Kysyin appelsiinin kuoren raastamisesta
tuolla alempana luomuappelsiinit-aloituksessa. Miten se pesu jos ei luomua löydä? Ihanko tiskiaineella ja -harjalla? Ketään ei näyttänyt kiinnostavan edes edellinen otsikko, jos nyt joku osaisi vastata?
Ja luomuhan olisi turvallisempi käyttää, kun pelkkä huuhtelu riittää, vai?
Kommentit (8)
Meinasin jo hermostua kun ketään ei kiinnosta mun appelsiinit :) ap
oisin vastannukki aiemminkin,jos oisin huomannu tän ketjun! :)
saa paremmin hangattua kuin tiskiharjalla.
Yleensä kyllä käytän luomua jos tarvitaan kuorta. Kuoreen suihkitaan eniten myrkkyjä. Tai sitten esim. vähän appelsiinista puristettua mehua kuoren sijaan (riippuu reseptistä).
saa paremmin hangattua kuin tiskiharjalla.
Yleensä kyllä käytän luomua jos tarvitaan kuorta. Kuoreen suihkitaan eniten myrkkyjä. Tai sitten esim. vähän appelsiinista puristettua mehua kuoren sijaan (riippuu reseptistä).
jos tarjoais parsan tilalta parsakaalia! Kaksi aivan eri asiaa jotka eivät korvaa toisiaan.
Itse pesen vain lämpimällä vedellä hyvin. Fairy liuottaa kuoresta öljyjä (sehän on sen tarkoitus) ja kuoreen jää sitä pesuainetta.
Appelsiinista syödään yleensä hedelmäliha, mutta sen aromikkain osa on itse asiassa kuori.
Appelsiinin kuoressa on jäämiä tiabendatsoli- ja imatsaliili-nimisistä kasvinsuojeluaineista, mutta sitä ei kannata säikähtää. Ne ovat vesiliukoisia ja lähes puolet häviää kuumalla vedellä ja juuresharjalla hankaamalla.
Lopuillakaan ei kuulemma ole väliä. Tullilaboratorion mukaan syömme niin vähän appelsiinin kuorta, että kasvinsuojeluaineista ei ole haittaa.
"Appelsiinimarmeladintekoharrastusta voi rauhassa jatkaa", Tullilaboratorion tutkimuspäällikkö Kalevi Siivinen lohduttaa.
pesisin kyllä luomutkin, vähän olen epäluuloinen.