ehdoton SUOSIKKI kotiruokasi ja miten sen valmistat?
Minun kaalilaatikko:
kattilassa riisi kiehumaan ja mukaan silputtu kaali. vettä sen verran vähän ettei tarvitse kaataa pois (menee mukana maku). kun kypsynyt sekaan reippaanlaisesti voita, suolaa, pippuria ja siirappia. uunivuokaan ja 175c reilu tunti.
nam nam.. ja tietty puolukkahillolla.
Kommentit (26)
jauheliha, sipuli ja jauhot ruskistetaan pannulla ja lopuksi sekaan vettä ja lihaliemikuutio. annetaan muhia joku 30min hitaasti.
aurinkomuusi tulee kun keitetään porkkanoita ja perunoita ja sitten soseutetaan voi nokareen ja kerma lorauksen kanssa.
Broilerikeitto koskenlaskijajuustolla.
Vesi kiehumaan, kanaliemikuutio, peruna-sipulisekoitusta ja parsakaali-kukkakaali-porkkana pussi mukaan. Pilkottu paketillinen koskenlaskijaa sulamaan ja lopuksi paistetut broiskusuikaleet.
On helppoa, nopeaa ja maistuvaa esim. maalaisleivän kanssa.
osta kokonainen kala ja perkuujätteistä keitä liemi. tulee herkullista ja on oikesti helppoa!
minkä makuista koskenlaskijaa käytätte?
pitsapohjan leivon yhden kirjan ohjeen mukaan, täytteet: pastakastike, jauheliha, sipuli, meetvursti, herkkusieni, juustoraaste (mulle mieluiten pelkkä emmental, muille laitan emmental-mozzarella), pitsamauste
Ainoa kotiruoka, jota voisin vetää ähkyyn asti :D
minkä makuista koskenlaskijaa käytätte?
Voisi kyllä kokeilla joku kerta niitä voimakkaamman makuisiakin.
kukkakaalia, parsakaalia ja perunaa keitetään kasvisliemessä. Mukaan mausteita. Lopuksi lisätään koskenlaskijajuustoa ja soseutetaan. Maistuu meillä vauvasta vaariin.
riisit keitetään ja jauheliha paistetaan. Jauhelihan sekaan sipulia ja haluttaessa myös kynsi valkosipulia. Mausteeksi suolaa ja valkopippuria. Mutta juju on tässä:
kaali paistetaan pannulla öljyssä! Sitten vielä nesteeksi koko roskaan 6 dl lihalientä (teen itse fondista, koska kuutio on pahaa) ja liemeen vatkataan yksi muna. Liemi siis kannattaa tehdä ensimmäisenä, että se ehtii jäähtyä muiden vaiheiden ajan ennen munan lisäämistä.
Sitten vain uuniin, 200 astetta ja noin tunti. Tämä on maailman parasta kaalilaatikkoa!
savipaistovuokaan (sellainen jossa kansi) pohjalle riisiä ja päälle kaupan valmiiksi marinoituja koipia. vettä sihen asti että riisit peittyy. 200 astetta tunti.
niin helppo lasten kanssa. menee alle 5min saada uuniin ja voi lähteä ulos.
Toisessa kattilassa keitetään puuroriisit (1,5 dl).
Toisessa kattilassa kuullotetaan sipulit, lisätään soijarouhe (2 dl rouhetta, 4 dl vettä)ja maustetaan soijakastikkeella. Lisätään noin kilo kaalia silputtuna, pehmitetään ja maustetaan 2 ruokalusikallisella siirappia, valkopippuria ja kasvisliemellä (4 dl vettä, 1 liemikuutio).
