kinkunpaistosta kysymys, apua!
Siis meillä paistetaan ekaa kertaa kinkku, tollanen reilu 4kg. Varmistan:
Pyyhitään kinkku paprulla, pistetään paistopussiin, paistomittari kinkkuun ja kuumaan (yli 200 astetta) uuniin n. 30min. Tän jälkeen asteet 110 ja tunti/kilo paistoaikaa tai kunnes mittari näyttää n. 80 astetta.
Sit jäähdytetään, kuorrutetaan ja uudestaan uuniin ja jäähdytetään taas?
Miten toi jäähdyttäminen, pöydällä kuinka kauan? ihan kylmäksi ennen kuorruttamista vai?
Kommentit (3)
ei tarvitse jäähtyä kuorrutusta ennen. Kunhan sen verran ehtii jäähtyä, että pystyt käsittelemään.
jossain ohjeessa luki että pitää jäähtyä eikä eritelty että kokonaan vai vähän :)
ap
Jos on, on kinkun jäähdyttävä noin tunti tai puolitoista, jotta se pysyy kasassa myös silloin kun irrotat verkot. Siis se ei saa olla kuuma enää, muuten se hajoaa. TÄmä ei tietysti vaikuta syömäkelpoisuuteen, mutt aulkonäköön kyllä.
Itse paistan vielä tuota kypsemmäksi, lähemmäs jotain 87 astetta, että saan oikein ylikypsää, mutta se on makuasia.
Kuorruttamisessa uunissa pitää ola lämpöä kunnolla, lähes 300 astetta.
ei tarvitse jäähtyä kuorrutusta ennen. Kunhan sen verran ehtii jäähtyä, että pystyt käsittelemään.