Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Pistetäänpä kasvis-ruoka ohje pino pystyyn.

24.10.2005 |

Tänne voit kirjoitella ihania vege ruoka-ohjeitasi.



Tässä multa muutama hyvä kasvis ruoka ohje:





Tomaattirisotto



2 punaista tomaattia

2 keltaista tomaattia

1 salottisipuli

2 rkl öljyä

3 1/2 dl risottoriisiä

2 dl kuivaa valkoviiniä

7 dl kuumaa kasvislientä

(kuutiosta valmistettua)

1/2 dl vastaraastettua

pecorinoa tai parmesaania

mustapippuria

suolaa

1/2 ruukkua tuoretta

basilikaa



1. Kalttaa ensin tomaatit tomaattikeiton

yhteydessä annetun

ohjeen mukaan (kts. Ruokaohjeet/kasvis). Leikkaa

tomaatit pieniksi kuutioiksi.

Kuori ja silppua sipuli.



2. Kuumenna öljy kattilassa

ja kuullota siinä ensin sipulia

hetki. Älä anna sen saada

väriä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista

muutama minuutti,

kunnes riisi on läpikuultavaa.



3. Kaada kattilaan valkoviini

ja sekoita. Lisää myös tomaattikuutiot, mutta säästä

osa niistä koristelua varten.

Keitä riisiä keskilämmöllä,

kunnes kaikki viini on imeytynyt.

Lisää kasvisliemi vähitellen,

kaada uusi annos

nestettä vasta kun edellinen

erä on lähes imeytynyt. Sekoita

silloin tällöin.



4. Kypsennä risottoa noin

15-20 minuuttia, kunnes riisi

on lähes kypsää. Lisää loput

tomaattikuutiot, pecorino,

pippuri ja tarvittaessa hieman

suolaa. Sekoita ja anna

risoton imeytyä kannen alla

vielä muutama minuutti. Lisää

lopuksi suikaloitu basilika.



5. Koristele risotto pecorinotai

parmesaanilastuilla ja kirsikkatomaatin

puolikkailla,

jotka on nopeasti paistettu

pannussa.







Täytetyt kesäkurpitsat



2 keskikokoista

tai 4 pientä kesäkurpitsaa

2 rkl oliiviöljyä

2 salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

1/2 keltainen paprika

1 1/2 tl silputtua tuoretta

timjamia tai 1 tl kuivattua

1 1/2 tl silputtua tuoretta

oreganoa tai 1 tl kuivattua

1 rkl makeaa soijakastiketta

mustapippuria

100 g vuohenjuustoa

1/2 dl pähkinärouhetta



1. Pane uuni lämpiämään

225 asteeseen. Huuhtele

kesäkurpitsat ja leikkaa ne

kahteen osaan keskeltä poikittain.

Koverra sisus pois

omenaporan avulla ja leikkaa

sisus pieniksi kuutioiksi.



2. Kuori ja silppua salottisipulit.

Silppua tai purista valkosipulinkynsi.

Poista paprikasta

siemenet ja valkoiset

osat ja leikkaa se pieniksi

kuutioiksi.



3. Kuumenna öljy paistinpannussa.

Lisää sipulisilppu,

valkosipuli sekä kesäkurpitsa-

ja paprikakuutiot. Kuullota

niitä koko ajan sekoittaen.

Laske lämpöä ja anna ainesten

hautua pehmeiksi kannen

alla, noin 5-8 minuutin

ajan. Mausta lopuksi yrteillä,

soijalla ja ripauksella pippuria.

Ota pannu pois levyltä ja

anna seoksen jäähtyä hieman.



4. Lisää täytteeseen murennettu

vuohenjuusto ja pähkinärouhe.

Täytä kesäkurpitsat

seoksella. Nosta kesäkurpitsat

uunivuokaan ja

kypsennä niitä 15 minuutin

ajan. Kesäkurpitsat saavat

jäädä mielellään hieman rapeiksi.







Pähkinäinen parsakaalipiirakka



(8-10 palaa)



Pohjataikina:

100 g voita tai margariinia

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl kauraleseitä

1/2 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

1 prk (200 g) kermaviiliä



Täyte:

250 g parsakaalia

1/2 rasiaa

kirsikkatomaatteja

1 dl kivettömiä

mustia oliiveja

1 dl saksanpähkinöitä

3 munaa

2 dl ruokakermaa

1 rkl pestokastiketta

1 dl raastettua

parmesaania tai

mustaleimaemmentalia



1. Sekoita kulhossa yhteen

pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi

ainekset yhteen. Lisää lopuksi

kermaviili ja sekoita

nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja

nosta se tunniksi jääkaappiin.



2. Pane uuni lämpiämään

200 asteeseen. Painele taikina

voidellun piirasvuoan

pohjalle ja reunoille. Huuhtele

parsakaali ja leikkaa se

pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit ja leikkaa

oliivit viipaleiksi.



3. Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot,

tomaatinpuolikkaat,

oliiviviipaleet ja

pähkinät. Sekoita kulhossa

munien rakenne rikki ja lisää

ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele

päälle juustoraaste.



4. Paista piirakkaa 200-asteisen

uunin keskitasossa

kunnes täyte on hyytynyt,

noin 25 minuuttia. Jos pinta

näyttää saavan liiaksi väriä,

peitä piirakka leivinpaperilla.





Toivonmukaan kelpaa. =)

Kommentit (24)

Vierailija
1/24 |
25.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

kiinnosta kasvisruoka ohjeet????



NOSTO =)

Vierailija
2/24 |
25.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaipailisin hyvää kasvislasagnen ohjetta - siis hyvää, sellaista jonka joku on testannut aivan erinomaisen hyväksi! Vielä jos sen saisi tomaatittomana, mutta se ei taida onnistua...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/24 |
26.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

on se kumma kun aluksi haluttiin kasvis reseptejä ja sit kun tehdään semmoinen pino, niin ei sinne sitten ketään kirjoitakkaan.

