Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

voinko tehdä lihapullia ilman korppujauhoja?

Vierailija
09.02.2011 |

Jääkaappi ihan tyhjä enkä jaksa lähteä kauppaan. Jauhelihaa löytyy ja ruokakermaa... vehnäjauhojakn olis mut se ei nyt taida olla ihan saman asia... vinkkejä?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
09.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

olen tehnyt aina kaurahiutaleisiin tai leseeseen. Laita vettä kulhoon ja kaurahiutaleet turpoamaan hetkeksi. Lisää jauheliha, kanamuna ja mausteet. Hyvää ja vatsaystävällinen :). Nii, ja teen ne uunissa. Helppo, nopea ja terveellinen tapa :).

Vierailija
2/18 |
09.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ilman saa huomattavasti paremman makuisia lihapullia. Tuo korppujauhojen lisääminen on varmaan jostain pula-ajalta periytynyt tapa, kun silloin piti lihaa jatkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
09.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

turhaakin turhempi keksintö. Lihapullista saa maukkaita mausteilla ja sekaan voi laittaa kananmunan tai kermaviiliä jos kaipaa nestettä.

Vierailija
4/18 |
09.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kananmunaa ja jotain leipää (ei vehnä) kyllä.

Vierailija
5/18 |
09.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

laitan yleensä pussillisen sipulikeittoa



jos sitä ei ole niin hyviä niistä tulee ilmankin

Vierailija
6/18 |
09.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaivaat vaan kunnolla taikinaa, että saat kaikki ilmat pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
09.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

jonkin aikaa. 400 gr pari ,kolme rkl.

Vierailija
8/18 |
09.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

tein lihapullia ilman korppujauhoja tai kanamunaa. Hyvää tuli!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
09.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

sipulikeitto ja kermaviili sekaan

Vierailija
10/18 |
09.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

joskus laitan Weetabixin, niitä kun ei kukaan kykene muuten syömään...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
09.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on vaaleata leipää, paahda sitä ja murusta korppujauhojen sijaan.

Pitäisi paahtaa ja murustaa, kun se pitää kuitenkin liottaa ja turvottaa nesteessä?

Jos nyt ehdottomasti korppujauhoja tai jotain vastaavaa haluaa käyttää, niin laittaisin sitä paahtoleipää turpoamaan kermaan/muuhun nesteeseen. Ilman reunoja tietty.

Vierailija
12/18 |
09.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

korppujauhoja tai leipää ei tarvita. Mutta jos on vaikka eilistä leipää, niin liottele sitä ruokakermassa vaikka siivun verran kunnes se pehmenee ja hajoaa (menee muutama minuutti) ja sekoita jauhelihan joukkoon. Älä laita vehnäjauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
09.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ilman jauholisiäkin saa lihapullat tehtyä.

Vierailija
14/18 |
09.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

liha+valkuainen+tilkka kermaa tai kermaviiliä jos sitä on+mausteet

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
09.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

myös raastaa ihan pieneksi yhden perunan taikinan sekaan

Vierailija
16/18 |
09.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

nyt vaan jauhelihan ja ruokakermaa ja kunnolla vavasin taikinaa... kyllä ne ainakin ihan hyviltä näytti. Kohta sitten huomaa että miltä maistuu :D

ap!

Vierailija
17/18 |
09.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

korppujauhon tärkein tehtävä on imeä se rasva, mitä possussa on. Eli sikanaudalla parantaa rakenneta huomattavasti.



Kunnon naudanlihan kanssa ei tarvitse muuta kuin suolaa ja pippuria.

Vierailija
18/18 |
09.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naudanlihajauhelihaa käytettäessä ei tarvitse korppujauhoja, munaa, eikä muutakaan siodnta-ainetta. Mausteita voi laittaa sekaan, mutta muuten ollaan tehty ilman mitään. Pannulla pysyvät ihan hyvin kasassa, ja tekokin on paljon helpompaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi seitsemän kuusi