Hyviä ruokia pakastettavaksi?
Kaipailisin vinkkejä hyvistä ruuista, joita voi pakastaa ja nopeesti mikrottaa ruoka-aikana ?
Teen kahta työtä ja käyn harrastamassa monta kertaa viikossa, eli ruuanlaitolle ei jää paljon aikaa. Vihaan eineksiä ja haluaisin syödä hyvin, terveellisesti ja mielellään kohtuullisen kevyesti. Ajattelin siis tehdä muutamaksi viikoksi ruuat valmiiksi pakkaseen, että voi sieltä sitten napata eikä arkena menisi enää ruuanlaittoon aikaa.
Jauhelihasta ja kananrinnasta saa paljon, mutta olisi mukava saada uusia ideoita eikä aina syödä niitä samoja perusmättöjä mitä tulee laitettua..
Kommentit (6)
pitsa,
risotot,
keitot (mut potun maku muuttuu),
sosekeitot, etenkin pinaattikeitto
Makaroonilaatikko (mut se kuivuu pakkasessa)
eli kun teen ruokaa niin yritän tehdä sitä niin paljon että osan saa pakkaseen. esim. keittoa voi tehdä 2 litran sijasta 4 litraa samalla vaivalla ja laatikko ruokaa voi tehdä vaan isomman annoksen. pakastan sitten aina annoksittain.
joskus käy niin että jääkin vain kastiketta eikä sitä lisuketta (peruna/riisi/pasta) yhtään niin se pelkkä kastike pakkaseen ja sitten on helppo keittää se lisuke vaan siihen lisäksi =)
kanssa ihan kaikkea, mutta mukavimmin pakkasessa säilyy laatikkoruoat. Pizzaakin voi laittaa ja pakastaa, on kivaa kun on kotitekoista pizzaa käden ulottuvilla.
Jauhelihaa tuoreena, ja jotain tuoretta kalaa, vähän aikaa.
mutta teen aina ison satsin ruokaa kuin ruokaa oikeastaan ja loput laitan pakkaseen... eli lähes kaikki käy. Jep, eineksiä emme käytä, mutta pakkasessa on aina ruokaa, kaikenlaista.