Vierailija

Osaatteko sanoa, minkälaisista eroista on kyse? Nouseeko sähkölasku taivaisiin jos varaaja on jatkuvalla lämmityksellä? Nyt meillä on yösähköllä ja lämmin vesi loppuu aika herkästi.

Kommentit (9)

Sehän lämmittää vettä tarpeen mukaan. Eli se merkitsee minkä verran lämmintä vettä käytät eikä se milloin siinä on virta päällä.

Toki yösähkö on hieman halvempaa mutta käytännön ero on minimaalinen

Se vaikuttaa riittävyyten aikan paljon. Ja kyllähän sillä on vähän merkitystä jos mittarissa on yö ja päiväsähkö erikseen. Merkitys on kuitenkin vähentynyt tässä vuosien saatossa.Meidän varaajan saa kyllä kytkettyä päivällä päälle, jos on tarvetta. Mutta ensin tarkista, että se lämmittää sen yöllä mahdollisimman kuumaksi. meillä taitaa olla 60-90 säätöväli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onko teillä liian pieni varaaja vai lotraako joku suihkussa tolkuttoman kauan? Meitä 2 aik 2 lasta eikä koskaan lopu lämmin vesi kesken. Kerran oli kolme yövierasta lisäksi, silloin minä viimeisenä suihkussakävijänä jouduin tyytmään haaleaan veteen.

eli ei ole ns. yösähkötariffia. Sen (ja sen vuoksi, että varaaja on pieni ja lämminvesi loppuisi muutoin kesken) vuoksi varaaja on koko ajan päällä.Jos se pääsisi kylmilleen, sen ison vesimäärän lämmittäminen vie paljon sähköä. Eli enpä tiedä, onko se kaiken kaikkiaan kamalasti halvempaa kuin se, että kuumaan vesisäiliöön tulee vähitellen pitkin päivää lisää vettä ja se lämmitetään suht vähällä energiamäärällä yhtä lämpimäksi, kuin liki täyden säiliön muukin vesimäärä on.Eli en osaa vastata. Se kaiketi riippuu kovasti säiliön koosta ja siitä, miten perheenne käyttää sitä vettä. Kokeilkaa ja verratkaa nyt kertyvää laskua vuoden takaiseen (ei siis kesäiseen, koska siinä on energiankulutus kaiketikin aina eri).miettisin varaajan vaihtamista isommaksi, että yösähköllä lämmitetty vesimäärä riittäisi päivän tarpeisiin. Jos varaaja pääsee ihan kylmenemään päivän aikana, kyllähän siinä sitten on yösähkölläkin lämmittämistä pidempään, kun aloitetaan tavallaan alusta se lämmitys.Hyvin eristetty varaaja, jossa lämpö pysyy, vaatii vähemmän lämmittämistä päiväsähköllä. Pienempi energiahan siinä menee, jos lähtölämpötila on korkeampi.

vilakisepa yö- ja päiväsähkön välistä hintaeroa. Ja vertaa sitä vaikka siirtomaksuun, joka on sama vuorokauden ympäri.. eiköhän se vastaa kysymykseesi.

Vesi lämpiää tietynasteiseksi ja kun uutta vettä tulee, kyllä siinä laskee koko varaajassa olevan veden lämpötila ja lämmittäminen on kallista kun huomioidaan vuositasolla kulutus.2,- euroa lisää päivässä läämityskulua tekee yli 700,- vuodessa.Toinen asia, jota voisi tarkastella on vedenkulutus. Sammutatteko suihkut pesuaineiden levittämisen ajaksi vai loriseeko vesi koko suihkukäynnin ajan? Kuinka paljon vettä valuu turhaan esim keittön hanasta? Esim kun pyyhit pöytiä, loriseeko vesi koko ajan jne.pelkästään sen takia että voi käyttää yösähköä!Ja älkää nyt esittäkö mitään 700 euron lisäkulua joka ei perustu mihinkään.Yösähköllä käytettäessä varaajan vesi pitää kuumentaa kuumemmmaksi kuin jatkuva toimisessa sekä ja tämän ylikuuman veden säilöminen varaajassa lisää lämpöhävikkiäJa ennen kaikkea veden käyttö merkitsee sähkönkulutkseen eniten! ei se kummalla tariffilla vesi lämpiää kun se on kuitenkin lämmitettäväLainaus:

Vesi lämpiää tietynasteiseksi ja kun uutta vettä tulee, kyllä siinä laskee koko varaajassa olevan veden lämpötila ja lämmittäminen on kallista kun huomioidaan vuositasolla kulutus. 2,- euroa lisää päivässä läämityskulua tekee yli 700,- vuodessa. Toinen asia, jota voisi tarkastella on vedenkulutus. Sammutatteko suihkut pesuaineiden levittämisen ajaksi vai loriseeko vesi koko suihkukäynnin ajan? Kuinka paljon vettä valuu turhaan esim keittön hanasta? Esim kun pyyhit pöytiä, loriseeko vesi koko ajan jne.


lämminvesivaraaja

Vierailija kirjoitti:
Osaatteko sanoa, minkälaisista eroista on kyse? Nouseeko sähkölasku taivaisiin jos varaaja on jatkuvalla lämmityksellä? Nyt meillä on yösähköllä ja lämmin vesi loppuu aika herkästi.

300 litran lämminvesivaraajasta ei kovin paljoa riitä lämmintä vettä
jos lämmittää veden yösähköllä / 2 tariffi sähköllä sillä veden lämpötila ei saa laskea alle 55 celsius asteen jolloin on vaara tulla vedeen LEGIOONA BAKTEERI. Legioona bakteeria ei tule jos lämminvesivaraajan veden lämpötila pysyy yli 55 asteessa.

Ajattele ny - jos lämminvesivaraajasi on kytketty 60 asteeseen ja toimii vain yösähköllä.

Vähän enemmän on lämmintä vettä käytettävissä jos lämminvesivaraaja on kytketty 70 asteeseen mutta sekään ei riitä jos vettä käytetään vähän enemmän kuin naaman / käsien pesuun puhumattakaan jos astianpesukone on lämpimään veteen.

Jos astianpesukone on kytketty lämpimään veteen niin astoiden pesu ei kestä kuin vähän aikaa.

Kytkimme lämminvesivaraajan jatkuvaan lämmitykseen ja sähkönkulutus väheni ja lämmintä vettä riittää.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla