Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

APUA:Voiko 29.12. graavikalaa vielä syyä?

Vierailija
31.12.2011 |

mennyt siis vanhaksi 29.12. vieläkö uskaltaa syyä?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
31.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä mä varmaan söisin.

Vierailija
2/9 |
31.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

En taitas uskaltaa. Tai ainaki laittasin kuumennettuna johonki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
31.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ette tienneet, niin etenkin kala pilaantuu herkästi ja juuri esim. listeriabakteeri lisääntyy pitkän säilytysajan kuluessa huimasti.

Vierailija
4/9 |
31.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

söin jo kahden leivän päällä. ei ollut edes hyvää. panen loput roskiin.

Vierailija
5/9 |
31.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysyitkös samaa asiaa toisellakin palstalla?



Mielenkiintoista vertailla vastauksia.



Tässä omani, sama teksti molemmissa:



Haista, maista ja katso. Jos on ollut koko ajan kylmässä ja on suomalaista, suomessa valmistettua ja pakattua eikä millään tavalla vaikuta epäilyttävältä, syö pois.

Vierailija
6/9 |
31.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ette tienneet, niin etenkin kala pilaantuu herkästi ja juuri esim. listeriabakteeri lisääntyy pitkän säilytysajan kuluessa huimasti.


vakuumikalassa usein on tuoreeltaankin, mutta mä mietin just siks tota kuumennusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
31.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysyitkös samaa asiaa toisellakin palstalla?

Mielenkiintoista vertailla vastauksia.

Tässä omani, sama teksti molemmissa:

Haista, maista ja katso. Jos on ollut koko ajan kylmässä ja on suomalaista, suomessa valmistettua ja pakattua eikä millään tavalla vaikuta epäilyttävältä, syö pois.


ja linkkaan taas:

"Pilaantumismuutoksia aiheuttavat bakteerit ovat erittäin harvoin yhteydessä ihmisen sairastumiseen. Käytännössä voidaan ajatella, että pilaajabakteerit ja ruokamyrkytyksiä aiheuttavat bakteerit ovat kaksi eri ryhmää, vaikkei tämä ryhmitys olekaan taksonomiaan tai muuhun tieteelliseen järjestelmään perustuva. Tieteellisessä kielenkäytössä nimitystä pilaantunut ei tulisi käyttää, ellei tarkoiteta aistinvaraisesti vialliseksi todettua elintarviketta. Lehdistö saattaa kirjoittaa, että "listeriabakteeri aiheutti elintarvikkeen pilaantumisen", vaikka oikea ilmaisu olisi: "listeriabakteeri teki elintarvikkeesta ihmisravinnoksi kelpaamatonta". Ilmaisutapojen painottaminen voi tuntua liioitellulta, mutta on erittäin tärkeää, ettei kuluttajille synny väärää mielikuvaa terveydellisten riskien tunnistamisesta aisteihin turvautuen. Aistinvaraisesti moitteeton elintarvike voi aiheuttaa ihmisen sairastumisen."

http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/uusinnumero?p_p_id=dlehtihaku_vie…

Vierailija
8/9 |
31.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

noup.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
31.12.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sehän on käytännössä raakaa kalaa...


eihän se varsin ole. Graavaus kun on raakakypsentämistä. Suolattu kala säilyy hyvin, mutta viimeisten käyttöpäivien lähestyessä ja jälkeen tuotteita pitää tarkastella huolella.