Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kertokaapa miksi itse tehty hampurilainen olisi epäterveellisempää kuin makaronilaatikko?

Vierailija
16.11.2010 |

oletetaan vielä, että kummankin kanssa tarjolla on salaatti.



Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
16.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

aineksia: rasvaisia juustonviipaleita, majoneesia, valkoista leipää jne.

Vierailija
2/25 |
16.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

tai itse tehty hampurilainen vs. makkarasoosi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
16.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

aineksia: rasvaisia juustonviipaleita, majoneesia, valkoista leipää jne.


Ei ole pakko mennä jonkun peruskaavan mukaan ja tehdä epäterveellistä.

Vierailija
4/25 |
16.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos hampurilaisen välissä on asianmukaiset juustot ja majoneesit, niin miten se EI olisi epäterveellisempää? Meillä ainakin makaronilaatikko tehdään rasvattomaan maitoon paistijauhelihasta ja täysjyvämakaronista. Paha siitä on repiä yhtä suurta tyydyttyneen rasvan tulvaa.

Vierailija
5/25 |
16.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta itse pistän aika samalle HUONOLLE viivalle sämpylän ja valkoisen makaronin.

Vierailija
6/25 |
16.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

aineksia: rasvaisia juustonviipaleita, majoneesia, valkoista leipää jne.

onkohan se juusto loppujen lopuksi niin rasvaista (ja mitä sitten vaikka olisikin, kuka nyt kumijuustoa viitsii syödä) ja mikä tekee valkoisesta leivästä epäterveellisempää kuin valkoisesta makaronista? Eikä majoneesia tarvitse välttämättä tai ei sitä tarvitse laittaa ruokalusikkakaupalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
16.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kanafilettä, sämpylät moniviljaa (puolet grahamvehnäjauhoja, loput muita jauhoja), salaattia, tomaattia, punasipulia, 1 rkl pestoa ja siivu mozzarellaa.

Vierailija
8/25 |
16.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja en pidä niitä kovin epäterveellisenä.

Leipä:ruispalat

Pihvi: porsaan ulkofilee pihvi

Kastikeet: ketsuppi, sinappi, kevyt majoneesi

Kasvikset: salaatti, sipuli, tomaatti

Muut ainesosat: Suolakurkku ja joskus harvoin viipale normaalisti käytössä olevaa kevyt juustoa



Koko perheen mielestä äitin tekemät hampurilaiset ovat ehdottomasti parempia kuin hampurilaisravintoloiden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
16.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta nuo ovat vähän samalla linjalla jos lisukkeena ei syödä reilusti kasviksia. Riippuu tietysti raaka-aineistakin. jos nyt viittaat tuohon aiempaan viikon ruuat ketjuun, niin itse ainakin siinä ihmettelin miksi ihmeessä lapset pienestä pitäen pitää totuttaa syömään pelkkää pitsaa ja hampurilaista, vaikka olisi sitten kuinka oma tekemää??

Vierailija
10/25 |
16.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos hampurilaisen välissä on asianmukaiset juustot ja majoneesit, niin miten se EI olisi epäterveellisempää? Meillä ainakin makaronilaatikko tehdään rasvattomaan maitoon paistijauhelihasta ja täysjyvämakaronista. Paha siitä on repiä yhtä suurta tyydyttyneen rasvan tulvaa.

sääliksi käy lapsiasi ja ukkoasi kun joutuvat syömään tuollaista moskaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
16.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta vaihtelu virkistää.

Vierailija
12/25 |
16.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

muhevasta sika-nautajauhelihasta tai nautajauhelihasta aidoille valkoisille hampparisämpylöille. Väliin cheddaria tai goudaa, sipulia, salaattia, tomaattia, maustekurkkua-

Majoneesia (ei kevytversiota) niille jotka haluaa, ketsuppia.



Maistuvat muuten hyvältä mutta ei niitä syödä kuin pari kertaa kuussa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
16.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

tietaa makaroonilaatikon ravintoarvon ja rasvapitoisuuden. En kylla kutsuisi sita mossoa terveelliseksi.

Vierailija
14/25 |
16.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Makaronilaatikko tehdään rasvattomaan maitoon paistijauhelihasta ja täysjyvämakaronista".

