Suklaakastike jäätelölle, ei-jähmettyvä?
Olisiko jollakulla hyvää ohjetta jäätelön päälle kaadettavalle suklaakastikkeelle? Saisi olla sellaista kastiketta, joka ei heti jähmety kovaksi, kun kohtaa jäätelön.
Kommentit (6)
2,75dl kondensoitua maitoa
100g maapähkinävoita
100g maitosuklaata
Mittaa aineet kattilaan, kattila kuumalle hellalle, anna sulaa samalla sekoittaen. Tarjoile jäätelöannoksen ja pähkinöiden kera.
1/4 tummaa (yli 70%) suklaalevyä.
1 dl kuohukermaa
Kylmään kattilaan ja sitten hellalle, levy täysille ja hämmennetään koko ajan kunnes suklaa sulaa ja muuttuu kastikkeeksi. Ei yleensä mene 2 minuuttia kauempaa. Heti kun seos meinaa kiehua, se on valmista.
Olen joskus yrittänyt kuumentaa kermaa ja sulattaa suklaata kastikkeeksi yhdessä, mutta se kyllä jähmettyy jätskin päällä.
Ehkä nokare voita auttaa asiassa...
Kokeilen tuota Nigellan ohjetta, kun on enemmän aikaa. :) Kondensoitua maitoa olisi kaapissa, mutta maapähkinävoita ei... Nutellaa olisi, ajaisikohan saman asian...
Jos vaikuttaa paksulta, voihan sekaan lorautta vaikka punssia tms makualkoholia.
1 dl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
1 dl vettä
Sekoita kaakaojauhe, sokeri ja vesi kastikkeeksi ja anna sen kiehahtaa. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä viisi minuuttia välillä sekoittaen. Valmis kastike on tummaa ja kiiltävää.
Sulata vesihauteessa tai mikrossa 200 g suklaata ja 1?2 dl kermaa sekä nokare voita. Sekoita hyvin, varo ettei pisaraakaan vettä roisku kastikeeseen, joka muuten ryyniytyy.