Sianlihan terveellisyys?
Oon aatellu lopettaa sianlihan syönnin! No ehkä jouluna luomukinkku - jos sitäkään...
Mitä miinuksia/plussia sianlihan syönnisä on?
Netistä ei löydy oikein muuta tietoa ku ravintoarvoja jne.
Kommentit (9)
..ainakaan kotimainen. Itse saan monesti sianlihasta aivan hirveän ihottuman, ja aikani kun asiaa ihmettelin ja tutkin, kävi ilmi, että tetrasykliini on todennäköisin allergisenreaktion aiheuttaja. Meillä myös lapset oksensi monesti sianlihan. Joulu on ihan poikkeus, mutta meillä ei koskaan olekaan kotimaista kinkkua.
""Porsaanlihan kolesterolipitoisuus on yli kymmenen kertaa naudanlihan vastaavaa korkeampi ja normaalimäärän ylittävä kolesteroli kerääntyy verisuoniin, aiheuttaen verenpaineen nousua ja verisuonten kalkkeutumista. Tästä syystä angina pectoris ja verisuonten kalkkeutuminen on viisi kertaa yleisempää Euroopassa kuin muslimimaailmassa.
Äskettäin on saatu selville, että influenssavirus voi tarttua suoraan sioista ja epäsuorasti esim. makkarasta, joka sisältää sian keuhkoa. Eräs ruotsalainen iholääkäri kertoo, että hän on jo vuosia sitten havainnut, kuinka aknesta, astmasta, allergisesta nuhasta, suuoireista ja tietyntyyppisestä hiustenlähdöstä kärsivien potilaiden tila on huomattavasti parantunut, kun he, muun hoidon ohessa, ovat lopettaneet sianlihan nauttimisen. Porsaanliha sisältää rikkipitoisia aineita ja histamiinia, jotka voivat aiheuttaa ihoärsytystä. Tiedetään reaktiosta, jota kutsutaan autoimmuniteetiksi, ja se tarkoittaa, että kehon solut alkavat aktivoitua torjumaan sekä vieraita että omia kudoksia. Erään teorian mukaan sianliha voi olla kemiallisesti sukua ihmisen kudosten kanssa, mikä voisi johtaa sellaiseen reaktioon, eli että jotkin henkilöt tahtovat "työntää pois" vieraan aineen. Esimerkkinä autoimmuunisairauksista voidaan mainita kilpirauhasen tulehdus, nivelreumatismi ja nuoren iän diabetes. Kanadalaiset lääkärit ovat englantilaisessa lääketieteellisessä lehdessä "The Lancet" julkaisseet artikkelin, joka osoittaa selvän yhteyden suuren sianlihan kulutuksen ja tietyn maksasairauden välillä. Sianrasva vaikeuttaa ruuansulatusta ja lisää riskiä saada angina pectoris ja kalkkeutuneet verisuonet. Se sisältää suuren määrän monimutkaisia rasvahappoja ja on pantu merkille, että sianrasvaa nautittaessa se muuttuu eriskummalliseksi aineeksi, joka rakenteeltaan ei sovi yhteen ihmisen rasvojen kanssa, mikä johtaa häiriöihin aineenvaihdunnassa ja kolesterin kierrossa. Tästä voi aiheutua monenlaisia vakavia sairauksia. Nobelin palkinnon saaja, professori Damm Kööpenhaminan yliopistosta on päätellyt, että juuri sianrasva on ratkaiseva syy sappikivien syntyyn, ja tutkimus onnistuu jatkuvasti tuomaan uusia todisteita sianlihan ja -rasvan haitallisuudesta. ""
ja sitten syömällä hyvän makuista, itselle maistuvaa ruokaa mulla itselläkin on hyvä olo, ei kiristä vanne päätä eikä ole naama norsunvitulla sen jälkeen.
Tero
Vaikuttaa melkein yhtä luotettavalta, kuin wincapitan sijoitusneuvonta:
http://www.islamopas.com/matregler.html
Laadukkaasta lihasta tehdyt tirisevät kyljykset, mehevä filee, pitkään hiljaisella lämmöllä haudutettu pata... nami nami.
Sika on monta kertaa ekologisempaa, nautaa pitää kasvattaa kauan ennen teurastusta ja se paskoo paljon ja jätevedet vieläkin valuvat ennestään sammaleisiin meriin.
Sika kuluttaa lunnonvaroja ainakin 5 kertaa vähemmän kuin nauta.
Jotenkin ei näytä siltä, että tämän maan lapsukaiset olisivat nälkään kuolemassa. Kyllä hampurilaiset maistuvaat vaikka ainoana ruokana 8 kpl päivässä.
Meijän 6kk vauvan silmä alkaa rähmiä ja kakkaa tulee mahottomasti jos sille antaa ruokaa jossa on sianlihaa. Eli elimistö 'työntää' sitä pois. En usko että kovin terveellistä, varsinkaan tehotuotantosiat.