Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Laittakaa kaalilaatikko reseptiänne tulemaan!

Vierailija
12.03.2012 |

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
12.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

pilkotaan kaalia niin paljon kuin uokaan mahtuu. Lisäksi pilkotaan pari sipulia ja muutama porkkana ja ruskitetaan jauhelihaa (naudan tai lampaan) ja kaadetaan nekin vuokaan. Maustetaan mustapippurilla, suolalla ja meiramilla. Sekoitetaan senverran kuin pystyy. TÄmän päälle valutetaan reipas loraus siirappia sekä kaadetaan purkillinen tomaattimurskaa ja toinen purkillinen kermaa.



Työnnetään vuoka uuniin joissa noin 175 astetta ja paistetaan, kunnes kaalit ovat pehmenneet ja laatikko asettunut. TÄhän menee 3-5 tuntia. Kun kaalit pehmetessään menneet kasaan ja sotku mahtuu vuokaansa vähän paremmin, sitä kannattaa myös sekoitella muutaman kerran paistamisen aikana. Sekoittelun tarve vähenee, mutta ei poistu kokonaan, jos kaalia kuullottaa ennen uunivuokaan laittamista vähän pannulla, mutta siinä on hirveä homma ja rasvan määrä kasvaa mielestäni tarpeettomasti.

Vierailija
2/4 |
12.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaalia kilo, jauhelihaa puoli kiloa, pari sipulia, purkki kuohukermaa, voita, suolaa, meirami.



Suikaloi kaali, paista kahdessa erässä voissa isolla kannellisella pannulla ja anna hautua hetkisen. Riittää, että vähän pehmenevät. Paista lopuksi jauheliha ja sipulit samassa pannussa. Sotke ainekset voidellussa vuoassa sekaisin ja mausta meiramilla ja suolalla. Kaada kerma sekaan ja vuole päälle voinokareita. Laitan kylmään uuniin alatasolle ja annan lämmetä 200 asteeseen. Tunnin kuluttua käännän uunista lämmön pois ja haudutan jälkilämmöllä vielä tunnin. Sekoittelen välillä ja lisään vähän vettä jos tarvitaan.



Jos käyttää ohrasuurimoja laatikon pohjalla, nestettä saa olla enemmän.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
12.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kaalisuikaleet ja riisit keitetään lihaliemessä, jauheliha ruskistetaan ja maustetaan.



Sekoitetaan keskenään kun valmiit. saa jäädä lientä mukaan kun kipataan uunivatiin. Voinokareita päälle paljon ja sokeria.



Uuniin.

Vierailija
4/4 |
12.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaalia kilo, jauhelihaa puoli kiloa, pari sipulia, purkki kuohukermaa, voita, suolaa, meirami.

Suikaloi kaali, paista kahdessa erässä voissa isolla kannellisella pannulla ja anna hautua hetkisen. Riittää, että vähän pehmenevät. Paista lopuksi jauheliha ja sipulit samassa pannussa. Sotke ainekset voidellussa vuoassa sekaisin ja mausta meiramilla ja suolalla. Kaada kerma sekaan ja vuole päälle voinokareita. Laitan kylmään uuniin alatasolle ja annan lämmetä 200 asteeseen. Tunnin kuluttua käännän uunista lämmön pois ja haudutan jälkilämmöllä vielä tunnin. Sekoittelen välillä ja lisään vähän vettä jos tarvitaan.

Jos käyttää ohrasuurimoja laatikon pohjalla, nestettä saa olla enemmän.

en paista tai kuullota kaalta, vaan höyrytän sitä kattilassa vartin verran. lisään sekaan myös desin riisiä tai ohrasuurimoita.