Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mitä teillä tuli kustantamaan kerrostalossa? En osaa yhtään hahmottaa mitä tuollainen kustantaa osakkaalle, olisi kiva saada jotain suuntaa.

  • ylös 6
  • alas 7

Sivut

Kommentit (57)

6. kerroksessa, keskisuomalainen kaupunki, koko paska maksoi vanhemmille n. 18000 euroa muistaakseni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

eräs kiinteistövälittäjä sanoi, että kun laskee 1000 euroa per neliö niin voidaan olla aika lähellä totuutta. Tietysti riippuu millä tavoin tehdään eli pinnallinen vai koko homma. Meillä tulossa juuri pinnallinen putkiremontti jonka hinta arvio n, 40 000 ja meillä 84 neliöö.

  • ylös 11
  • alas 2

Lainaus:

Ei kukaan voi tietää vastausta. Jos kysyisit vaikkapa isännöitsijältä asiast.a. Peace.
Juu, kysyn kyllä kunhan hänet tavoitan. Ja uskoisin, että ihmiset kyllä tietävät mitä heidän OMA remonttinsa on kustantanut, sitähän minä kysyin. Itsellä kun ei ollut mitään käsitystä.Kiitos taas vastanneille.

yksiöön tehdään parhaillaan, tarkkaa hintaa en muista mutta maksaa n. 15000-20000€, neliöitä on 30.

Hki, 660 e /neliö. Sisälsi siis taloyhtiön kulut ei omia keittöon uusimisa tms. Taloyhtiön saunat uusittiin samalla ja tehtiin pesutupa. Myös sähkötyöt uusittiin koko talossa.

Tämä oli erään isännöitsijän arvio. Hänellä oli useita putkiremontteja meneillään ja kertoi, että tuo oli pk-seudun keskiarvo.

Minkälaiselle ajalle yhtiö yleensä jakaa lainaosuuden maksamisen? eli kuinka kauan sitä remontin osuutta maksetaan osana vastiketta?

Asunnossani Helsingin kantakaupungissa tehtiin putkiremontti reilu 2 vuotta sitten ja tuli maksamaan melkein 1000e neliö. Toi oli aika perusteellinen putkiremontti ja siihen kuulu joka asunnossa myös sähköjohtojen ja netti-/telkkaripuihojen laittoa sekä kylppärikalusteita yms.Asunto on pienehkö eli 42 neilötä ja tällä hetkellä menee n. 200 euroa vastiketta + n. 200 euroa rahoitusvastiketta eli joka kuukausi 400 euroa. En muista kuinka kauan lainaosuutta maksetaan, mutta kalliiksi remontti tuli.

Hinnoissa ilmaa 50-90%. Itse tehtynä tuo remontti voi olla 80% halvempi. Putkiahan ei ole mikään vaikea vetää kun se tekee pinta-asennuksena eikä ala piikkaileen mistään lattiansisältä mitään

Meillä putkiremontti 4,3 euroa neliötä ja 25  vuoden laina-ajalla. Ei sitä lainaa kannata pois maksaa, ellei se raha jo löydy ja tietää, ettei kämpästä ole pois muuttamassa. Ei rempan maksua saa kämpän myymisesä takaisin. 

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla