Seuraa 

Poika täyttää helmikuussa 3v ja on todella innostunut luisteluajatuksesta. Hän on aina ollut motorisesti kypsä, joten en epäile osaamista vaan nilkkojen kestämistä. Onko kellään kokemusta, kummat luikkarit ois paremmat? Tulta ja tappuraa löytyy, joten vähän mietityttää, jos homma onkin vaikeeta ja poika lyö jarrut päälle eikä suostu uudestaan...

Peikkonen

Kommentit (2)

eli ilman nauhoja niin ehdottomasti hokkarit. Harjoitteluluistimilla ei tee mitään. Meillä ostettiin ensimmäiset luistimet 3 vuotiaana ja ne maksoivat Top-Sportissa silloin (ennen joulua) 19¿. Ei mielestäni mikään mahdoton investointi. Liian isoja ei saa missään tapauksessa ostaa silloin jalka pääsee liikkumaan ja nilkka taipumaan eikä luistelu ole kivaa. Meillä oli peräti niin, että talvikengät olivat kokoa 26 ja luistimet kokoa 25.

...itse asiassa meidän 4-vuotiaan luistelukoulussa suositellaan, että lapselle hankittaisiin heti KUNNOLLISET taitoluistimet, mutta paremman puutteessa hokkarit tai harjoitusluistimetkin käyvät, kunhan ovat tukevat.Ei lasten nilkoille luistimissa mitään ihmeellistä tapahdu. Tärkein asia luistinten valinnassa, niin pienillä kuin isommillakin, on varren (nilkan) tukevuus. Varsi ei saa missään tilanteessa antaa periksi, taipua tai hölskyä. Marketista ostetut luistimet yleensä tekevät sen ennemmin tai myöhemmin... Kunnollisesta luistinkaupasta saa kunnolliset luistimet, mutta käytetyistäkin saa sitten varautua maksamaan 50-60 euroa ja uusien hinta lähtee 100 eurosta ylöspäin, mutta niillä lapsella on edellytykset oppia luistelemaan kunnolla.Luistinten tukevuutta voi karkeasti testata niin, että laittaa lapsen seisomaan luistimen terällä yhdellä jalalla. Jos jalka pysyy tukevasti suorassa, on varsi riittävän kova. Jos jalka keikkuu ja taipuu nilkasta, on luistin liian huono luisteluun.Luistimet pitää sitoa niin, että varpaiden kohta on suhteellisen löysä ja sen jälkeen vedetään todella kireälle nilkkaan saakka. Nilkkaan voi tehdä vaikka solmun ja sitten loppu nilkasta ylöspäin vedetään kiinni niin, että sormi mahtuu luistimen ja jalan väliin. Luistimessa ei saa olla liikaa kasvunvaraa, vaan sinne saa korkeintaan mahdut kaksi ohutta tai yksi ns. urheilusukka. Jos lisälämmikettä tarvitaan, niin käytetään luistimen päälle laitettavia lämmittimiä. Jos luistin on liian iso, niin jalka pääsee liikkumaan luistimen sisällä ja se voi olla tosi vaarallista.Ja muistathan hankkia kypärän myös!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla