Ruokaongelmia lasten loma-aikaan.
Normaalisti ei siis tietenkään tarvitse tarjota ruokaa kuin illalla, mutta nyt lomalla myös lounas. Ruuanlaitto ei ole vahvuuksiani ja ideat alkaa olla nyt loppu. Ollaan jo syöty kalapuikot ja ranskikset, hampurilaiset, makaroni ja jauhelihakastike, pinaattiletut ja puuroa. Siinäpä lasten syömät ruuat oikeastaan onkin.
Mitä teillä syödään? Meillä loppuviikko varmaan näitä samoja.
Kommentit (12)
lisäksi ollut lounaaksi linssikeittoa, soijanakkeja, porkkanapihvejä (pakasteesta).
-keitetyt perunat ja lihapullakastike
-nuudeliwok (patanuudelia, wokvihanneksia, thaikastiketta, katkarapuja, mangoa, cashew-pähkinöitä)
-lohikiusaus
perusruokaa, muusia,perunoita, spagettia, riisiä, kastikkeita, keittoja, laatikoita, patoja ei ole vaikeita....
Riisi ja kanakastike, kinkkukiusaus, lihapullat ja muusi, lihakeitto, tonnikalavuoka jne...
nakkikastiketta ja muusia
savukalasalaattia
pestopastaa
jauhelihakeittoa
riisipuuroa
hirvipataa
hernekeittoa
Laatikko- ja keittoruuista saapi ruokaa helpostikin kahdelle päivälle.
Esim. makaronilaatikko, tonnikalalaatikko, jauhelihakeitto, kalakeitto, kanakeitto...
jota syötiin eilen, ja varmaan tänä iltana. Samoin eilen tehtiin oikein hyvä lihapata uunissa. Siihen tuli porsaan kassleria, naudan paistia, sipulia, valkosipulia, porkkanaa, selleriä ja palsternakkaa. Sitä lämmitän just päiväruoaksi ja perunat on kiehumassa. Teen vielä salaatin lisukkeeksi.
tee sinäkin ap kunnon kotiruokia äläkä tuollaisia olemattomia pikaruokia. Ja tee aina niin paljon, että jää toiseksikin kerraksi. Laatikot, kiusaukset, keitot ja padat ovat helppoja, edullisia ja terveellisiä ruokia.
jauhelihapihvejä + lohkoperunota (kaikki tehty itse,parempaa kuin einekset)
currykana kastiketta ja riisi
kinkkukiusausta
makkara keittoa.
+ salaatit ja leipä
Ja ruokaa tehdään niin reilusti, että sitä syödään ensin päiväruoaksi ja seuraavana päivänä lounaaksi.
käyttää mielikuvitusta ja vaikka kotikokki nettiä.
Aina kun on lomaa ja lounasruokakin kotona, meillä tehdään päivällistä sen verran enemmän, että sitä voi lämmittää seuraavan päivän lounaaksi. Näin ei samana päivänä tarvitse syödä kahta kertaa samaa ruokaa, tosin mitäpä sekään haittaisi.
Nyt on jouluruokien jälkeen syöty lohikiusausta, pizzaa, nakkikastiketta ja perunoita.
Tykätäänkö teillä keitoista? Niitähän on helppo ja nopea tehdä, makkarasta, jauhelihasta, kanasta, kalasta, kasvissosekeittoa, hernekeittoa...Samoin kiusauksia uuniin iso annos, tai lasagnea vaihteeksi tonnikalasta.
-kanawokki eli paistat suikaleita, pakastewokvihanneksia ja keität nuudeleita sekaan
-makkarakastike ja muussi (kastikkeiden suurustamiseen maizenaa, niin ei tartte stressaantua paakkuuntumisesta)
-jauhelihakeittoa
jauheliha-, lohi-, porkkana, kana-nuudeli (sekaan lime-kookos 5% "kermaa") ja siskonmakkarakeitto ovat suosikkeja. Lisäksi risotot, jauheliha/kana. Jonkun risottoriisipaketi kyljessä oli hyvä kanarisoton ohje.
Miksi olette vain eineksiä vetäneet? Tee vaikka kanakeittoa,sitä syö pari päivää helposti