Hiiva oli yön yli pöydällä - voiko sen käyttää?
Eli n. 12 tuntia hiiva oli unohtuneena pöydällä. Laitoin jääkaappiin, mutta uskaltaako ja voiko sitä vielä käyttää leivonnassa? Vai haenko kaupasta uuden? Rahallinen hävikki ei tietenkään olisi suuri, mutta pääsen kauppaan vasta myöhemmin iltapäivällä ja alunperin oli tarkoitus leipoa jo aamupäivällä. Mutta tottakai on ostettava uusi, jos tuo on nyt mennyt pilalle.
Kommentit (6)
siihenhän sen toiminta perustuu
eikö teillä ole mitään elintarvikehygieniaa koskevaa tietoutta,tollot?
meillä leipomossa jää aina avattu hiivapaketti yöksi huoneenlämpöön.Pidempi aikainen säilytys toki jääkaappilämpötilassa.
-leipuri :)
siihenhän sen toiminta perustuu
eikö teillä ole mitään elintarvikehygieniaa koskevaa tietoutta,tollot?
Sinä tässä olet se ylihygieeninen tollo, jolla ei ole mitään suhteellisuuden tajua. Varmaan peset salaatitkin desinfiointiaineella...
Onko tämä aivan todellista? Kuvitteleeko joku vakavissaan hiivan olevan jollakin tavalla "pilalla" huonelämmössä ja "kuhisevan mikrobeja"?
Kaikki vähänkin hiivasta tietävät ymmärtävät koko paketin olevan itse asiassa eräänlaista "mikrobia".
Kyllä hiivasta näkee ja haistaa, milloin se on pilalla. Ehkä se on kuivunut, mutta kaupassakin myydään täysin toimivaa kuivahiivaa - huonelämmössä säilyvää!
Sitä paitsi hiiva käytetään yleensä sellaiseen, joka kuumennetaan uunissa, eli siinä kuolee hiivan itsensä lisäksi muutkin mahdolliset mikrobit. Niistä tutuin hiivan seuralainen on ainakin mulle home, mutta sellaista hiivaa ei varmaan kukaan käyttäisi.
en todellakaan käyttäisi.mutta jos ei mahataudilla ole väliä,niin....