No Nappulanapero toivotaan parasta että tulis pinoutujia. =)







Borssikeitto



1 rkl öljyä

1 rkl hunajaa

1 iso sipuli

2 porkkanaa

6 punajuurta

pala selleriä

neljännes pienestä valkokaalista

1 l vettä

1 kasvisliemikuutio

suolaa

maustepippuria

1 tl omenaviinietikkaa

Lisänä: smetanaa



1. Suikaloi kasvikset ja juurekset.

2. Kuumenna öljy ja hunaja paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota suikaloidut kasvikset ja juurekset öljy-hunajaseoksessa.

3. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio sekä pippuri. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla.

4. Mausta keitto lopuksi etikalla.







Marinoidut vuohenjuusto ja oliivit



300 g vuohenjuustoa

2 dl hyvälaatuisia

kivellisiä oliiveja

1 1/2 dl hyvälaatuista

oliiviöljyä

1/2 dl vaaleaa

balsamiviinietikkaa

1 rkl silputtua tuoretta

rosmariinia

3 rkl juoksevaa hunajaa

mustapippuria



1. Leikkaa vuohenjuusto

muutaman sentin kokoisiksi

paloiksi. Pane juustopalat ja

oliivit puhtaaseen lasi- tai

muovipurkkiin.



2. Sekoita öljy, balsamiviinietikka,

rosmariini, hunaja

ja mustapippuri. Valuta seos

juuston ja oliivien päälle niin,

että ne lähes peittyvät. Anna

maustua jääkaapissa seuraavaan

päivään. Voit käännellä

purkkia muutaman kerran

marinoimisen aikana,

jotta ainekset sekoittuvat tasaisesti.



3. Tarjoile vuohenjuusto ja

oliivit hyvän tuoreen leivän

kanssa.



Vierailija
4/24 |
26.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

sinne taikinan sekaan vaan.



Siitä näyttävästi jäikin ohjeen nimi kokonaan pois, elikäs se on kasvispihvit.

Vierailija
5/24 |
26.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset


Kasvislasagne



6 vihreää lasagnelevyä tai tuoretta pastalevyä

4 porkkanaa

1 kesäkurpitsa

4 keltajuurikasta

250 g pinaattia

Tomaattikastike:

800 g tomaattimurskaa

4 valkosipulinkynttä

2 sipulia

oreganoa ja basilikaa

1/2 tl paprikajauhetta

1 rkl punaviinietikkaa

Valkokastike:

6 rkl voita

6 rkl vehnäjauhoja

1 l maitoa

5 dl juustoraastetta

muskottipähkinää

valkopippuria

suolaa



1. Viipaloi kuoritut juurekset ja höyrytä melkein kypsiksi. Huuhdo pinaatti. Viipaloi kesäkurpitsa pitkittäin. Kiehuta ja valuta pinaatti sekä viipaloitu kesäkurpitsa.

2. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kiehauta öljytilkan kanssa pannulla ja lisää tomaattimurska. Anna hiljalleen kiehua kunnes kastike on kiinteähköä. Mausta.

3. Valmista valkokastike. Sulata voi, lisää jauhot ja kiehauta. Lisää kuuma maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Mausta kastike ja lisää joukkoon juustoraaste.

4. Voitele neliskulmainen vuoka ja levitä pohjalle kerros tomaattikastiketta sekä keltasävyiset juurekset. Nosta päälle kolme pastalevyä, sitten valkokastike ja vihreät kasvikset, juurekset ja valkokastike ja taas pastalevyt. Päällimmäiseksi loppu valkokastike.

5. Kypsennä noin tunti 200-asteisessa uunissa. Anna ruoan seistä hetki ennen tarjolle panoa, maut tasaantuvat sopuisiksi.

Vierailija
6/24 |
26.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset


Erilaiset pizzatäytteet tuovat vaihtelua ruokapöytään.



Pizza alla Margherita



Täytteenä tomaattiviipaleita tai soseutettua murskattua tomaattia, päällä kerros mozzarellajuustoa ja basilikan lehtiä. Ne voi halutessa korvata myös kuivatulla oreganolla.



Pizza alla Romana



Täyte kuin Margheritassa, mutta lisäksi muutama sardelli(anjovis)filee. Liota kala maidossa, jotta sen liiallinen suolaisuus liukenee.



Pizza Frutti di Mare



Pohjakastikeena murskattua tomaattia, valkosipulia, basilikaa ja oreganoa. Täytteeksi tonnikalaa, simpukoita, mustekalaa tai muita meren eläviä. Päälle ohut kerros mozzarellaa ja oreganoa.



Pizza con le Mele e il Gorgonzola



Pizza ei välttämättä tarvitse tomaattikastiketta. Tämän täytteenä on viipaloitu, kuorittu omena, kourallinen gorgonzolaa ja saman verran mozzarellaa.







Broileripiiras



# 1 pkt (400 g) piirastaikinaa, pakaste



Täyte:

# 450 g marinoituja broilerisuikaleita

# 3 päärynää

# rouhittua mustapippuria, yrttisuolaa

# 150 g sinihomejuustoa

# 1 ruukku basilikaa

# 250 g mozzarellaa (tanko)

# 3 tomaattia

# 100 g juustoraastetta





Sulata piirastaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja painele se piirasvuoan (ø 28-30 cm) pohjalle ja reunoille. Ruskista broilerisuikaleet. Kuori päärynät, halkaise, poista siemenkodat ja leikkaa puolikkaat viipaleiksi.



Levitä broilerisuikaleet ja päärynäviipaleet pohjan päälle vuokaan. Mausta pippurilla ja ripauksella yrttisuolaa. Murenna sinihomejuusto ja silppua basilika päälle.



Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja pese tomaatit ja leikkaa ne lohkoiksi. Asettele tomaatit ja juustoviipaleet täytteen päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle.



Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa lämmin piiras salaatin ja viinin tai kivennäisveden kanssa.





Mozzarella-pinaattipiiras

Pohja:

# 1 pkt (400 g) piirakkataikinaa, pakaste



Täyte:

# 250 g tuoretta pinaattia

# 1 tl suolaa

# 0,5-0,75 tl jauhettua muskottipähkinää

# 0,5 tl mustapippurirouhetta

# 150 g mozzarellaraastetta

# 50 g parmesaanijauhetta



Liemi:

# 2 kananmunaa

# 1 dl maitoa



Kauli sulanut taikina jauhotetulla leivinpöydällä piirakkavuoan kokoiseksi pohjaksi. Tee lopputaikinasta kuvioita tai kansi piirakan päälle.



Täyte: Höyrytä huuhdotut pinaatinlehdet pienessä vesitilkassa kattilassa.

Valuta vesi pois ja levitä pinaatinlehdet laakeaan siivilään tai talouspaperin päälle valumaan. Ripottele puolet juustoraasteista pohjan päälle vuokaan, levitä suolalla, muskottipähkinällä ja pippurilla maustetut pinaatinlehdet päälle ja ripottele loput juustoraasteista pinnalle. Sekoita kananmunat ja maito. Kaada seos vuokaan.



Paista 200 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/24 |
30.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä helppo ja yksinkertainen kasvislasagne ilman valkokastiketta.

Tarvitset:



lasagne levyjä

2 prk tomaattimurskaa

1 prk tomaattipyrettä

kasviksia esim. maissia,sipulia,kesäkurpitsaa

herkkusieniä

valkosipulia

2 prk smetanaa tai creme fraichea

1-2 pss mozzarellajuustoraastetta (tavallinenkin käy)

suolaa,pippuria,grilausmaustetta,cayannea

öljyä paistamiseen



Paista kasvikset ja herkkusienet pannulla.

Lisää joukkoon tomaattimurska- ja pyree,puristettu/pilkottu valkosipuli sekä mausteet.Anna hautua hetki.

Laita vuuan pohjalle kastiketta, sitten juustoraastetta ja smetanaa/creme fraichea ja tämän päälle lasagnelevyt.Toista tämä niin kauan kun tavaraa riittää, niin että päällinmäiseksi jää juustoraaste ja smetana.

Paista 200 asteisessa uunissa noin tunti.





Helppoa ja herkullista!





-kirmuli-

Vierailija
8/24 |
30.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

PINAATTILASAGNE



KATTILAAN Keita pakastepinaatti ohjeen mukaan ja mausta esim. kasvisliemikuutiolla. Lisaa 1 tai 2 tolkkia raejuustoa sekaan.



PANNULLA kuullota 1 tai 2 sipulia, lisaa tolkki tomaattimurskaa ja mausta esim. basilikalla. Voit laittaa muitakin kasviksia sekaan, esim. kesakurpitsaa, purjoa...



VUOKAAN vuoronperaan kastikkeita ja lasagnelevyja. Runsaasti juustoraastetta paalle ja uuniin. Njam.



///////////





KASVISPIIRAS



Valmis piirakkapohja piirakkavuokaan

Kuullota pannulla sipulia, purjoa, kesakurpitsaa...

Keita parsakaalit vedessa

Raasta porkkanaa

Kasvikset sekaisin ja piirakkavuokaan, paalle 2dl maitoa ja yksi muna sekoitettuna. Runsaasti juustoraastetta ja viela paketti vuohenjuustoa siivutettuna. Uuniin ja herkuttelemaan, kunhan pinta on vahan ruskistunut.



//////



PASTAKASTIKE



Paista pannulla kasviksia, sipulia, purjoa, kesakurpitsaa tms ja lisaa sitten paalle tolkki tomaattimurskaa ja murskaa joko puolikas vuohenjuustopotko tai paketti fetaa sekaan. Tai raejuustoa, jos haluat kevytta. Mausteeksi esim tuore basilikaa ja mustapippuria.



Bon appetit!









Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/24 |
31.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

KASVISPAISTOS



sipuliviipaleita

kesäkurpitsapaloja

tomaattiviipaleita

valkosipulinkynsiä

paprikasuikaleita

perunalohkoja

porkkanaviipaleita

lanttuviipaleita

öljyä

tuoreita tai kuivattuja yrttejä

pippuria

paprikajauhetta

(juustoraastetta)

Valmistus:



Käytä kaikkia tai vain osaa yllämainituista vihanneksista makusi mukaan. Pelkistä perunoista ja sipulista mausteiden kanssa tulee myös erinomaista.



Laita öljyttyyn uunivuokaan paloiteltuja vihanneksia ja haluamiasi yrttimausteita, kaada vielä pinnalle öljyä ja lisää hieman vettä vuokaan. Anna kypsyä uunissa 175 asteessa puolisentoista tuntia, tarkista välillä, ettei kaikki neste ole pohjalta haihtunut ja lisää vettä tarvittaessa. Ripottele vähän ennen valmistumista pinnalle juustoraastetta ja pane vielä uuniin.





HERKKUSIENILASANGE



16 lasagnelevyä

öljyä

1 iso sipuli suikaleina

2 ¿ 6 valkosipulinkynttä

½ punainen paprika paloina

10 ¿ 15 cm:n pala purjoa

200 g munakoisoa

170 ¿ 200 g herkkusieniä

400 g tomaattimurskaa

timjamia, meiramia

1 rkl paprikajauhetta

valko- ja/tai mustapippuria

1 ¿ 2 rkl soijakastiketta

basilikaa

Pinnalle: 3 tomaattia viipaleina ennen juustokastiketta

Valmistus:



Kuullota sipuleita, pieniksi pilkottuja valkosipulinkynsiä, paprikapaloja ja purjoa öljyssä. Lisää pieniksi kuutioiksi paloiteltu munakoiso, viipaloidut herkkusienet, mausteet (ei basilikaa) sekä tomaattimurska. Anna muhia jonkin aikaa. Mausta lopuksi basilikalla. Tee juustokastike ja kokoa kuten kesäkurpitsalasagne.



