tein palstan innoittamana hernekeittoa
ja tuli hyvää mutta jokin puuttui.
Laitoin mausteeksi pippuria, suolaa, meiramia ja sipulia.
Olihan se syötävää ja täyttävää, mutta SE jokin maku puuttui. Osaisitteko sanoa mikä? Menikö joku pieleen?
Kommentit (9)
laitetaanko muka lihalientä hernekeittoon?
rieskaa.
Mitenhän porkkanalaatikon saisi käytettyä
Ensi vuonna teen ihan minimini laatikot.
vasta ensimmäisen lämmittämisen jälkeen. Siksi sitä kannattaa aina tehdä reilusti :)
keitän sopan 5 litran kattilassa. Vaihtoehtoisesti käy lipstikka, jota mökillä kasvatan. Sen lisäksi on suolaa, sipulia, meiramia ja sinappia. Hyvin on soppa aina kauppansa tehnyt, omille ja vieraille.
porkkanalaatikon jämät voi ujuttaa samoin rieskaan. Jos siinä ei ole riisiä seassa, menee se vaikka sämpylätaikinaan. Itse en tee porkkanalaatikkoa enää riisipuuroon, vaan samoin kuin lanttulaatikon.
EI hernekeitto mitään liemikuutioita tarvitse, sitähän haudutetaan niin kauan. Sen sijaan kotona jauhelihasta tai kinkunjämistä tehdyn hernekeiton erottaa useimmista ruokaloiden ja ravintoloiden ja kaupan purkkien hernarista se, että käytetty liha ei ole savustettua. (Paitsi jos jollakulla on ollut savukinkku joulupöydässä, mutta sehän ei ole mitenkään tavallista, yleensä ne on vain suolattu ja paistettu)
Savulihasta tulee hernekeittoon aivan erilainen maku kuin tuorelihasta tai savustamattomasta paistetusta kinkusta. On sitten henkilökohtainen makuasia, kummasta tykkää enemmän.
ja tuli hyvää mutta jokin puuttui.
Laitoin mausteeksi pippuria, suolaa, meiramia ja sipulia.Olihan se syötävää ja täyttävää, mutta SE jokin maku puuttui. Osaisitteko sanoa mikä? Menikö joku pieleen?
lihan ja lihaliemi kuutio sekaan.
Knorrin lihaliemikuutio. Sanovat natriumglutamaattihysteeriköt mitä tahansa mun mielestä joihinkin ruokiin tuo lihaliemikuutio vaan kuuluu ja hernari on yks niistä ruuista.