Lue keskustelun säännöt.
Piirakkapohja keliaakikolle?
04.11.2005 |
Osaisiko joku kertoa millaisen pohjan voin tehdä että keliakiaa sairastavakin voi sitä syödä? Eli normaalistihan käytetään vehnäjauhoja. Täytteeksi tulee suolakurkkua ja kinkkua eli suolainen piirakka kyseessä. Millä siis voisin nuo vehnäjauhot korvata ja millaisessa suhteessa? Tai onko jollain joku pohjan ohje suoraan mitä voisin käyttää? Kiitos tiedoista jo etukäteen!
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tärkeintä on, että pohjassa ei ole ruista, vehnää, ohraa eikä kauraa. Tosin monelle keliaakikolle kaura sopii, mutta osalle ei, joten kauraton versio on turvallisempi.
Voit ostaa kaupasta toki myös gluteenittomia jauhoseoksia. Vaihtoehtoina löytyy luontaisesti gluteenittomat jauhot ja gluteenittomat jauhot (jälkimmäiset on tehty viljatärkkelyksestä ja osalle herkille keliaakikoille nekään ei sovi).
Lisää reseptejä keliakia.org!
Tässä yksi pohja-resepti. Itse en ole tätä kokeillut, joten en tiedä mitä tulee...
pohja:
2 keskikokoista perunaa
150 g margariinia
3 dl maissi- tai riisijauhoja
2 rkl vettä
1/2 tl leivinjauhetta
Kuori ja raasta perunat. Nypi kulhossa sekaisin perunaraaste, rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää vesi ja taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle.
Hyvää ruokahalua!