Mustikkakiisseli onnistui! 1 litra vettä 200 g mustikoita
Tuli tosi hyvää. Siitä on kauan kun olen viimeksi laittanut enkä muistanut suhteita.
Laitoin 1 litran vettä kiehumaan, siihen pikkupussi Pirkan mustikoita ja noin 1,5 dl sokeria. Kun ne kiehahtivat niin otin pois hellalta.
Sekoitin ehkä 3 rkl perunajauhoja 3 dl lasiin vettä. Koko ajan vispaten sekoitin perunajauhoveden mustikoihin. Jos tulee liian paksua niin hetkeksi takasin hellalle.
Päälle sirottelin vähän sokeria, että ei tule sitä "nahkaa" päälle.
Samalla periaatteella tehdään muistakin marjoista, raparperista ja kuivatuista hedelmistä (voi ensin liottaa vedessä että turpoavat, mehuista yms kiisselit.
Lueskelin noita kiisselireseptejä netistä enkä ollenkaan löytänyt sellaista miten meillä on aina tehty. Jotain tämmöistähän se oli!
Entäpä tätä jätskin, puuron ja murojen päälle?
Kokeilkaapas! Mitäs sanotte?