Tähän lasagneen voit mainiosti käyttää pelkät herkkusienen jalkaosat ja tehdä lakeista homejuustolla täytettyjä herkkusieniä. Tällöin tarvitset sieniä yhteensä noin 400 g.

Vierailija
10/24 |
02.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

perunaa, porkkanaa, sipulia, punajuurta palsternakkaa lohkoina uunipellille



sekaan 1rkl hunajaa+ 2-3 rkl öljyä+ suolaa+timjamia



sekoitetaan



200 astetta kunnes kaikki on kypsiä (kolmesta vartista tuntiin)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/24 |
03.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

[color=blue] Briami (Kasvisruoka)





Ainekset:

300 g Munakoisoa

500 g Kesäkurpitsaa

5 kpl Perunoita

4 kpl Tomaattia

1 kpl Sipulia

1 kpl Paprikaa

2 kynsi/kynttä Valkosipulia

Suolaa

Mustapippuria

ripaus Pimentaa

2 kpl Laakerinlehtiä

Oliiviöljyä

nippu Persiljaa

ripaus Muskottia





Ohje:

Briamista on useita versioita, joissa kasvisten ainesuhteet vaihtelevat. Tätä ruokaa voikin valmistaa sen mukaan, minkä kokoisia kasvikset sattuvat olemaan (kuin myös mitä kasviksia sattuu olemaan saatavilla)!

Pese munakoisot ja poista kannat. Viipaloi ne noin sormenpaksuisiksi viipaleiksi ja lado lautaselle kerroksittain ja ripottele väliin reilusti suolaa. Aseta toinen lautanen päälle painoksi.(Voit käyttää myös isoa muovisiivilää, jonka alla on lautanen, johon neste valuu sekä siivilään mahtuva lautanen painoksi.) Anna olla vähintään puoli tuntia. Näin munakoisosta saadaan kitkerä neste pois ja maku paranee. Valutuksen jälkeen kuivaa munakoisot huolella talouspaperilla.

Paloittele sipuli, paprika ja tomaatit, joista poista kovat kannat. Pese ja kuori perunat ja lohko pitkittäin. Pese kesäkurpitsat ja poista myös kannat. Leikkaa saman vahvuisiksi siivuiksi kuin munakoisot. Halkaise munakoison ja kesäkurpitsan viipaleet (puolikuun muotoisiksi).

Kuumenna paistinpannu ja laita munakoison palat hieman ruskistumaan oliiviöljyyn.Asettele kaikki kasvikset vuorotellen vierekkäin laakeaan vuokaan tai uunipannulle niin, että munakoison ja kesäkurpitsan kuoret ovat ylöspäin ja leikkaussivu pohjaa vasten. Ripottele mausteet ja purista valkosipulin kynnet sekaan. Kaada päälle oliiviöljyä niin, että kasvikset kostuvat tasaisesti. Lisää vielä desin verran kuumaa vettä. Kypsennä uunissa 180-asteisessa lämmössä reilu tunti. Peitä ensimmäisen puolen tunnin ajaksi foliolla. Valmiin ruuan pinnalle ripottele runsaasti persiljasilppua.

Tarjolle leipää, fetaa ja oliiveja!





Vierailija
12/24 |
03.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä eripuolilta nettiä nappailtuja,olen tainnu laittaa aiemminkin tänne..



KESÄKURPITSALAATIKKO



Öljyä

700-800g kesäkurpitsaa

(paprika)

10-15cm purjoa

TAI

sipuli

4dl makaroneja

meiramia, timjamia

paprikajauhetta

soijakastiketta

basilikaa

(kuivattuja suppilovahveroita)

mustapippuria

4tomaattia



Juustokastike:

2dl kermaa+2-3dl vettä

TAI

Maitoa+ vettä

½dl vehnäjauhoja

25-50g sulatejuustoa

75g juustoraastetta

musta- ja/tai valkopippuria

(muskottipähkinää)



Leikkaa kesis tulitikkumaisiksi suikaleiksi, kuutioi paprika ja leikkaa purjo renkaiksi. Öljyä uunivuoka ja peitä sen pohja kesis suikaleilla. Käytä noin ½ suikaleista. Mausta pippurilla, paprikajauheella, yrteillä ja soijakastikkeella.

Ripottele ½ purjorenkaista ja paprikapaloista kesiskerroksen päälle. Sit kerros keittämätöntä makaronia. Mausta kuten edellä ja käytä loput purjorenkaat ja paprika.



Jos laitat suppilovahveroita, niiden vuoro on nyt. Siispä kerros liotettuja suppiksia makaronien pinnalle.



Levitä loput kesis suikaleet vuokaan ja mausta jälleen. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja peitä vuoan pinta niillä.

Ripottele tomaateille kuivattua tai tuoretta basilikaa. Tee juustokastike: Sekoita jauhot ja kerma tasaiseksi ,lisää vesi ja sulatejuusto. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes kastike paksunee. Lisää juustoraaste ja anna sen sulaa kastikkeeseen. Mausta pippurilla ja halutessasi muskottipähkinällä. Peitä ruoka kastikkeella. Paista vajaassa 225* n.40min tai kunnes makaronit on kypsiä.



Ruuan idea on se, että makaronit imevät kypsyessään kesiksistä ja tomaateista erittyvän nesteen. Makaronit voi myös korvata muutamalla desillä keittämätöntä riisiä.





