Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Opeta mut tekemään hyviä laatikoita/kiusauksia

Vierailija
06.10.2011 |

Syömme usein kanaa ja lapsen lemppari juuri kana/riisi. Jauheliha myös käytössä. Muikut ovat ihania. Lapsi inhoaa herneitä, maissia.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
06.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Annat vain hautua tarpeeksi kauan alhaisessa lämpötilassa,

Viipaloi perunat ja porkkanat ohuiksi, paista jauheliha ja mausta suolalla ja mustapippurilla. laita vuokaan siten että alla juurekset, keskellä jauheliha ja päällä juurekset. tee munamaito ja maista suolalla ja valkopippurilla ja paprikalla. työnnä uuniin yli tunniksi 175 asteeseen, anna vetäytyä 20 minuuttia. Tuosta voi sitten tehdä ihan mitä variaatioita vaan silakoilla, punajuurella, lantulla, kalalla. Munamaitdon voi korvata kermalla, kasvisliemellä tai jollain mutta itse laitan aina munan jos litku on löysää.

Vierailija
2/9 |
06.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

korvata munamaito lihaliemellä ja Koskenlaskijalla (perus).

Keitä makaronit lihaliemessä, älä kaada lientä pois, vaan sekoita juusto makaroneihin ja liemeen. Kun juusto on sulanut, sekoita joukkoon ruskistettu jauheliha ja sipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla, laita voideltuun vuokaan/ vuokiin, ripottele päälle eilisestä leivästä rouhittua jauhelmaa ja pari voinokaretta. Paista loivassa uunissa väh. tunti.

Opettele tekemään kaalilaatikkoa, ihan perusherkkua, siis. Vaihtelua siihen saat vaihtamalla riisin ohraan, sekoittamalla kaalin joukkoon porkkanaa tai pasternakkaa, vaihtamalla tavis-jauhelihan lampaanjauhelihaan, tuunaamalla seoksen kermalla. Oivia kaalilaatikon mausteita ovat meirami ja kumina, eikä siirappia kannata säästellä.

Paras kiusaus on mun mielestä aito ja alkuperäinen Jansson. Älä osta "Jansson-fileitä", vaan oikeita anjoviksia. Reilusti kermaa, pitkä kypsennys ja etikkapunajuuria kaveriksi (ja aikuisille snapsit). Ihana ruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
06.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

suikaloi tai siivuta perunat. paista broileri suikaleet, sipuli, paprika,pekoni ja herkkusienet. Lado kerroksittain voideltuun vuokaan. Sekoita 1muna, ranskankerma tai smetanapurkki sekä 3-5dl kermaa. Mausta curryllä, suolalla ja mustapippurilla. Lisää vuokaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa niin kauan kunnes kypsää (n.1h).

Vierailija
4/9 |
06.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valmis perunasipulisekoitus, kylmäsavulohta, fetaa, oliiveja. Nesteeksi kerma/smetanaseos. NAM!

Vierailija
5/9 |
06.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makaroonilaatikko sekä kaalilaatikko onnistuu. Kuullut että jotkut tekevät tonnikalastakin, mutta miten?

Mielellään antakaa myös mitat paljonko laitetaan n.suurinpiirtein

Vierailija
6/9 |
06.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli teet tonnikalasta ensin tomaattikastikkeen, jonka maustat sopivasti pippurilla ja korianterilla jne. Pane siihen myös sipulia ja esim porkkanaraastetta tai selleriraastetta tms.



Rakennat vuoan kerroksittain parunaviipaleista ja tästä kastikkeesta. Valutat päälle liemen, johon olet laittanut noin puolitoista-kaksi desia kermaviiliä tai ruokajugurttia ja yhden kananmunan sekä taas vähän suolaa ja pippuria ja vaikka persiljaa. RIpottelet päälle juustoraastetta ja paistat uunissa 200 asteessa noin 40 minsaa.





Mitä tulee janssininkiusaukseen niin musta taas se tulee parasta juuri niistä janssoninfileistä, eikä "Oikeista anjoviksista". Jälkimmäisistä tulee mun mielestä liian isoja paloja, janssoninfileet taas pehmiävät kiusauksessa sopivasti suuhun sulaviksi. Mut makuasiahän tämä on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
06.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

moussakan lisäksi voit kokeilla tonnikala-lasagnea. Teet kunnon tonnikalakastikkeen (tomaattia, sipulia, valkosipulia, timjamia, ehkä pari anjovisfilettä ja loraus punkkua makua syventämään), sitten vain kerroksittain vuokaan valkokastikkeen ja lasagnelevyjen kanssa, päälle mozzarellaa ja parmesaania.

Mittoja ja suhteita voit vaihdella. Jos laitat esim makaronilaatikkoon vähemmän lihaa, sekoita joukkoon enemmän juustoa, ei vain sitä Koskenlaskijaa, vaan raasta seoksen joukkoon ja päälle jääkaapista löytyneet juustonjämät. Makaroni- ja kaalilaatikkoon voi laittaa myös sieniä, kuivattuja suppiksia tms. antamaan vähän toisenlaista makua.

En osaa oikein antaa tarkkoja määriä. Meillä 5-henkinen perhe, kokkaan paljon (myös pakastimeen) ja teen jotenkin silmämääräisesti. Mieheni sanoo, että mun lempimäärä on "paljon".

Kun broileri innostaa, niin katso googlesta hitaasti paistetun, kokonaisen uunibroilerin ohje. Perheesi koosta riippuen saat siitä parikin ateriaa, lisäksi voit keittää luista ja jämistä juuresten kanssa hyvän liemen, johon voit tehdä loistavan kanakeiton (ei ole laatikkoruoka, tiedän).

Kokkaamisen iloa!



3

Vierailija
8/9 |
06.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun mielestä janssonin fileet käyttäytyy kuin silli, ja makukin on eri kuin anjoviksessa. Mutta ei kiistellä kun molemmat on löytäneet suosikkinsa. :D

Se tuli velä mieleen, että kun ap mainitsi avauksessa ihanat muikut, niin miksei tehdä muikkulaatikkoa perinteisen silakkalaatikon reseptillä? Muikku on silakkaa tymäkämpi otus, sitä voi maustaa reilummin. Ja onhan silakkalaatikkokin jalo ruoka.

Kaiken avain on varmaan tuo pitkä haudutus, josta jo joku ensimmäisistä vastaajista mainitsi. Laatikot hoitavat itse itsensä uunissa, samalla voi kokki tehdä muuta.

3

eli teet tonnikalasta ensin tomaattikastikkeen, jonka maustat sopivasti pippurilla ja korianterilla jne. Pane siihen myös sipulia ja esim porkkanaraastetta tai selleriraastetta tms.

Rakennat vuoan kerroksittain parunaviipaleista ja tästä kastikkeesta. Valutat päälle liemen, johon olet laittanut noin puolitoista-kaksi desia kermaviiliä tai ruokajugurttia ja yhden kananmunan sekä taas vähän suolaa ja pippuria ja vaikka persiljaa. RIpottelet päälle juustoraastetta ja paistat uunissa 200 asteessa noin 40 minsaa.

Mitä tulee janssininkiusaukseen niin musta taas se tulee parasta juuri niistä janssoninfileistä, eikä "Oikeista anjoviksista". Jälkimmäisistä tulee mun mielestä liian isoja paloja, janssoninfileet taas pehmiävät kiusauksessa sopivasti suuhun sulaviksi. Mut makuasiahän tämä on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
06.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

itse en enää käytä peruna-sipulisekoituksia, niistä tulee helposti mautonta mössöä

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yksi kolme