Neuvoja ohrapuuron tekemiseen?
Elikkäs millä keinolla ohrapuurosta saa sellaista kun koulussa aikoinaan tarjottiin, kauttaaltaan valkoista ja ihanan pehmeän makuista. Omastani kun aina erottaa ruskeat jyväset vaikka miten maitoon keittelen. Joten hyvät neuvot kullankalliit! :)
Kommentit (3)
Ensinnäkin koulun ohrapuuroa ei tehdä niistä suurimoista, ei edes rikotuista vaan hiutaleista. Lisäksi ohrapuuro ei ole edes oikeasti ohrapuuroa vaan ohra-kaurapuuroa, jossa noin 2/3 on ohraa ja 1/3 kaurahiutaleita. Lisäksi maito ei ole yksistään maitoa vaan koska jokaisesta ruuasta pitää tulla koulussa riittävästi energiaa, niin siellä on jopa kermaa seassa. Lisäksi on haudutettu tosi pitkään.
Sanoisin, että kokeilepa tämmöistä:
1,5 l täysmaitoa
4 dl ohrahiutaleita
2 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
Nuo uunivuokaan ja hauduttele uunissa 1,5-2 h. Jos meinaa kuivua, niin lisää sekaan vettä.
Me teemme ihan ohraryyneistä sen yhden kerran mitä sitä tarjoamme lukukaudessa, tosin tehdään veteen ja lisätään kermaa loppuvaiheessa.
Sitten tälle maksulliselle aamiaistarjoululle jota jotkut oppilaat käyttävät tehdään kaikki puurot hiutaleista, meillä käytetään täysjyväohra-Nallea ja vesihaudekattilassa.
riittävän kauan, riittävän pienessä lämpötilassa UUNISSA. Se on se juttu.
Perinteisesti ainakin täällä päin se on tehty leivinuunissa.
Itse teen yleensä Slow Cookerilla n. 92 asteessa mikä on aika tarkkaan puolet siitä mitä normiohjeet sanoo (180) ja se viä n. 8-10 tuntia.
Tässä hyvä ohje uuniin tai leivinuuniin. Mä kyllä yleensä teen vähintään tuplamäärän kerralla.
Litra punaista maitoa
1 tl suolaa
1 kahvikupillinen (1,5 dl) rikottuja ohrakryynejä
Mittaa huuhdotut ohrakryynit voidellun uunivuoan pohjalle.
Kaada suolalla maustettu maito päälle.
Nakkaa ruokalusikallinen voita joukkoon.
Anna puuronhautua 100-120 asteisessa uunissa yön yli.