MAISSIPERUNALAATIKKO



Pss maissia

Valmista muussia

2dl tummaa soijarouhetta

tomaattipure prk

2 sipulia silputtuna

(paprika paloiteltuna)

paprikajauhetta

soijakastiketta

musta- ja/ tai valkopippuria

meiramia, timjamia

(juustoraastetta)



Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää paprikapalat ja jnk ajan kuluttua mausteet, tomaattipure, soija rouhe ja sen verran vettä kun soijarouhe tuntuu imevän.

Öljyä uunivuoka ja levitä puolet muusista vuoan pohjalle, sitten sipuli-soijarouheseos, jonka päälle maissi. Lopuksi kerros muusia. Halutessasi voit ripotella pinnalle juustoraastetta. (ja tomaattisiivuja) Paista 180-200* puolisen tuntia.



**Mä laitoin tänne väliin ¿jauheliha¿murekkeen lopun ja tuli törkeen hyvää!





LINSSIPORKKANAKASTIKE



Öljyä

2 porkkanaa raastettuna

1 sipuli pilkottuna

1 valkosipulin kynsi

1tl kasvisliemitiivistettä (tai ½-kuutiota)

6dl vettä

1-2dl punaisia linssejä

1rkl vehnäjauhoja

1dl soijakermaa

currya



Hauduta porkkanaraastetta ja sipuleita hetki öljyssä. Lisää vesi ja kasvisliemitiiviste. Lisää huuhdotut linssit kun neste kiehuu. Kun linssit ovat kypsiä (n.10min) suurusta kastike jauhoilla, lisää kerma ja mausta.

Tarjoa makaronin, riisin tai _varsinkin_ perunoiden kanssa.





IHANA ITALIALAINEN JUURESKEITTO



1 tomaattipure

3 perunaa

3 porkkanaa

½ selleri

½ palsternakka

1 sipuli

pala lanttua

1dl herneitä

1 dl tummaa makaronia

1prk tomaattimurskaa

2-3l vettä

suolaa, basilikaa, timjamia, oreganoa, persiljaa



Kuumenna öljy, pure ja kuutioidut kasvikset kattilassa. Lisää tomaattimurska ja vesi + kiehauta.

Lisää mausteet ja makaronit, ja hauduttele miedolla lämmöllä kannen alla n.40 min.

Tarjoa parmesan- tai emmentalraasteen kanssa.





POHJOLAN MUSAKA



n.10 perunaa ohuina viipaleina

Vihannesseos:

2 sipulia

1-2 puristettua valkosipulin kynttä

3 paprikaa

1tlk tomaattia/ 8 tuoretta

1-2tl kasvisliemitahnaa

1tl rosmariinia

Juustokastike:

5rkl hiivaleipäjauhoja

7dl maitoa

1rkl voita tai öljyä

½tl paprikajauhetta

yrttisuolaa

2dl juustoraastetta



Vihannesseos:

Silppua sipulit+ paprikat. Paista pehmeiksi, lisää tomaatit ja tahna.

Juustokastike:

Sekoita jauhot maitotilkkaan, kiehauta maito ja hämmennä sekaan suurus ja rasva. Anna kastikkeen kiehua muutama min. Lisää mausteet ja juustoraaste.



Laita perunat, vihannesseos ja juustokastike kerroksittain vuokaan. Aloita perunoilla ja päätä juustokastikkeella.

Paista 225* n. tunti kunnes potut on pehmeitä.



Soijakastike

keitetyt perunat

1 sipuli

1 porkkana

öljyä paistamiseen

2 tl currya

1-2 tl pippurisekoitusta/yrttejä/paprikajauhetta

2 dl soijarouhetta

tomaattipyreetä

kasvisliemikuutio

1 dl punaisia linssejä

vettä



Kuullota silputut sipuli ja porkkana öljyssä mausteiden kera. Lisää aluksi noin 4 dl vettä. Kun vesi kiehuu, sekoita soijarouhe joukkoon. Lisää tomaattipyree, kasvisliemikuutio ja tarvittaessa vettä.



Keitä linssit kypsiksi runsaassa vedessä toisessa kattilassa ja tyrkkää nekin sekaan kypsyttyään. Linssit voinee kypsyttää kastikkeessakin, mutta jotenkin ne kypsyvät paremmin väljässä vedessä.



Tämä ihana kastike maistuu riisin, spagetin, makaronin kanssa, pizzan päällä, leivän päällä, ...



Sekaan voi tietysti vaihdellen lisätä maun mukaan ruskeita papuja, auringonkukansiemeniä, eri kasviksia, eri mausteita...





Kasvispasta

porkkanaraaste

Tomaatti-kasviskastike:

1-2 luomusipulia

1 rkl luomuöljyä

2 (200 g) luomuporkkanaa

1 keltainen luomupaprika

1 luomukesäkurpitsa

1 tlk (500 g) Pirkka Luomu -tomaattimurskaa

1 tl suolaa

2 tl Pirkka-pizzamaustetta

2 rkl luomuhunajaa

1/2 tl mustapippuria

Lisäksi:

2 pkt (à 250 g) Pirkka Luomu -nauhatuorepastaa

vettä, öljyä

luomubasilikaa

parmesaani-raastetta

Leikkaa kuorittu, halkaistu sipuli ohuiksi lohkoiksi ja kuoritut porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika. Kiehauta sipulit paistokasarissa tilkassa öljyä. Lisää myös porkkanaviipaleet hetkeksi hautumaan. Sekoita joukkoon tomaattimurska. Mausta kastike suolalla, pizzamausteella, hunajalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia ja lisää paprika- ja kesäkurpitsapalat. Hauduta edelleen 10-15 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.

Keitä pasta kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Kumoa valutettu pasta tarjoiluvadin keskelle ja kaada ympärille tomaattikastike. Ripottele pinnalle basilikanlehtiä ja parmesaaniraastetta.





