Antakaa ruokavinkki pakasteseitistä
Eli mitä siitä voisi tehdä. Hyvää ja maistuvaa...
Kommentit (12)
Laita jäinen seiti pannulle voin (ja sipulin) kanssa. Kun se lämpiää, käännä se ympäri ja raaputa pinnasta hiutaleita irti ja käännätaas ympäri. Toimi näin, kunnes koko seiti on raaputettu. Lisää kermaa ja mausteita (esim. kalaliemikuutio käy, tilli, suola yms.) ja hauduta hetki. Tarjoile perunoiden tai riisin kanssa.
On oikeasti ihan hyvää, jos nyt ei kurmeeta. Tulee nopeasti ja on halpa myös.
Laita kattilaan perunoita, pakastekasvissuikaleita (tai wokkisekoitusta) sekä 1/4 tai 1/2 chilipalko viipaloituna, sekä kalaliemikuutio ja vaikkapa kurkumaa keltaisen värin saamiseksi. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää vielä kookosmaitoa ja pieneksi kuutioitu pakastekala. Hyvää.
Seitit leikataan pienehköiksi suupaloiksi
Pannulle tomaattipyrettä, worchestershire-kastiketta ja voita, kutakin 1-2rkl. Voin sulaessa sotketaan nämä kolme ainesosaa
Kalat paistumaan tomaattipyremössön sekaan
Kun Kalat ovat lähes kypsiä, lisää ohuita kasvistikkuja wokkityyliin. Itse laitoin paprikaa, porkkanaa ja salottisipulia - kourallinen kutakin
Lisää vielä vettä liraus jos haluat kosteampaa ruokaa
Tarjotaan riisin kera (itämaiset valkoiset riisit sopivat parhaiten, mutta toki terveellisempiäkin vaihtoehtoja voi käyttää).
jossa murustettua eilistä leipää (tai korppujauhoja), runsaasti silputtua persiljaa, raastettua sitruunankuorta, suolaa, pippuria. Voit pilkkoa sein, tai laittaa kokonaisena uuniin. Joka tapauksessa: laita kala voideltuun uunivuokaan, ripottele maustesos päälle, valele reippaasti voisulalla ja laita 200 asteiseen uuniin. Paistoaika riippuu vähän siitä minkä kokoisena kalan uuniin laitat, 20-40 min? Jos kala näyttää kuivuvan, voit lisätä vuokaan vettä (lisää sitruunaa veteen) ja/ tai peittää vuuan foliolla. Pöytään voit laittaa jonkun hyvän kermaviilikastikkeen, jossa siinäkin voi olla persiljaa ja sitruunaa, vähän dijonsinappia tai valkosipulia.
Tulipa pitkä resepti yksinkertaiselle ruualle! :)
Mä teen joskus sein uunissa. Vuokaan vaan tomaattimurskaa+mausteita, sipulia, katkarapuja ja seit. Lisäksi riisiä.
mausteita mistä tykkää, kalamaustetta, sitruunapippuria ym. leikkaa purjo renkaiksi ja laita ne kalanpäälle, saa olla runsaasti. Lopuksi vielä rasiallinen (pieni) olympiajuustoa pinnalle ja uuniin. Hyvää tulee!
hyvä kalakeitto tulee esimerkiksi siten, että kiehauttaa ensin vedessä tai kalaliemessä lähes kypsäksi fenkolia, porkkanaa, paprikaa, tomaattia ja maustaa liemen sitruunapippurilla, mustapippurilla ja ihan pienellä ripauksella suolaa. lisätään seiti, purkillinen kookosmaitoa ja kahden limen mehu. annetaan kiehua muutama minuutti, kunnes kala on kypsää.
toinen todella helppo ruoka tulee kun tekee liemen tomaattimehusta ja ruokakermasta, maustaa sen viherpippurilla ja kaataa vuokaan seitipalojen päälle. paistetaan uunissa 175 asteessa puolisen tuntia. tarjotaan salaatin ja riisin kera.
siihen mausteita: suolaa tai yrttisuolaa, tilliä, purjosipulia, pakastepinaattia, valkosipulia, sitruunaa, pippurisekoitusta, sitruunapippuria, kalamaustetta. Laitan vaihtelevasti näitä juttuja sen muikaan mitä kaapsita löytyy.
Voitelen uunivuoan öljyllä ja kalan päälle laitan kans vähän sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Paistoaika n. puoli tuntia muistaakseni 200 asteessa. Lisäksi keitän perunoita.
Helppoa ja nopeeta!
tein kerran nakeista ja pakasteseistä. Oli tosi hyvää!
Pakastekala-currymuhennos:
Pilkotaan sei noin 1½-2cm kuutioiksi. Samoin piekotaan 1 isohko sipuli isohkoiksi kuutioiksi. Sulatetaan pannulla pari ruokalusikallista voita tai lämmitetään vastaava määrä öljyä ja kuumennetaan siinä reilusti curria ja vähän juustokuminaa. Paistetaan molemmat voissa tai öljyssä pannulla. Suolataan. TÄmän päälle pilkotaan tuoretta tomaattia ja kurkkua tai kesäkurpitsaa ja kovaksi keitettyä kananmunaa. Paprikanpalatkin käy. NYT EI ENÄÄ KUUMENNETÄ; ETTÄ VIHANNEKSE TPYSYY TUOREENA. Maustetaan tillillä ja persiljalla (mielellään tuoreella). Tarjotaan perunamuusin tai riisin kanssa.
Pinaattinen uunikala:
Kuullotetaan pannulla nippu tuoretta tai pakastepussillinen pinaattia ja yksi pieneksi hakattu sipuli. Maustetaan valkopippurilla, suolalla ja timjamilla. Kevitetään kala uunivuokaan, ja vihersotku sen päälle. Sekoitetaan purkki ranskankermaa ja reilu kourallinen juustoraastetta (ja 1 kananmunankeltuainen, jos haluaa) ja levitetään vihersotkun päälle. Paistetaan 200asteisessa uunissa noin 30 min. Tarjotaan esim perunoiden tai höyrytettyjen vihannesten tai uunijuuresten kanssa.
Jos haluaa, niin pinaattiin voi lisätä myös esim yhden raastetun porkkanan tai vähän tomaattimurskaa.
ensin kananmunassa ja sitten korppujauho/Kalaneuvos-mausteseoksessa ja paistaa pannulla. Todella hyviä!