Syökö kaikki saksalaiset epäterveellisesti?
Kaverivierailu saksalaisessa lapsiperheessä takana ja huh huh.
2- ja 4-vuotiaat lapset, aamupalaksi täysin vaaleaa sämpylää, jossa voita ja tosi sokerista appelsiinimarmelaia päällä. Lounaaksi jotain valkoista pastaa, lisänä lihanpala tai makkara, ei salaattia. Välipalaksi iiiso pala kakkua ja kaakaota. Illalla ei enää lämmintä ruokaa vaan vaaleaa leipää ja suolaista makkaraa. Joka aterian kanssa joivat mehua.
Mistä saavat kuitua, vitamineja jne?
Meidän lapset olivat ihan kalpeta ja sokerihumalassa tuollaisella ruokavaliolla, onko tavallistakin vai onko kaveriperheemme jotenkin outo?
Kommentit (30)
Tapaamani saksalaiset (kymmeniä eri hlöitä) söivät mielestäni keskivertoa terveellisemmin. Kukaan ei syönyt kuten ap:n tuttavaperhe, mutta varmaan sellaisiakin on.
Voiko pöljempää olla kuin tehdä yleistys yhden perheen takia? 1 saksalainen syö tätä = kaikki syövät tätä (anteeksi, en voinut olla ihmettelemättä)
Minä myös olen asunut kauan Baijerissa.
kuin suomessa, enemmän vihanneksia ja kasviksia ja hedelmiä kuin suomessa koska hinnat paljon halvemmat
kuin suomessa, enemmän vihanneksia ja kasviksia ja hedelmiä kuin suomessa koska hinnat paljon halvemmat
aamupala valkoista sämpylää, päällä marmeladia ja rahkaa, kananmunia eri muodoissa
currywurstia, bratwurstia schnitzeleitä eli lihaa paljon, mutta myös kasviksia enemmän kuin Suomessa
ja ranskalaisia tolkuttoman paljon ja useamman kerran päivässä.
Lapsille keksiä ja bretzeleitä ja mehua välipalaksi. Puuro on vain vauvojen ruokaa. Ja maitoa ei tosiaan juoda. Eikä oikein vettäkään, aina pitää olla mehua, limoa jne.
Naiset ei voi syödä paljoa etteivät liho. Sitähän ei saksalainen mies hyväksy...
Joo, ei voi tehdä yleistyksiä yhden perheen perusteella, mutta minä (muistaakseni numero 20) sanoinkin, että yleisesti saksalainen ruoka on rasvaisempaa. Tätä havaintoa en ole tehnyt yhden perheen perusteella, vaan vuosina, joina Saksassa asuin.
Kermaa ja voita käytetään paljon, liha on rasvaista, kermaisia juustoja, majoneesia yms. syödään paljon. Ja silti ihmiset eivät ole lihavia.
Jos menet ravintolaan syömään (siis perinteiseen saksalaiseen), niin kyllä se ruoka vaan on eri tavalla rasvaista kuin suomalaiset ruoat (vrt. esim. perunat ja karjalanpaisti tms. perinneruoka).
Ja tämä on varmasti tyypillistä saksalaiselle ruokakulttuurille, toki perheiden välisiä eroja on paljon, ihan kuin Suomessakin.
Lisäksi olen ollut vuosikausia saksalaisessa hotelleissa töissä, joten tunnen saksalaisen keittiön kyllä hyvin, voidakseni sanoa tämän.
t. se Pohjois-Saksassa ja Baijerissa vuosikausia asunut
Saksalaisia on 80 000 000, te vierailette yhdessä perheessä ja teette johtopäätöksiä. Voisiko teidän perheen ruokavalion perusteella kertoa miten KAIKKI suomalaiset syövät.
En tiedä sen paremmin saksalaisten yleisistä ruokailutottumuksista, mutta aivan varmasti kaikki saksalaiset eivät työ epäterveellisesti.
Kokemuksia on usean saksalaisen hotellin aamiaiselta, firmojen lounasruokaloista ja kodeistakin. Ihan hirveetä hiilarimössöä ja suklaata ja sokeria leivällä jne. Ihan kuin koko maasta ei saisi kasviksia ollenkaan ja lihakin on useimmiten makkaraa.
Että kaverisi yritti laittaa kunnolla makeaa & hyvää pöytään vierailun kunniaksi?
Saksalaisia tosiaan on 80milj. ja siihen joukkoon ruokailutottumuksia kyllä mahtuu. Oman kokemukseni mukaan (alueena oli Schleswig-Holstein, lisäksi vierailuja muualle maahan) saksalaiset syövät keskimäärin jopa hiukan terveellisemmin kuin suomalaiset, koska käyttävät luomua paljon (siellä huomattavan edullista). Kaikki kakut ynnä muut makeat olivat sitten tosin omaan makuuni liian ällömakeita.
Ei juo, meidän perheessä ei alkoholia käytetä missään muodossa. Joten eiköhän saksalaisissakin ole vaihtelua ruokavalion suhteen siinä missä meissä suomalaisissakin. Kyllä sieltäkin löytyy varmasti kasvissyöjiä, vegaaneja, karppaajia, roskaruuan mättäjiä ja kaikkea tältä väliltä, kuten Suomestakin.
joulun alla Saksassa ekaa kertaa ja oon jotenkin ajatellut Saksaa sellaisena terveysruoan maana, mistä lie mielikuva tullut.
Ja tosiaan meidänkin kaverit veteli kovia rasvoja niin että paukkui ja makeaa lapsetkin isoja annoksia joka päivä + tosi pitkät välit ruokailuissa ja lapsille annettiin välissä jatkuvasti keksiä, mehua jne.
höh.
kuten Suomessakin, täällä kaikki syö terveellisetsi ja liikkuu paljon!
Saksalaiset syövät suklaata ja makkaraa ja nauttivat elämästä. Suomalaiset kitkuttavat näkkileivällä ja paheksuvat saksalaista. Silti suomalainen on läskimpi ja köyhempi. Miten se on mahdollista?
Perheessä syötiin aamulla sämpylöitä, justoa ja hilloja. Päivällä yleensä keitto ja tai jotain kevyempää. Välipalana lapset sai hedelmiä ja rahkaa. Illallinen oli tukevampi, lihaa tai kalaa ja vihanneksia. Joskus viikonloppuisin söivät runsaamman lounaan ja illallinen oli sitten erilaisia voileipiä. Erilaisia leipiä, lautasellinen erilaisia juustoja ja toinen erilaisia lihaleikkeitä. Ruokajuomana isommilla vesi, pienillä maito. Sunnuntain aamiainen oli runsas ja lounaan jälkeen oli myös kakkua, kerran viikossa.
Eli aamupalalla syödään sämpylöitä päällystetty hillolla, suklaalla tai hunajalla (NAM!), mutta myös jotkut syövät mysliä.
Lämpimien ruokien mukana syödään mielestäni enemmän vihanneksia kun Suomessa.
Syövät myös paljon luomua.
Maito on pääsääntöisesti rasvaisempaa, eli 3,5% rasvaa.
Totta on että lapset saavat Saksassa paljon enemmän makeata kun Suomessa, ja että kaikki eivät edes tajua miten paljon syöttävät makeaa lapsille. Kaakaon juonti on useassa perheessä tosi yleistä, perusteluna "että lapsi joisi edes vähän maitoa".
Sen sijaan täysjyväleipää syödään siellä paljon, myös paljon luomujauhoista tehtyä leipää.
Mutta kuten joku muukin tässä totesi, ei voi yleistää. Sielläkin riittää monenmoista tallaajaa.
verrattuna suomalaisiin.
Aamiainen on muualla Euroopassa monesti makea suupala kahvin kanssa. Siitä saa energiaa tiiviissä muodossa juuri aamulla kun hiilareita eniten tarvitaan.
Perheessä syötiin aamulla sämpylöitä, justoa ja hilloja. Päivällä yleensä keitto ja tai jotain kevyempää. Välipalana lapset sai hedelmiä ja rahkaa. Illallinen oli tukevampi, lihaa tai kalaa ja vihanneksia. Joskus viikonloppuisin söivät runsaamman lounaan ja illallinen oli sitten erilaisia voileipiä. Erilaisia leipiä, lautasellinen erilaisia juustoja ja toinen erilaisia lihaleikkeitä. Ruokajuomana isommilla vesi, pienillä maito. Sunnuntain aamiainen oli runsas ja lounaan jälkeen oli myös kakkua, kerran viikossa.
Olemme asuneet niin Pohjois- kuin Etelä-Saksassakin ja nykyään asumme Suomessa. Meillä
ruokalista suurinpiirtein tuollainen, paitsi että lapset eivät juo maitoa, eikä kyllä oikeastaan missään tuttavaperheessäkään. Maitoa ei monessakaan päin Saksaa käytetä ainakaan ruokajuomana.
Lämmin ateria kerran päivässä, joko myöhäinen lounas (n. klo 13) tai päivällinen (n. klo 18).
Mutta noin yleisesti, Saksassa ruoka on rasvaisempaa ja myös maittavampaa, kevyttuotteita ei käytetä läheskään niin paljon kuin Suomessa.
Ap, jos sinä päättelet kaikkien saksalaisten syövän niin kuin tuttavaperheesi, saanen minäkin otaksua, että [u]kaikki[/u] suomalaiset koululaiset syövät pelkkää p*aa välipalaksi:
Otos lapseni koulu- ja harrastuskavereiden eväistä: muffinssia, suklaakeksiä, karkkia, pullaa, suklaata, kakkua jne jne. Oho, jollain taisi olla muutama viinirypäle. Juotavana pilli(=sokeri)mehua. Näillä pärjätään sitten kouluruuan jälkeen iltaruokaan asti.
Ja naureskellaan niille, joilla on porkkanaa ja ruisleipää ja juomana vettä.