Tomaattinen papuvuoka

300g vihreitä pakastepapuja (olen käyttänyt noita Pirkan ohuita vihreitä papuja, mitä myydään 300g pusseissa. Tuoreita papuja voi kanssa käyttää, ne pitää tosin kiehauttaa ensin)

- 2-4 porkkanaa

- 2 sipulia

- 500g passataa (paseeratun tomaatin nimellä muistaakseni aika usein myydään. Voi myös käyttää tomaattimurskaa, jonka voi soseuttaa sauvasekoittimella. Mössöä olisi tarkoitus olla tuollainen 5 dl)

- (1 prk tomaattipyrettä + 1/2 dl vettä)

- suolaa maun mukaan

- ripaus sokeria

- oliiviöljyä



Leikkaa porkkanat suunnilleen noiden papujen kokoisiksi tikuiksi, ja keitä suikaleita muutama minuutti. Viipaloi sipulit. Sekoita uunivuoassa jäiset pavut, porkkanasuikaleet ja sipuliviipaleet.

Mausta passata suolalla ja sokeriripauksella, ja lisää tomaattipyrettä jos haluat väkevän tomaattisen maun. Kaada tomaattisoossi vuokaan vihannesten päälle ja liruttele pinnalle öljyä.

Pistä 200 asteiseen uuniin noin tunniksi (voi olla reippaasti pidempäänkin, varsinkin jos laskee lämmön 175 asteeseen), ja se on siinä.

Seuraksi sopii loistavasti vaikka valkosipuliperunat (soijarouheella höystettynä, jos kaipaa ateriaan proteiinia).

Porkkanat ei ole mitenkään välttämättömiä tuossa, eivätkä oikeastaan kuulu alkuperäiseen kreikkalaiseen ohjeeseen, mutta itse pidän niistä kovasti.



Kesäkurpitsapyörykät:



1 kesäkurpitsa (mitta vain suuntaa-antava, mutta itse laitan vaan ihan fiiliksen mukaan B) )

2 porkkanaa

5-6 grahampaahtoleivän palaa

mausteita: yrttisuolaa, valko- ja mustapippuria, paprikajauhetta, ½ valkosipulin kynsi... yrttejä?

saostamiseen 2 kananmunaa/soija- tai vehnäjauhoja

korppujauhoja

öljyä



Raasta vihannekset, murenna paahtoleipien sisus. Sekoita kaikki ainekset ja valuta liikaa nestettä pois siivilän lävitse. Muista maustaa tarpeeksi! Voit myös raastaa mukaan (soija)juustoa, jos haluat.

Pyörittele taikinasta palloja, kierittele ne korppujauhoissa. Paista koko satsi paistinpannulla öljyssä n.10min; siihen asti, kun ne saavat hieman väriä. Sopii miltei minkä tahansa lisukkeen kera.



Kasvisvartaat



*8 pientä sipulia

*4 pientä tomaattia

*2 paprikaa

*2-3 ananasrengasta

*1 pieni kesäkurpitsa



Grillauskastike:

*3 rkl öljyä

*1 rkl soijakastiketta

*½ tl suolaa

*1 rkl sinappia

*1-2 valkosipulinkynttä

*1 tl paprikajauhetta

*1 maustemitta mustapippuria



1.Leikkaa sipulit ja tomaatit kahtia. Paloittele paprikat ja ananakset palasiksi ja kesäkurpitsa viipaleiksi.

2.Marinoi kasviksia grillauskastikkeessa puolisen tuntia ja pujota sitten vartaisiin

3. Grillaa vartaita hyvällä lämmöllä 10-12 minuuttia koko ajan käännellen. Valele välillä grillauskastikkeella.

4. HERKUTTELE!!!



Kikhernekastike (tai -keitto)



500g tomaattimurskaa (tai 400g purkkikin käy)

n. 250g kypsiä kikherneitä (eli esim. säilykepurkillinen on just sopivasti)

1 sipuli

tilkka öljyä



Maun mukaan:

murskattua valkosipulia

rouhittua mustapippuria

chilikastiketta

curryä tai garam masalaa



Kuullota silputtu sipuli kattilassa öljytilkassa. Lisää tomaatimurska ja kuumenna lisäten samalla mausteita maun mukaan. Lisää lopuksi kikherneet, kuumenna ja soseuta sauvasekoittimella. Sopii joko kastikkeeksi melkein minkä tahansa kanssa, tai tuhdiksi eväskeitoksi töihin, jos kotoota ei löydy sunnuntai-iltana eväsruokia tehdessä linssejä











Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/24 |
08.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset


Helppo Linssikeitto



Vihreitä ja/tai punaisia linssejä

Vihreitä oliiveja

Maustekurkkuja

1 purkki tomaattimurskaa

Pari sipulia

Valkosipulia

Mustapippuria

Suolaa

Vettä





Kuullota pilkotut sipulit kattilassa. Valmista vedenkeittimellä kiehuvaa vettä valmiiksi käytettäväksi. Lisää tomaattimurska, sekoita.



Huuhtele linssit hyvin ja lisää keittoon. Lisää hieman vettä. Jätä vielä reilusti tilaa vedelle.



Lisää puristimella valkosipulia. Pilko oliivit ja kurkut, lisää keittoon. Lisää hieman maustekurkkujen lientä ja mausta pippurilla. Lisää tarpeen mukaan kuumaa vettä. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen puolisen tuntia.



Tarjoillaan vaalean leivän kanssa, juomana kylmä vesi. Suositellaan erityisesti kylmien päivien lämmittäjäksi.







Perunaa ja Pataattia Uunissa



Perunoita

Pataatteja

Öljyä (auringonkukka tai rypsi)

Suolaa



Leikkaa pataatti kahtia ja halkaise osat kahteen osaan. Halkaise osat vielä kahteen osaan ja leikkaa osat päällekkäin neljään osaan. Näin saat pataatista 32 palaa.



Halkaise peruna pitkittäin kahteen osaan ja osat kahteen osaan. Leikkaa osat kahteen osaan ja ne neljään osaan. Näin saat perunasta 32 palaa.



