Minkä takia lähihoitajia mollataan mutta kokkeja ei ?
Tätä olen ihmetellyt moneen kertaan :D Lähihoitajia mollataan tosi paljon, lähihoitajiksi menee ne jotka ei muualle pääse, se on paskahommaa, tyhmien hommaa jne. Tiedättehän te. Mä olen itse kokki enkä ole IKINÄ kuullut kenenkään mollaavan työtäni vaikka minullakin on vain ammattikoulututkinto ja teen huonopalkkaista työtä. Mistähän moinen johtuu?
Kommentit (7)
Lähärit on useimmiten naisia, mitä kokit ei ole.
Lähihoitajilta saa todella helposti pillua!
Lähärit on useimmiten naisia, mitä kokit ei ole.
Lähihoitajilta saa todella helposti pillua!
Yhdeltäkään lähihotajalta en ole vielä toistaiseksi saanut mitään.
Mollaaminen johtuu siitä, että mollaajat eivät ole itse vielä sairastuneet koskaan niin, että olisvat joutuneet sairaalaan.
Lähäreitä mollaa vain ne, jotka ovat itse fyysisesti terveitä.
Etsikääpäs sellainen ihmine, joka on ollut siaraalahoidossa tai jonka läheinen on ollut - ja kysykää häneltä, että kumpaa hän arvostaa enemmän, kokkia vai lähäriä?
Eikä siis sillä, etten arvostaisi kokkeja ( palaa lukemaan otsikkoni :).
ennen kokki oli arvostettu ammatti, ihmiset eivät ymmärrä että nykyisin kaikki amiksesta köksäpuolta valmistuneet on kokkeja, jotka sitten suurkeittiöissä turhautuvat lämmittäessään valmisjauhelihapihvejä huonolla palkalla, ennen nämä olivat keittiöapulaisia tai keittäjiä ja kokit olivat ravintolakeittiöiden pomoja.
Tervesin entinen kokki nykyinen lähihoitaja.
ravintolakokilla ole iso ero? Toinen työskentelee koulun ruokaloissa ym. ja toinen ruokaravintoloissa.
Luulen että arvostuksen ero johtuu siitä, että lähihoitaja pysyy siinä ammatissaan, eikä oikein ole sanottavia mahdollisuuksia "edetä uralla". Kokilla taas on enemmän mahdollisuuksia, JOS on lahjoja ja intoa alalle. Vert. lähihoitaja joka töissä esim. sairaalassa ja kokki joka sillä amatsukoulutuksellaan (+työkokemus päälle) pääsee helposti hyviin rahoihin kiinni (laskettelukeskusten sesonkityö) tai voi hakeutua huippuravintolaan töihin missä saa enemmän käyttää luovuuttaan, tai lähtee vaikka Karibian risteilyalukselle töihin, ta alkaa yrittäjäksi ja perustaa oman ravintolan. Eli yhdellä koulutuksella aukeaa monta eri tietä.
terveisin yo-lähihoitaja