Karppaus/VHH ja Marevan-lääkitys (ei saa syödä vihreää)?
Olisikos teillä karppaajilla ratkaisua siihen kun on marevan lääkitys ja ei saa syödä vihreää? Tai siis saisi mutta sen pitäisi joka päivä olla sama määrä, niin olen kokenut helpommaksi sitten olla kokonaan syömättä.
Paisun kuin pullamössö, ja olen koukussa kaiken lisäksi leipään! :(
APUA! Olen aiemmin onnistuneesti laihduttanut mm. Painonvartijoilla 10kg, mutta ystävilläni vähähiilihydraattinen ruokavalio on tuottanut tuloksia niin olisin halunnut kokeilla.
Kommentit (10)
Olisiko teillä vinkkejä lisäkkeiksi ruokiin, kasvislisukkeita?
paprikoita ja sipulia
ratatouillea
munakoiso-tomaatti paistos
Marevanin kanssa tarvitse kaikkea vihreää välttää, ja eri kasviksilla ja hedelmillä on erilaiset määrä suositukset. Ei viinirypäleitäkään saa Marevanin kanssa koko rasiaa kerralla vetää. Ennen vanhaan sydänliitolta sai todella hyvää Marevan -opasta, jossa oli noita kasviksia, marjoja ja hedelmiä hyvin lueteltuna kerta-annosmäärineen.
Jos ei sulla mitään opusta ole, niin käy apteekista hakemassa se nykyinen opas, kyllä siinäkin paljon tietoa on.
Ette ilmeisesti käytä itse marevania, kun kuvittelette, ettei sen käyttäjä saisi vihreää syödä.
Mistä tällainen harhakäsitys on peräisin?
Totuus kun on se, että kyllä vihreää saa syödä, mutta TASAISESTI ja säännöllisesti. Jos vaikka pinaattia pitää ehdottomasti saada, niin syödään sitä sitten joka päivä 100 grammaa eikä kerran viikossa sunnuntaisin 700 grammaa.
ja lääkärille olisi hyvä mainita siitä. INR-arvo kertoo miten veren hyytyminen käyttäytyy. Vältä omega 3-valmisteita, koska nekin vaikuttavat veren hyytymiseen. Vihreää tosiaan saa syödä, ja muutenkin kaikkea, poislukien greippi ja karpalot. Luontaistuotteita en suosittele koska niiden vaikutukset voivat olla arvaamattomia. Käy ahkerammin INR-kontrolleissa sinä aikana kun opettelet syömään toisin. Hoitajana en tosin suosittele ruokavaliota johon kuuluu runsaasti eläinrasvaa.
Ette ilmeisesti käytä itse marevania, kun kuvittelette, ettei sen käyttäjä saisi vihreää syödä. Mistä tällainen harhakäsitys on peräisin? Totuus kun on se, että kyllä vihreää saa syödä, mutta TASAISESTI ja säännöllisesti. Jos vaikka pinaattia pitää ehdottomasti saada, niin syödään sitä sitten joka päivä 100 grammaa eikä kerran viikossa sunnuntaisin 700 grammaa.
Minä itse kerroin aloitusviestissäni että siais sitä syödä mutta pitäisi huolehtia että joka päivä sama määrä.
Ja muuten kukkakaalia ei saa syödä!
-Ap
[quote author="Vierailija" time="16.12.2011 klo 11:26"]
Ja muuten kukkakaalia ei saa syödä!
-Ap
[/quote]
Syystä että? Vertailun vuoksi muutamien tummanvihreiden (keskimäärin korkea K-vitamiinipitoisuus) vihannesten K-vitamiinipitoisuuksia, verrattuna kukkakaaliin:
lehtikaali, 618 µg
ruusukaali, 220 µg
pinaatti, 280 µg
nokkonen, 192,5 µg
parsakaali, 110 µg
kukkakaali, 20 µg
Kuten siis näemme, kukkakaalin K-vitamiinipitoisuus on vain murto-osa noiden tummanvihreiden kasvisten (joiden syönti myöskään EI OLE kielletty, kunhan määrät pysyvät suhteellisen tasaisena) pitoisuuksista, joten ei ole minkäänlaista syytä, että sitä muka ei saisi syödä. Lausahduksesi on siis täysin vailla perusteita!
greippi on selkeä, mutta miksi karpaloa ei saa syödä? Mummoni puolesta kyselen...
"Karpalomehu ja muut karpaloa sisältävät valmisteet voivat voimistaa Marevanin vaikutusta, joten yhteiskäyttöä tulee välttää."
http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=1843&i=ORION+PHARMA_MAREVAN%2C+MARE
http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2274&fuclass=all&specdiet=none…
Tuolat näet k-vitamiinipitoisuuksia ;)
Karppauksessa kannattaa siis sinun kohdalla suosia maitovalmisteita ja liharuokia.