Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Syötkö koskaan kamaraa?

Vierailija
19.01.2011 |

Kamara on vanha suomalainen sana, joka tarkoittaa kovaa pintakerrosta, kuorta tai nahkaa. Lihavalmisteissa kamara tarkoittaa sian syötävää nahkaa, josta on teurastuksen yhteydessä poistettu nahan pintakerros (orvaskesi) ja karvat kalttaamalla. Ruhon leikkuun yhteydessä kamara erotaan ihonalaiskudoksesta ns. kamarakoneella. Koostumukseltaan kamara on proteiinia ja vettä. Sitä käytetään ruoka- ja leikkelemakkaroihin kiinteyttämään tuotteen rakennetta. Vastoin yleistä käsitystä kamaraan eivät kuulu muut sisäelimet, joiden osuus tuoteselosteissa mainitaan kohdassa "muut lihaan verrattavat aineet". Lihavalmisteista esimerkiksi lauantaimakkara ja maksamakkara sisältää kamaraa. Lisäksi koirille valmistetaan luita, joita kutsutaan kamaroiksi.

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
19.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

En syö lihaa enkä muita lihaan verrattavia aineita.

Vierailija
2/3 |
19.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

makkaroissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
19.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

sekä muita lihaan verrattavia aineita (mm. maksakastiketta).



Kamaraa en tosin osta sellaisenaan kaupasta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan neljä yhdeksän