Nosta kaikki palat pellille leivinpaperin päälle. Päälle hieman öljyä, sekoita hyvin. Paista 225 asteisessa uunissa kunnes perunat ja pataatit ovat saaneet mukavasti väriä. Paloja tulee sekoittaa 2-3 kertaa paiston aikana.



Tarjoile heti maustekurkun, tomaatin, salaatinlehtien ja punajuuriviipaleiden kanssa. Päälle ketsuppia pippurilla, sinapilla tai ilman. Juomaksi olutta.





Perunapihvejä



Perunamuusia

Sipulia

Porkkanaa

Vehnäjauhoja

Öljyä



Tee perunamuusi tai käytä esim. edellispäivänä yli jäänyttä. Sekoita kulhossa muusi, pieneksi pilkottu sipuli , raastettu porkkana, tilkka öljyä ja hieman vehnäjauhoja.

Paista öljyssä kauniin ruskean keltaisiksi.

Pidä jo paistetut pihvit lämpimänä.

Pihvit sopivat hyvin esim. kahden margariinilla voidellun vaalean leivän väliin. Perunapihveistä voi myös tehdä hampurilaisia.

Vierailija
14/24 |
11.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset


Keväinen kasvis-pastakasari



8 dl perhosmakaroneja

2 rkl Becel juokseva kasviöljyvalmistetta

1 kpl purjosipulia

1 kpl kesäkurpitsaa

300 g pakastekasviksia

1 rkl Knorr kasvisliemitiivistettä

1 tl basilikaa

0,5 tl mustapippuria





Keitä makaronit runsaassa vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise ja huuhtele purjo ja kesäkurpitsa. Viipaloi purjo ja paloittele kesäkurpitsa. Paista kaikkia kasarin kasviksia Juoksevassa Becelissä 5-10 minuuttia. Kun makaronit ovat kypsiä, kaada vesi pois ja lisää joukkoon ruokalusikallinen Juoksevaa Beceliä, jotta makaronit pysyvät irtonaisina. Yhdistä makaronit ja kasvissekoitus. Mausta liemitiivisteellä, basilikalla ja pippurilla. Halutessasi voi lisätä kasvis-pastakasariin herkkusieniviipaleita. Idea! Kokeile pakastekasviksista kruunusekoitusta ja amerikan kasvissekoitusta kasariin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/24 |
28.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkana-kasvis sörsseli



Raastettua porkkanaa

Silputtua sipulia

Paljon yrttejä (Timjami, basilika, oregano ..)

Pippuria (viiden pippurin sekoitus)

Muskottipähkinää ripaus

Suolaa

Sinappia

Ruokakermaa +vettä (vähällä nesteellä tulee muhennos, reilummin kastike)

Tai jos haluaa maidotonta :kaurakerma sopii hyvin



Lisäksi voi laittaa mielensä mukaan kasviksia, paprikaa, kesäkurpitsaa, sieniä jne..

Aikuiseen makuun voi lisätä aurajuustoa.



Anna porkkanan ja sipulin muhia pannulla tilkassa vettä¿

Lisää mausteet ja nestettä sen verran kuin haluat ja anna rauhassa hautua kunnes muu ruoka on valmista.

Sopii kaiken lihan ja kalan lisäkkeeksi jos ei tyydy pelkkään kasvisruokaan.



Vierailija
16/24 |
28.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pehmeä perunakeitto



1,5 l vettä

2rkl voita

500g jauhoisia perunoita

1 pieni purjo

1 sipuli

1 porkkana

2 valkosipulin kynttä

1tl yrttisuolaa

korianteria, viherpippuria, kurkumaa

1dl kaurakermaa/tai ruokakermaa tai mikä vaan omaan pöytään passaa:)

persiljaa



Mittaa vesi ja voi kattilaan.

Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kasvikset paloina, mausteet ja keitä kypsäksi.

Nosta osa kasviksista pois liemestä ja soseuta.

Lisää sose, kerma ja persilja liemeen.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarjoile leivän kera.





Juustoinen porkkanasipulikeitto



1,5l vettä

2 kasvisliemikuutiota

TAI yrttisuolaa maun mukaan

8 porkkanaa

1 purjo

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

200g Olympia juustoa

tai

1pkt Koskenlaskijaa

½tl pippuria

½tl muskottia

1rkl rakuunaa



Keitä kasvikset ja mausteet kattilassa kypsiksi. Soseuta.

Lisää juusto, anna hautua hetki.



Tarjoile Piparjuurivaahdon kera:



1dl kuohukermaa, ripaus sokeria

1rkl piparjuurta putkilosta















Juustoinen porkkanakeitto



1,5l vettä

2 kasviliemikuutiota

TAI yrttisuolaa maun mukaan

500g porkkanaa

100g juuriselleriä

1 sipuli

½pkt Koskenlaskijaa

valkopippuria

muskottia



Keitä kasvikset ja mausteet kattilassa kypsiksi. Soseuta.

Lisää juusto, anna hautua hetki.

Nauti kuumasta keitosta!













Suloinen sienikeitto



1l vettä

1l paloiteltuja kantarelleja/tatteja/suppilovahveroita

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

2tl öljyä

1 liemikuutio

TAI yrttisuolaa maun mukaan

3 kookasta perunaa

100g sulate/tuorejuustoa

persiljaa



Puhdista, huuhtele sienet.Paahda ne kuivalla, kuumalla panulla, kunnes niistä irtoaa neste.

Lisää hieman öljyä ja paista 5min.

Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipuli hienoksi silpuksi.

Kuullota sienisipulisilppua hetki kattilassa, lisää liemikuutio/suola.

Lisää perunakuutiot ja vesi kattilaan.

Keitä n 15min. kunnes perunat kypsiä.

Lisää joukkoon juusto ja anna hautua hetki.

Koristele lopuksi persiljalla.

Tarjoile herkkuleivän kera.











