hei kaikki leipurit =)
mies pyytää tekemään sellaista mustikkapiirakkaa missä on "limainen" pinta =) itse osaan tehdä vaan kermaviilipinnalla, mahtaiskohan tarkoittaa hillosokerin kanssa tehtyä piirakkaa? osaisiko joku auttaa, kiitos =)
Kommentit (10)
johon tulee pullataikinapohja ja päälle mustikoita, sokeria ja perunajauhoja.
joka tehdään esim. pullataikinapohjaan. Päälle tulee mustikoita ja niiden päälle pelkkää hienoa sokeria reilusti. Uunissa pinta tulee hieman liisterimäiseksi. Tätä tehtiin minun lapsuudessani 70-luvulla ja maistui taivaalliselle.
http://www.dansukker.fi/fi/Reseptej%C3%A4/Mustikkapiirakka_%28uunipelli…
Siis sen kiillon saa sillä hyytelösokerilla lopuksi. Ja mä jätin ton raesokerin veks. Oli ainakin meidän makuun tarpeeksi makeaa ilmankin.
Mustikoihin voi sekoittaa vähän perunajauhoa sitomaan kosteutta ja pitämään päällyksen kiinteänä, sitten sirotellaan päälle reippaasti sokeria joka uunissa sulaessaan
tekee mustikkapiirakasta just tollaista mehevää ja kosteaa. Nam!
http://www.dansukker.fi/fi/Reseptej%C3%A4/Mustikkapiirakka_%28uunipelli…
Siis sen kiillon saa sillä hyytelösokerilla lopuksi. Ja mä jätin ton raesokerin veks. Oli ainakin meidän makuun tarpeeksi makeaa ilmankin.
hei. Mitenhän toimisi jos laittaisi raesokeria mustikoiden alle ja päälle tomusokeria?
Teen peruspullataikinan, ei kardemummaa, veteen ei maitoon. 5dl vettä riittää 2 keskik. pellilliselle.
Päälle reilusti mustikoita, puolet muussattuna, pajon sokeria joukkoon ja ohrakasta pari kolme ruokalusikallista.
Todella herkullista.
<a href="http://www.dansukker.fi/fi/Reseptej%C3%A4/Mustikkapiirakka_%28uunipelli…" alt="http://www.dansukker.fi/fi/Reseptej%C3%A4/Mustikkapiirakka_%28uunipelli…">http://www.dansukker.fi/fi/Reseptej%C3%A4/Mustikkapiirakka_%28uunipelli…;
Siis sen kiillon saa sillä hyytelösokerilla lopuksi. Ja mä jätin ton raesokerin veks. Oli ainakin meidän makuun tarpeeksi makeaa ilmankin.
Niinkun jo muut ovat sanoneet, mustikoita + ihan tavallista sokeria (hillosokeria ei oltu keksittykään kun tämä piirakkamalli näki päivänvalon). Ripottele päälle vähän perunajauhoja sitomaan marjojen mehukkuutta.
Niinkun jo muut ovat sanoneet, mustikoita + ihan tavallista sokeria (hillosokeria ei oltu keksittykään kun tämä piirakkamalli näki päivänvalon). Ripottele päälle vähän perunajauhoja sitomaan marjojen mehukkuutta.
No hei vaan :) Itse olen leiponut kanelipullia ja käpykakkuja.