Jugurtin päiväys 8.1. Syön sen nyt, mitä tapahtuu?
Veikkauksia, että meneekö tää mamma ruikulille vai ei? Pari päivää vanhentuneita jugurtteja oon ennenkin pistellyt... tää on siis avaamaton pakkaus tosi kallista jugurttia, ei raaski heittää pois!! (kuuluisat viimeiset sanat?)
Kommentit (7)
10 päivää vanhaa maitorahkaa - sain sellaisen närästys/mahakipukohtauksen ettei mitään rajaa.
Jos se on ollut suljettuna niin todennäköisesti on vielä ihan syömäkelpoista, ei tosin välttämättä hyvää.
Ruoka menee syömäkelvottomaksi vain jos siihen tulee mikrobikasvustoa. Esimerkiksi madon hapantuminen (klöntit) ei tee maidosta syömäkelvotonta vaan ainoastaan hiton pahaa!!
Jos se on ollut suljettuna niin todennäköisesti on vielä ihan syömäkelpoista, ei tosin välttämättä hyvää.
Ruoka menee syömäkelvottomaksi vain jos siihen tulee mikrobikasvustoa.
että pastöroidusta maidostahan se on tehty, kansi oli tiivis ja ulkonäkö ihan OK (hajusta en osaa sanoa, nenä on tukkoinen).
Mutta silti vähän hirvittää, mut jostain se jännitys on tähän elämään revittävä :D
uhkapeluri-ap
Voit syödä hyvällä omallatunnolla sillä ulkomaanvientiin meneviin jogurtteihin lätkäistään vain 2 viikkoa päiväystä lisää ja tuote on ihan samaa kuin kotimaan myyntiin menevä.
Meijeristi.
Me söimme juuri rahkaa eilen, joka oli tehty 2 viikkoa "vanhasta" maitorahkasta. Edelleen olemme hyvävointisia.
Ihan oli tässä just ennen joulua telkussakin mikrobiologi puhumassa noista hapanmaitotuotteiden säilymisistä.
Jos pakkaus on ehjä, tuote saattaa säilyä jopa kuukausia käyttökelpoisena.
Eihän tuo ole edes vanhaa. Sitten voisin vähän tarkemmin nuuhkia ja maistella, jos parasta ennen -päiväyksestä olisi kuukausi aikaa.
Jogurttikin saattaa säilyä jopa kaksi viikkoa tai enempi päiväyksen jälkeen.
Huomaathan sinä sen , jos se pilalla on, näyttää tai haisee omituiselta