Homehtuuko leipä nopeammin huoneenlämmössä kuin jääkaapissa? ev
Kommentit (8)
Keliaakikko kun oon, niin lähes kaikki leivät on pakasteita jo ostettaessa. Ja koska joku idiootti tätä kämppääni (opiskelijan vuokrakämpä) suunnitellessa on tehnyt kaksiosasen jääkaapin, jossa vain PIENI pakastinlokero, ei leivät enää sinne mahdu vaik puolet jääkaapista sit taas onki tyhjänä...
Joten kaapissa ovat, musta maistuu ihan normille... Säilyyp'h'n pidemp''nm ku huoneenlämmössä.
On nimittäin käytännön kokemusta.
Mutta tämän kun kertoo avoimesti, niin joku jeesustelija sitten alkaa todistella, miten leivän laatu muuten huononee jääkaapissa.
Joten ihanteellisin tilanne on se, että toimii kuten ranskalaiset: ostaa joka päivä tuoretta leipää, jonka syö pois samana päivänä, jotta se ei ehdi homehtua. Silloin sitä ei tarvitse laittaa jääkaappiin eikä pakastimeen ja laatu on varmasti hyvää.
Leipää voi toki säilyttää huoneenlämmössäkin muutamia päiviä, mutta jos niin tekee, kannattaa tarkistaa muutaman päivän vanha leipä ennen syömistä, ettei siinä ole hometta. Olen nimittäin muutaman kerran huomannut haukanneeni homeista leipää.
leipää ei kuulu säilyttää jääkaapissa
se menee nopeasti huonon makuiseksi ja rakenne menee huonoksi jääkaapissa. Ei jääkaappi ole leivän säilytyspaikka. Joko huoneenlämpöön tai tuoreena pakkaseen. Siinä vaihtoehdot.
On tehty kokeita, joiden mukaan 20 tuntia jääkaapissa ollut leipä tuntuu yhtä vanhalta kuin leipä, jota on ollut 75 tuntia huoneenlämmössä.
vanhan oloiseksi, mutta toisaalta, jos tapanasi on paahtaa leipä ennen syömistä, se ei haittaa juuri mitään.