voinko tehdä lihapullia ilman korppujauhoja?
Jääkaappi ihan tyhjä enkä jaksa lähteä kauppaan. Jauhelihaa löytyy ja ruokakermaa... vehnäjauhojakn olis mut se ei nyt taida olla ihan saman asia... vinkkejä?
Kommentit (18)
ilman saa huomattavasti paremman makuisia lihapullia. Tuo korppujauhojen lisääminen on varmaan jostain pula-ajalta periytynyt tapa, kun silloin piti lihaa jatkaa.
turhaakin turhempi keksintö. Lihapullista saa maukkaita mausteilla ja sekaan voi laittaa kananmunan tai kermaviiliä jos kaipaa nestettä.
Kananmunaa ja jotain leipää (ei vehnä) kyllä.
laitan yleensä pussillisen sipulikeittoa
jos sitä ei ole niin hyviä niistä tulee ilmankin
Vaivaat vaan kunnolla taikinaa, että saat kaikki ilmat pois.
jonkin aikaa. 400 gr pari ,kolme rkl.
tein lihapullia ilman korppujauhoja tai kanamunaa. Hyvää tuli!
joskus laitan Weetabixin, niitä kun ei kukaan kykene muuten syömään...
Jos on vaaleata leipää, paahda sitä ja murusta korppujauhojen sijaan.
Pitäisi paahtaa ja murustaa, kun se pitää kuitenkin liottaa ja turvottaa nesteessä?
Jos nyt ehdottomasti korppujauhoja tai jotain vastaavaa haluaa käyttää, niin laittaisin sitä paahtoleipää turpoamaan kermaan/muuhun nesteeseen. Ilman reunoja tietty.
korppujauhoja tai leipää ei tarvita. Mutta jos on vaikka eilistä leipää, niin liottele sitä ruokakermassa vaikka siivun verran kunnes se pehmenee ja hajoaa (menee muutama minuutti) ja sekoita jauhelihan joukkoon. Älä laita vehnäjauhoja.
ilman jauholisiäkin saa lihapullat tehtyä.
liha+valkuainen+tilkka kermaa tai kermaviiliä jos sitä on+mausteet
myös raastaa ihan pieneksi yhden perunan taikinan sekaan
nyt vaan jauhelihan ja ruokakermaa ja kunnolla vavasin taikinaa... kyllä ne ainakin ihan hyviltä näytti. Kohta sitten huomaa että miltä maistuu :D
ap!
korppujauhon tärkein tehtävä on imeä se rasva, mitä possussa on. Eli sikanaudalla parantaa rakenneta huomattavasti.
Kunnon naudanlihan kanssa ei tarvitse muuta kuin suolaa ja pippuria.
Naudanlihajauhelihaa käytettäessä ei tarvitse korppujauhoja, munaa, eikä muutakaan siodnta-ainetta. Mausteita voi laittaa sekaan, mutta muuten ollaan tehty ilman mitään. Pannulla pysyvät ihan hyvin kasassa, ja tekokin on paljon helpompaa.
olen tehnyt aina kaurahiutaleisiin tai leseeseen. Laita vettä kulhoon ja kaurahiutaleet turpoamaan hetkeksi. Lisää jauheliha, kanamuna ja mausteet. Hyvää ja vatsaystävällinen :). Nii, ja teen ne uunissa. Helppo, nopea ja terveellinen tapa :).