Mistä saa tietoa ravintolamaailman nimityksistä? Siis;
Hienoissa ravintoloissa on kokonainen joukkue ihmisiä tekemässä ruokaa, ja siellä on jonkinlainen arvohierarkia, joten kaikilla tyôntekijöillä on erilaiset nimitykset. Olisiko kenelläkään tietoa näistä nimistä? Googlella en itse osannut löytää.
Kommentit (8)
on sous chef, vuoropäällikkökin saattaa olla siis ko. sous chef
eri keittiöissä saattaa olla vaikkapa kaloille ja vihanneksille oma kokkinsa, jos puhutaan suuresta keittiöstä jossa syntyy hienoa ruokaa.
riippuu tosi paljon ravintolasta siis.
aiemmat vastaukset kirjoittanut
Kokit,keittiömestarit,ravintolapäällikkö, vuoropäällikkö,apukokit,kylmäköt, tarjoilijat, hovimestarit, baarimestari yms.
Ulkomaiset Michelin-tähtein varustetut ravintolat? Käännetäänkö niiden nimetkin noin arkisesti?
mutta googlaamalla esim "restaurant hierarchy chart" saat esimerkkejä. Tässä yksi tapa:
http://www.cuisinenet.com/digest/custom/restaurant/chef_ladder.shtml
etsin kuitenkin vastaavia nimiä SUOMEKSI, ja se tuottaa ongelmia.
kokki, vuoropäällikkö, keittiömestari