Tomaattikeitto



500g tomaatteja

1l vettä

yrttisuolaa/liemikuutio

1dl riisiä

1 sipuli

2dl maitoa tai kermaa

1rkl basilikaa

öljyä

valkopippuria



Keitä liemi. Lisää paloitellut tomaatit ja riisi. Anna kiehua n 40 min.

Hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä.

Soseuta tomaattiriisikeitto.

Lisää lopuksi sipuli ja kerma.

Kiehauta ja mausta.

Pinnalle lopuksi vielä ripaus basilikaa.





Kylmä kasvissosekeitto



2rkl öljyä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

3-4 tomaattia

2 paprikaa

400g tomaattimurskaa

2dl vettä

1rkl kasvisliemijauhetta

2tl balsamiviinietikkaa

2 tl hunajaa

pippurisekoitusta

3rkl tuoretta basilikaa

2rkl tuoretta timjamia

2dl maustamatonta jogurttia



Tee kuten sosekeitto.

Anna sen jäähtyä ja maustua jääkaapissa.

Sekoita jogurtti tarjoiluvalmiiseen keittoon ja tarkista maku.



Loistava keitto kesähelteillä esim alkuruokana.

Vierailija
17/24 |
28.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasvispihvit



3dl keitettyä basmatiriisiä(raakana 1dl)

4 dl raastettua porkkanaa

1 dl raastettua palsternakkaa

puolikas sipuli silputtuna/kuullotettuna

2 rkl öljyä

2 tl timjamia

1-2 dl korppujauhoa





Hirssipihvit



2 dl hirssiä

1 tl öljyä

suolaa

4 dl vettä tuloksena...



è 5 dl keitettyä hirssiä

1 dl juustoraastetta

10 cm pala purjoa silputtuna ja kuullotettuna

1rkl kuivattua tilliä

½-1 dl speltjauhoja

1-2rkl öljyä

1tl merisuolaa

mustapippuria







Perunahernepihvit



3dl pilkottua purjoa

6-7 perunaa(n.400g)

2-3rkl öljyä

1 tl kurkumaa

100g paasteherneitä

1½ dl kaura hirssi tms hiutaleita

½ dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

mustapippuria

Vierailija
18/24 |
24.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset


Ainekset:

2 kpl Perunoita

2 kpl Porkkanoita

1 kpl Vihreita paprikoita

Parsakaalia

Sipulia

3 kynsi/kynttä Valkosipulia

0,5 pkt Sulatejuustoa

1 dl Korppujauhoja

2 dl Kasvislientä

2 Munaa

Mustapippuria

Suolaa





Ohje:

Sekoita korppujauhot ja kasvisliemikuutio, anna turvota hetken. Lisää kaksi kananmunaa ja mausteet. Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi ja lisää seokseen. Anna vetäytyä puoli tuntia. Paista lettupannussa pihvit kullanruskeiksi ja tarjoa vaikka aurajuustoperunoiden kanssa.





Kasvissosekeitto



1 l vettä

4 paloiteltua porkkanaa

2 paloiteltua perunaa

150 g paloiteltua kukkakaalia

5 cm pala paloiteltua purjosipulia

1 paloiteltu sipuli

½ pkt sulatejuustoa

1 kasvisliemikuutio

1 tl yrttimaustetta

suolaa

basilikaa, rakuunaa, chilijauhetta, mustapippuria

4 keitettyä kananmunaa



Lisää paloitellut kasvikset ja kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen. Keitä kasviksia noin 25 minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet. Soseuta kypsät kasvikset liemessään ja mausta seos maun mukaan. Lisää sulatejuusto ja keitä keittoa välillä hämmentäen kunnes juusto on sulanut seokseen tasaisesti. Tarjoile keiton kanssa keitettyjä kananmunia.



Tää kasvis pino on muuten hyvä idea, saa kasvis syöjätkin ohjeita.

Ja tietysti muutkin. =)

Vierailija
19/24 |
01.01.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tosin ymmärrä mikä kasvis broileri tai tonnikala on mutta mitäs siitä. Vegtaanisia ohjeita kaipailisin enemmänkin. Laitan omiakin heti kun pääsen tähän koneelle yksin, tällä hetkellä on kuopus sylissä nukkumassa.

Vierailija
20/24 |
21.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kookos-linssikeitto



2 dl punaisia linssejä

1 rkl öljyä

1 sipuli

5 dl vettä

1 porkkana

2 rkl Rajah Mild Curry Pastea

1 prk tomaattimurskaa

(2rkl sitruunamehua)

suolaa



Huuhtele linssit hyvin. Kuumenna kattilassa öljy, lisää sipulit kuullottumaan. Lisää currytahna, pyörittele vähän aikaa. Lisää vesi ja tomaattimurska. Anna kuumentua kiehumispisteeseen ja lisää linssit ja porkkanaraaste. Keittele kunnes linssit ovat lähes kypsia. Lisää kookosmaito ja anna kiehua vielä. Maista ja mausta.



Kasviscouscous



munakoiso

iso sipuli

pari porkkanaa

pari perunaa

lanttua tai naurista

valkosipulia

1 prk kikherneitä

tomaattimurskaa

tomaattipyrettä

mausteita: mustapippuria, laakerinlehti, korianteria, juustokuminaa, kanelia...

suolaa

paistamiseen öljyä



Pilko kasvikset reiluiksi palasiksi. Kuumenna pannulla öljyä, lisää sipulit ja tomaattipyre ja mausteista korianteri ja juustokumina paistumaan hetkeksi. Lisää kasvikset ja anna paistua hetken sekoitellen. Lisää tomaattimurska ja loput mausteet, anna hautua kypsäksi. Lisää hauduttamisen loppupuolella valutetut kikherneet. Maista ja mausta. Tarjoa couscousin kanssa.



Valitettavasti ohjeet ovat vähän sinne päin, niin kuin teen ruokaakin yleensä :)