Miten teette jauhelihakastikkeen?
Siis sellaisen ruskeakastikkeisen perunoiden kanssa syötävän.
Kommentit (4)
jauhelihan, sinne sekaan lihaliemikuutio ja kuutio jossa valkosipulia ja yrttejä, sitten tomaattipyrettä paketti...sipulia ja valkosipulia maun mukaan...
tosin nyt mä laitan sipulijauhetta kun lapset ei syö sipulia....
erikseen pannulla jauhelihan ja sipulia.
Ruskistan voita ja vehnäjauhoja kattilanpohjalla kanelin väriseks, lisään vettä, lihalientä, jotain mausteita, ehkä joskus ketsupppia. heitän lihat sekaan, annan porista jonnin ja syödään. Nam. T:kokki
pannulla + nokare voita. Maustan jo jonkin verran siinä pannulla ihan jauhelihamausteella. Veden laitan lämpiämään erikseen kattilaan, siihen lihaliemikuutio ja ruskistunut jauho-jauhelihaseos hyvin sekoittaen. Annan kiehahtaa, maistan ja maustan vielä suolalla. Lisämausteeksi/lisukkeeksi saatan laittaa joskus ketsuppia tai porkkanaraastetta.
ruskistan jauhelihan voilla. Lisään 700 g jauhelihaan kolme ruokalusikallista vehnäjauhoja joita ruskistan lisää.
Kaadan vettä niin että koko seos peittyy. (n. 5 - 7 dl)
Maustan pippurilla ja suolalla (lihaliemikuutiolla).
Annan porista 10 - 20 min.