Lämmitin illalla Saarioisten pitsan.
Lapsi ei syönytkään sitä ja laitoin jääkaappiin. Voiko sitä vielä syödä, jos lämmittään uudelleen? Ei ole siis haukauttu tms. suoraan.
Kommentit (10)
Lukeeko paketissa, että voi lämmittää vain kerran? Eikö siinä ole parasta ennen -päivämäärää? Voikohan ruokaa käyttää vielä tuon pvm:n jälkeenkin? Onko ihmisellä hajuaistia?
Ah tätä uusavuttomuuden määrää...
ylipäänsä ruokaa ei ole hyvä lämmittää kuin kerran sen varsinaisen valmistuksen jälkeen. Jos esim tekee ison kattilallisen jotain soppaa, tai ison laatikollisen jotain uunilaatikkoa, josta syö 4 päivää, niin siitä otetaan kerralla vain se yhden kerran annos lämmitettäväksi ja jätetään ne loput sinne jääkaappiin kylmään. Jokaisella lämmityskerralla nimittäin se on vähän aikaa lämpimänä ja rasvat härskiintyy vähän lisää jne. Ja jokaisella lämmityskerralla ravintoaineita (lähinnä vitamiineja ja entsyymejä) katoaa. Niin että moneen kertaan lämmitetty ruoka ei enää ole ravitsevaa (eikä edes hyän makuista) vaan hyödytöntä mössöä jossa ei ole jäljellä kuin lihottava energia ja ripppeet mausta.
Jonkun saarioisten "pitsalämyskän" kohdalla kun lähtökohtakin on sekä maun että ravintoarvojen suhteen aika surkea, en kyllä viitsisi toista kertaa lämmitettynä syödä. Jos siis mitään muuta ruokaa on.
ylipäänsä ruokaa ei ole hyvä lämmittää kuin kerran sen varsinaisen valmistuksen jälkeen. Jos esim tekee ison kattilallisen jotain soppaa, tai ison laatikollisen jotain uunilaatikkoa, josta syö 4 päivää, niin siitä otetaan kerralla vain se yhden kerran annos lämmitettäväksi ja jätetään ne loput sinne jääkaappiin kylmään. Jokaisella lämmityskerralla nimittäin se on vähän aikaa lämpimänä ja rasvat härskiintyy vähän lisää jne. Ja jokaisella lämmityskerralla ravintoaineita (lähinnä vitamiineja ja entsyymejä) katoaa. Niin että moneen kertaan lämmitetty ruoka ei enää ole ravitsevaa (eikä edes hyän makuista) vaan hyödytöntä mössöä jossa ei ole jäljellä kuin lihottava energia ja ripppeet mausta.
Jonkun saarioisten "pitsalämyskän" kohdalla kun lähtökohtakin on sekä maun että ravintoarvojen suhteen aika surkea, en kyllä viitsisi toista kertaa lämmitettynä syödä. Jos siis mitään muuta ruokaa on.
itseasiassa keitot vaan paranee uusio keittämisestä
joku lihakeitto tai kuivaherneistä keitetty keitto paranee, mutta vaikka juustokeitto tai juuri mitkään kasviskeitot ei todellakaan parane, vaan juusto palaa pohjaan, kasvikset keittyvät yli, muuttuvat mauttomiksi ja vitamiinit katoaa.
riippumatta siitä kuinka monta kertaa on lämmitetty tai jäähtynyt.
joku lihakeitto tai kuivaherneistä keitetty keitto paranee, mutta vaikka juustokeitto tai juuri mitkään kasviskeitot ei todellakaan parane, vaan juusto palaa pohjaan, kasvikset keittyvät yli, muuttuvat mauttomiksi ja vitamiinit katoaa.
Lukeeko paketissa, että voi lämmittää vain kerran? Eikö siinä ole parasta ennen -päivämäärää? Voikohan ruokaa käyttää vielä tuon pvm:n jälkeenkin? Onko ihmisellä hajuaistia?
Ah tätä uusavuttomuuden määrää...
oletko sä niitä ihmisiä, että avatussa paketissakin tuote säilyy viimeiseen päiväykseen asti?
Sitäpaitsi tuollaisissa tuotteissa ei ole PARASTA ENNEN, vaan viimeinen käyttöpäivä, ja niillä on hiukkasen eroa.
Ja ap:lle: Vois olla, etten lapselle syöttäisi, mutta itse voisin kyllä syödä. Jos siihen nyt mikrolämmityksen jälkeen enää hampaat pystyy..
vielä viikonkin päästä? Sen verran hyvin säilötty :D
siellä kerran lämmitettyä, ei pitäisi jäähdytyksen jälkeen enää lämmittää ja syödä.