Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Lisäaineettomuutta tavoittelevat neuvokaa

Vierailija
10.10.2011 |

En jaksais kahlata kaikkia tuoteselosteita läpi...Meillä syödään pääosin kotiruokaa, ei karkkeja tai sipsejä MUTTA jätskillä herkutellaan tosi usein. Mikä jätski olis lisäaineetonta tai lähes? Kun katsoin valion yms tuuttipakkauksia niin niissä ainakin on vaikka kuinka monta E-koodia. Lempipaahtoleivässämmekin oli monen monta E-koodia, nyt pitänee löytää uusi paahtis. Vähitellen opetellaan ostamaan puhtaampaa ruokaa, luomut jo käytössä siltä osin kun niitä normikaupassa on tarjolla.

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
10.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

terveellisen ja lisäaineettoman ruoan.



Kukaan täyspäinen ihminen ei ole päivittäin syönyt paahtoleipää vuosikausiin.

Vierailija
2/11 |
10.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

irtojäätelöistä Oma-jäätelöt, ovat muuten tosi hyviäkin vielä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
10.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oletko katsonut teemalta tulevaa (vai oliko sittenkin ykköseltä) sarjaa, joka kertoo lisäaineista?

Jotkut lisäaineet on vaikkapa väriaineita ja ne voi myös olla luonnollisia. Siis tyyliin väri joku mikä tekee punaisesta punaisempaa tai sinisestä sinisempää.

Että sinuna opiskelisin tarkemmin, mitä ne E-koodiaineet on, ennen kuin olisin sitä mieltä, että kaikki ruoka pitää olla täysin vapaata niistä.



Katsoin yhden jakson, ja se oli mielenkiintoinen. Käsiteltiin natriumglutamaattia. Sitä lisätään ruokaan joo, mutta sitä on myös luontaisesti tietyissä ruoka-aineissa, kuten parsakaalissa. Ohjelmassa testattiin onko luontaisella glutamaatilla ja keinotekoisella erilainen vaikutus ihmiseen. Koehenkilöporukka, joka oli ilmoittanut olevansa herkkä glutamaatille ja saavansa siitä oireita, nautti aterian, joka sisälsi paljon luontaista glutamaattia (ei ollenkaan lisättyä). He oireilivat tämän aterian jälkeen. Ohjelman koe ei kelpaa vielä tieteelliseksi kokeeksi mutta kyseenalaistaa sen, että natriumglutamaatti on "paha" lisäaineena. Se on yhtä "paha" yliherkille myös saatuna suoraan ruoka-aineista, jotka sisältävät glutamaattia.

Vierailija
4/11 |
10.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

useimmiten sitä natriumglutamaattia ja muita lisäaineta löytyy runsaasti juuri niistä ruuista, jotka ovat epäterveellisiä muutenkin.

En itse välttele hysteerisenä kaikkea, mutta yritän syödä monipuolisen terveellisesti. Ja jotenkin kummasti terveellisiä ruokia valitessa ei kovin paljo tule semmoisia ostettua missä on lisäaineita. Siis jos kokonaan jättää ne lisäaineet ajattelematta ja ostaa muilla kriteereillä terveelliseksi luokiteltavaa ruokaa.

Oletko katsonut teemalta tulevaa (vai oliko sittenkin ykköseltä) sarjaa, joka kertoo lisäaineista?

Jotkut lisäaineet on vaikkapa väriaineita ja ne voi myös olla luonnollisia. Siis tyyliin väri joku mikä tekee punaisesta punaisempaa tai sinisestä sinisempää.

Että sinuna opiskelisin tarkemmin, mitä ne E-koodiaineet on, ennen kuin olisin sitä mieltä, että kaikki ruoka pitää olla täysin vapaata niistä.

Katsoin yhden jakson, ja se oli mielenkiintoinen. Käsiteltiin natriumglutamaattia. Sitä lisätään ruokaan joo, mutta sitä on myös luontaisesti tietyissä ruoka-aineissa, kuten parsakaalissa. Ohjelmassa testattiin onko luontaisella glutamaatilla ja keinotekoisella erilainen vaikutus ihmiseen. Koehenkilöporukka, joka oli ilmoittanut olevansa herkkä glutamaatille ja saavansa siitä oireita, nautti aterian, joka sisälsi paljon luontaista glutamaattia (ei ollenkaan lisättyä). He oireilivat tämän aterian jälkeen. Ohjelman koe ei kelpaa vielä tieteelliseksi kokeeksi mutta kyseenalaistaa sen, että natriumglutamaatti on "paha" lisäaineena. Se on yhtä "paha" yliherkille myös saatuna suoraan ruoka-aineista, jotka sisältävät glutamaattia.

