Mitkä ovat "turvallisia" karkkeja?
Osaatteko kertoa, mitkä karkit olisivat turvallisia, eli eivät sisällä vaarallisia lisäaineita kuten aspartaamia.
Lapset joka tapauksessa syövät välillä karkkeja (ja itsekin - täytyy myöntää), niin olisi hyvä tietää muutama vaihtoehto, joita voisi hyvillä mielin syödä. Samalla voisi vinkata myös mummulaan, mitä voi tarjota lapsille.
Lainaus aitoterveys sivuilta:
"Aspartaamin metanoli muuntuu formaldehydiksi, tunnetuksi karsinogeeniksi, kun lämpötila saavuttaa tai ylittää 30 astetta. Tämä aine on – paitsi ruumiiden palsamoinnissa käytetty – myös voimakas myrkky, joka jo pieninä annoksina voi aiheuttaa geneettisiä ja immuunijärjestelmän vaurioita. Formaldehydi taas muuntuu muurahaishapoksi, joka aiheuttaa aivoverisuonten laajentumista ja estää kudosten hapensaantia. Muurahaishappoa käytetään teollisuudessa aktivaattorina, kun irrotetaan epoksi- ja uretaanipinnoitteita."
Iiks!!
Kiitos vinkeistä jo etukäteen!
Nimim. Karkki-Erkki
Kommentit (5)
MUTTA karkkia syödään kerran viikossa maltillisesti. Ei se ketään tapa.
Siinä ei kauheasti ole väriaineita eikä muuta.
karkeissa on sokeria eikä sitä aspartaamia (tai muita makeutusaineita). Varoisin siis sokerittomia karkkeja, jossa sokeri korvattu keinotekoisilla aineilla.
Myös karkkien värityksestä näkee usein, jos on atsovärejä. Ovat siis sellaisia räikeämpiä ja ei niin luonnollisen värisiä.
Aivan totta, siniset karkit herättävät kyllä epäilyksen jo värillään! Onneksi suklaa taitaa tosiaan olla aika turvallista.
Meilläkin syödään karkkeja kohtuudenrajoissa, mutta en halua tarjota myrkkyjä lapsille silloinkaan. Olisi myös hienoa, jos saisi opetettua lapsillekin kriittistä suhtautumista (paniikkia lietsomatta). Karkkien lisäksi tuo lisäaineasia mietityttää muutenkin, kun niitä tuppaa olemaan joka paikassa.
ekoodi.com -sivuilta näyttää löytyvän tietoa lisäaineista ja tuotteista ihan selkokielellä.
ap
http://www.ekoodi.com/?page_id=510