Perhe tykkää, en tiennyt että joku säälii heitä tuon ruoan takia :D



Mutta ap:lle: Melko samalla viivalla on mun kategoriassa valkoinen leipä ja makaroni. Olis kiva kuulla jonkun hannapartasen vastaus sun kysymykseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
16.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruishampurilainen, naudanliha

Pihvi naudanpaisti, uunissa. Ruisrouheleipä, ruispalat. Emmentaljuusto rasvaa 27-30 g. Majoneesi 27-33 % rasvaa. Jäävuorisalaatti rapea. Tomaatti. Maustekurkku sokerisuolattu. Sipuli.

Ravintoarvot/100g:

Energiaa 174 kcal

Hiilihydraatti imeytyvä 13,6 g

Rasva 8,5 g

Proteiini 9,2 g

Kokonaiskuitu 3 g



Makaronilaatikko:

Makaroni tumma, suolaton keitinvesi. Naudanpaisti. Kevytmaito 1,5 % rasvaa. Kananmuna kuoreton. Sipuli. Ruoanvalmistusrasva keskiarvo. Ruokasuola jodioitu.

Ravintoarvot/100 g:

Energiaa 95 kcal

Hiilihydraatti imeytyvä 8,9 g

Rasva 2,7 g

Proteiini 8,2 g

Kokonaiskuitu 0,7 g

Vierailija
16/25 |
16.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

normaalisti ajatteleva ihminen ei tee, osta eikä syötä hamppareita joka päivä! Makkarakastikekin on poikaa, joskus. Se ei tapa ketään, jos muuten ruokavalio on monipuolinen ja rasvaa sekä huonoja hiilareita ei vedetä kaksin käsin päivittäin kamalia määriä.



Teen ihan huoletta itsetehtyjä hamppareita joskus. En tykkää hampurilaiskastikkeen mausta, meillä on voileipäpikkelsiä. Vaikka majoneesisotkua sekin. Mutta ei sitä nyt kottikärrillistä syödä! Paljon salaattia, sipulia, tomaattia, pari suolakurkkuviipaletta, munaa, pihvi, ananas...



Ei kannata aina niin pipo kireällä kulkea. Ei käydä hesessä, kuin pari kertaa vuodessa ja valmispizzat saatan käydä kerran vuodessa. Muuten hyvää kotiruokaa, salaattia jne. Pakastevihanneksetkin on todettu ravintoarvoltaan paremmiksi, eikä niissä ole järkyttävää määrää mikrobeja, niinkuin jo melkein vuoden jossain varastossa muhineissa tuorevihanneksissa.



Mutta kannattaa tosiaan kaikki pasta korvata terveellisemmällä. Lasagnet, spagetin ja kaiken saa jo "tummempana" kaupan halpismerkeissäkin. Täysjyvänuudeleita johonkin wokkiin jne. Namskis!



Mulla on kalakeitossakin paljon juureksia perunan lisäksi, vaikka teen smetanaan keiton. Ja sitäkään ei päivittäin syödä.

Vierailija
17/25 |
16.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kuinka makaronilaatikko on niin mukamas terveellistä ruokaa (lapsikin voi syödä vaikka joka päivä naapurissa).

Valkea makaroni/valkoinen leipä. Ihan sama. Ja mä haluan hampparini valkeana, eikä mitään ruispaskaa. Ruisleipä syödään kylmänä.

Vierailija
18/25 |
16.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä erityisen terveellistä siinä muka on, siis valkoisessa makaronissa, munamaidossa ja jauhelihassa? Varsinkin kun sitä makaronia siinä on kaikesta eniten? Karseaa hiilarimättöä. Eikä se edes ole hyvää (kuka muka pystyy syömään sitä ilman ketsuppia?).



Makaronilaatikkoa tehdään kai lähinnä siksi, että se on helppo ja riittoisa ruoka.



Vierailija
19/25 |
16.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja koko perheelle maistuu :) Ketsuppia päälle.

Vierailija
20/25 |
16.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

pastetaan voissa! Lohi ei kaipaakkaan rasvaa. Mutta voissapaistetut muikut ovat aivan mahtavia, tai kuha, hauki, ahven...



Eikä syödä niitäkään joka päivä, voissapaistettuina siis. Vaikka nythän se olisikin oikein. Viittaan rasvasotaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä viisi yksi