Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Huippuhyvän lohikeiton ohjetta kellään?

Vierailija
18.02.2012 |

En ole ennen tehnyt lohikeittoa, mitä laitan ja miten saan siitä todella maukasta?



Kirkas liemi, kiitos!

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

suolan ja valkopippurin kera.

Kuori porkkanoita ja(perunoita). Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulit ja porkkanatikut öljyssä ja lisää siilattu kalaliemi. Keitä melkein kypsäksi. Jos haluat perunaa mukaan, niin suikaloi ne ja lisää, kun porkkanat ovat hetken kiehuneet.

Lisää paloiteltu lohi ja keitä kypsäksi. Tarkista suola ja mausta TIMJAMILLA.

Timjami on tän keiton juju! Sopii tosi hyvin lohen kaveriksi. Itse käytän ihan purkista kuivaa timjamia.

Lautasella lisää halutessa masutamatonta Hovi-juustoa silmäksi tai syö sellaisenaan, toivoithan kirkasta lientä. Mutta tuo tuorejuustosilmän lisääminen lautasella tuo vaihtoehdon niille ruokailijoille, jotka tykkäävät taas valkopohjaisesta liemestä.

Tarjoa ruisleivän kanssa, nam!

Vierailija
2/15 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muuten en ole mitenkään käsi keittiössä, mutta lohikeitto on jäänyt kokeilematta. Sain aikanaan koulussa jonkin trauman siitä hirveästä maitolitkusta ja myöhemmin vasta maustein kirkasliemistä keittoa joka olikin hyvää!



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta ei kirkkaana... vaan valkoisena, joka on parempaa!

Vierailija
4/15 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voihan tästä ketjusta joku muu saada inspiksen tehdä sitä. Mä en valitettavasti voi sietää maitopohjaista lohikeittoa.

Vierailija
5/15 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja lopussa lorautetaan kermaa ei maitoa sekaan.



Itse tykkään myös "kirkkaasta" keitosta tai oikeasmmin se on kellertävää, koska teen juureksista liemenpohjan ja siien sitten perunat ja lohi.

Vierailija
6/15 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaan sitä oranssipurkkista kunnon kuohukermaa.



Maitolitku keitto on kammottavaa.





Hyvän lohikeiton perusedellytys on vahva ja maukas kalaliemi johon keitto keitetään.



kalalimi+perunoita+sipulit+kokonaisia mauste-ja mustapippureita keitetään kunnes perunat ovat kypsiä



lisätään kalakuutiot+tillisilppu ja kiehautetaan



halutessaan voi keiton parantaa kuohukermalla, yksi 2 dl purkki 3 litraan keittoa riittää.



Ja lisäksi ehdottomasti paahdettua ruisleipää ja voita.



Muistakaa että lohi kypsyy ihan hetkessä, älkää keittäkö kalaa ylikypsäksi.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

inspiksen tästä ketjusta, mutta hain ohjeen googlella. Eka haku lohikeitolla tuo Maku-lehden perinteinen lohikeitto-ohjeen ja siitä tuli tosi hyvää :-). Helppo ja juuri sen makuinen, kuin toivoinkin.

Vierailija
8/15 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pohjoisessa käytetään suurustetuista keitoista velli-nimitystä, en tiedä tuleeko se suurustamiseen käytetyistä jauhoista.

Eli ei käytetä maitoa vaan vehnäjauhoja sekoitetaan veteen tai kermaan ja suurustetaan lähes valmis keitto kuten kastike.

Silloin tulee vaikutelma sakeammasta ja vaaleasta keitosta, joka ei kuitenkaan ole maitopohjainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

lisäksi vielä "mausteeksi" kylmäsavulohta pieninä paloina. Antaa tosi hyvän säväyksen. Sain joskus Lapissa sellaista lohikeittoa ravintolassa ja olen siitä lähtien itsekin laittanut sitä.

Vierailija
10/15 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kopsattu Fiskarforbundet-sivustolta



HIENO KALAKEITTO ELI JUHLALLISEN MAUKAS KALAKEITTO



1 rkl voita tai margariinia



1 tlk currya



2 rkl vehnäjauhoja (tasainen mitta)



0,5 g sahramia



0,5 tlk suolaa



1 dl maitoa + 0,5 dl kermaa



tai mahd. 2,5 dl kalalientä



5 dl kalalientä kalan jäännöksistä



1 raastettu porkkana



1 dl purjoa tai fenkolia (hienonnettuna)



300 g kalafilettä esim. siika tai kirjolohi



200 g katkarapuja = paino kuorineen



tilliä



Sulata voi kattilassa curryn kera. Lisää jauhot, sekoita. Kaada liemi kattilaan vähän kerralla vatkaten samalla. Lisää sahrami ja suola. Purjo tai fenkoli saa kiehua kunnes se on kypsää. Leikkaa pieniä kalanpaloja keittoon ja odota kunnes ne ovat valkoisia. Lisää viimeiseksi kuoritut katkaravut. Sirottele tilliä (jos löytyy keitettyä riisiä, tämäkin sopii keittoon). Voidaan valmistaa lyhyessä ajassa!



Itse en laittaisi jauhoja vaan korvaisein sen lisaamalla hieman enemman kermaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kopsattu Fiskarforbundet-sivustolta

HIENO KALAKEITTO ELI JUHLALLISEN MAUKAS KALAKEITTO

1 rkl voita tai margariinia

1 tlk currya

2 rkl vehnäjauhoja (tasainen mitta)

0,5 g sahramia

0,5 tlk suolaa

1 dl maitoa + 0,5 dl kermaa

tai mahd. 2,5 dl kalalientä

5 dl kalalientä kalan jäännöksistä

1 raastettu porkkana

1 dl purjoa tai fenkolia (hienonnettuna)

300 g kalafilettä esim. siika tai kirjolohi

200 g katkarapuja = paino kuorineen

tilliä

Sulata voi kattilassa curryn kera. Lisää jauhot, sekoita. Kaada liemi kattilaan vähän kerralla vatkaten samalla. Lisää sahrami ja suola. Purjo tai fenkoli saa kiehua kunnes se on kypsää. Leikkaa pieniä kalanpaloja keittoon ja odota kunnes ne ovat valkoisia. Lisää viimeiseksi kuoritut katkaravut. Sirottele tilliä (jos löytyy keitettyä riisiä, tämäkin sopii keittoon). Voidaan valmistaa lyhyessä ajassa!

Itse en laittaisi jauhoja vaan korvaisein sen lisaamalla hieman enemman kermaa.

Etsittiin kirkasta keittoa.

Vierailija
12/15 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

lisäksi vielä "mausteeksi" kylmäsavulohta pieninä paloina. Antaa tosi hyvän säväyksen. Sain joskus Lapissa sellaista lohikeittoa ravintolassa ja olen siitä lähtien itsekin laittanut sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täytyhän siinä kalan maku tuntua, siis pippuria, laakerinlehti ja tuoretta tilliä.

Vierailija
14/15 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä 5 sipulia kalaliemessä, lisää tuoreita herkkusieniä, maustekurkkukuutioita, tomaattipyrettä, valkosipulia, pippuria, suolaa, laakerinlehti. Keitä 1 h, lsää lohi ja tuoreita timjaminoksia. Ai niin, kapriksia myös.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
18.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

valmis lohikeitto on tosi hyvä ja ei tartte kun lämmittää mikrossa.