Vierailija
5/11 |
10.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen jätskiä turkkilaisesta jogurtista, kermasta ja hedelmistä/marjoista.

Vierailija
6/11 |
10.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset


Kukaan täyspäinen ihminen ei ole päivittäin syönyt paahtoleipää vuosikausiin.

nää fanaattiset mammat on vaan niin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
10.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

terveellisen ja lisäaineettoman ruoan. Kukaan täyspäinen ihminen ei ole päivittäin syönyt paahtoleipää vuosikausiin.

Siis minä syön joka ikinen päivä paahtoleipää. Ja täysissä järjissä ollaan!! namnam...

Vierailija
8/11 |
10.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

5: totta, mutta jos esimerkiksi on paranneltu tuotteen väriä ja tuo ko. luontainen väri ei ole todistettu haitalliseksi, en ymmärrä, mitä haittaa lisäaineista on tietyissä yhteyksissä. Kysehän oli myös siitä, mitkä lisäaineet on perusteltuja, mitkä ei ja mihin niiden käyttö perustuu.



Esim. tuskin päärynäjäätelön väri tulee luontaisesti siten, että päärynän mehu tai whatever värjää sen. Kyse on myös siitä, mitä kuluttaja odottaa tuotteelta, jossa on päärynän maku. Kuluttaja todennäköisesti pitäisi kummallisena tai ei ainakaan herkullisena päärynäjäätelöä, joka olisi harmaata tai kellertävää. Sama todennäköisesti monissa muissakin tuotteissa joista ei vain tajua, että väriä on vähän boostattu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
10.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

terveellisen ja lisäaineettoman ruoan. Kukaan täyspäinen ihminen ei ole päivittäin syönyt paahtoleipää vuosikausiin.


..sitä, kuinka jotkut leivät säilyvät erittäin pitkään.

Toisekseen: kuluttajat myös ODOTTAVAT, että leipä

a)on tuoretta, kun he ostavat sitä

b)leipä säilyy useita päiviä tai jopa viikon tuoreena tai syötävänä

Että ei se ole pelkästään ilkeät tuottajat, jotka huvikseen laittavat säilöntäaineita, on myös joukko ihmisiä, jotka haluavat pitkään säilyviä tuotteita.

Ap voi miettiä, voiko ostaa (tai leipoa) leipää joka päivä tai joka toinen päivä, että saa lisäaineetonta leipää. Ja silloin leipä ei myöskään säily kauempaa kuin 1-2pv.(Ok, riippuu hieman leivästä, mutta ymmärrätte verrattuna leipään, jossa on säilöntäaineita.)Onhan tuo tuoreuden ja lisäaineettomuuden varmistaminen myös ajankäyttökysymys.

Vierailija
10/11 |
10.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toisaalta taas lähes aina leivässä (jauhoissa) on jauhonparanteena e300-ainetta. Tämä on c-vitamiini. Se lisää leivän säilyvyyttä huomattavasti ja tuskin on kovin vaarallista vesiliukoisena. Kyllä minäkin vältän kovin 'koodattuja' tuotteita, mutta fanaattisuuteen ei ehkä kuitenkaan ole tarvetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
10.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

en nyt jaksanut lukea kaikkia viestejä, mutta meillä ainakin syödään luomupaahtista - lisäaineeton luomu ja Mövenpick on jäätelöistä ainakin lisäaineeton.



Luonnontuotteista saadaan erilaisia lisäaineita, joita merkataan e-koodilla ja yleensä nämä luomua vastaan olevat huutaa aina niiden perään, että kyllä ne ihan luonnollisia ovat. Mutta väitänpä etteivät ole. Kun jotain luonnollista laitetaan toiseen tuotteeseen sata tai tuhatkertaisia määriä, ei siinä ole enää mitään luonnollista.



Ja itse olen tullut yliherkäksi väriaineelle E160a - d, joka on betakaroteeni eli porkkanasta saatava väriaine. Siis ihan luonnollinen alunperin, mutta ei eristettynä ja esim. karjalanpiirakkaan lisättynä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän viisi viisi