Riisit ja kasvisseos sekoitetaan ja laitetaan tunniksi uuniin 175 astetta. Ihana ja käsittämättämän edullinen ruoka!
riisit keitetään ja jauheliha paistetaan. Jauhelihan sekaan sipulia ja haluttaessa myös kynsi valkosipulia. Mausteeksi suolaa ja valkopippuria. Mutta juju on tässä: kaali paistetaan pannulla öljyssä! Sitten vielä nesteeksi koko roskaan 6 dl lihalientä (teen itse fondista, koska kuutio on pahaa) ja liemeen vatkataan yksi muna. Liemi siis kannattaa tehdä ensimmäisenä, että se ehtii jäähtyä muiden vaiheiden ajan ennen munan lisäämistä. Sitten vain uuniin, 200 astetta ja noin tunti. Tämä on maailman parasta kaalilaatikkoa!
tuleeko ollenkaan siirappia? minusta ehdotonta kaalilaatikossa. muuten pannulla kaalin pastamienn kuullostaa hyvältä idealta!
Tein tänäänkin. Jotain pientä variaatiota yritän aina keksiä, tänään yrttejä.
Ja kokeilin ekaa kertaa tehdä lohta nahkapuoli ylöspäin av-palstan ohjeiden mukaan! Hyvin onnistui, taidan tehdä tästä lähin aina.
paistetaan voissa ja päälle s+p ja tilliä. lopuksi kun et enää käännä nokareet smetanaa.
salaisuus on runsaassa voissa joka ruskistetaan ennen kalojen pannuun laittoa.
Eli paketti koipi-reisiä - niitä halpoja maustettuja - laitetaan vuokaan (leikkelen rasvaisimmat kohdat pois). Tyhjät kohdat täytetään raaoilla perunanpalasilla ja perunoiden päälle ripotellaan raakaa sipulisilppua. Otetaan tomaattimurskaa, maustamatonta tai maustettua, lisätään maun mukaan esim. yrttisuolaa, yrttejä, soijakastiketta, pippuria ja vettä sen verran että menee lötköksi (noin puolet). Tomaattisekoitus perunoiden päälle vuokaan (reilusti, mutta ei kanaa peittoon jotta tulee rapeaa)ja uuniin n. 225 suunnilleen tunniksi.
makkara kastike. ruskeaan kastikkeeseen makkaranpaloja ja ketsuppia. perunoilla tarjoillaan.
toinen on spagetti ruskealla jauhelihakastikkeella, ei siis tomaattipohjaisella.
ja molempien kanssa lantturaastetta lisukkeena.
on oma lapsuusajan herkku, joka maistuu omalle perheelle erinomaisesti
makkara kastike. ruskeaan kastikkeeseen makkaranpaloja ja ketsuppia. perunoilla tarjoillaan. toinen on spagetti ruskealla jauhelihakastikkeella, ei siis tomaattipohjaisella. ja molempien kanssa lantturaastetta lisukkeena. on oma lapsuusajan herkku, joka maistuu omalle perheelle erinomaisesti
me kanssa rakastetaan raasteita ruskeakastikkeiden kanssa. lanttu-porkkana sekoitus toimii!
minun suosikki on perunamuusilaatikko. paistettua sipulia ja jauhelihaa sekoitetaan perunamuusiin (toimii ollannin pakaste), maitoa sekaan jotta tulee juoksevammaksi ja sitten uuniin 175 joku 45min.
Minun kaalilaatikko: kattilassa riisi kiehumaan ja mukaan silputtu kaali. vettä sen verran vähän ettei tarvitse kaataa pois (menee mukana maku). kun kypsynyt sekaan reippaanlaisesti voita, suolaa, pippuria ja siirappia. uunivuokaan ja 175c reilu tunti. nam nam.. ja tietty puolukkahillolla.
makkaralenkki halkaistaa (ei irtipoikki) ja täytetään kurkkupikkelsillä, sipulisilpulla, ketsupilla ja päälle juustoraastetta. 200c 20min ja muusin kanssa tarjolle.
makaronilaatikko koskenlaskija-lihaliemeen. Uppoaa hyvin kaikille ja helppo tehdä.