Jännää, että tapana on yksityistää kaikki mahdollinen, mutta monet opiskelijaruokalat
onkin "omassa" omistuksessa. Kaikki eivät siis ole lähteneet tähän idioottitouhuun mukaan.
Esimerkkejä:
- Unicafe (Helsingin yliopiston ylioppilaskunta)
- Sonaatti (Jyväskylän yliopiston, ylioppilaskunnan ja Fazerin yhteisviritys)
- Juvenes (Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunnat)
Kommentit (16)
Mutta paineita siirtää opiskelijaruokailu esim. Palmialle, kuten monessa paikassa on, kyllä löytyy.
Toivottavasti tilanna jatkuu tällaisena, ainakin UNiCafe on nostanut profiiliaan viime aikoina.
Unicafen ruoka on hirveetä paskaa.. siis voi oksennus!
Palmia ole Helsingin kaupungin omistama? Eli ei siis yksityinen firma.
Juveneksen ruoka on tosi hyvää! Ihan oikeasti, se on hintansa väärtti (paitsi joka torstaina hernaria ja pannaria). Meillä täällä Tampereella on yliopistoruoka-asiat kyllä paremmin kuin Helsingissä, sen myönnän :)
Ps. Tren yliopistolla on myös Amican ja Sodexon ruokalat
Juveneksen ruoka on tosi hyvää! Ihan oikeasti, se on hintansa väärtti (paitsi joka torstaina hernaria ja pannaria). Meillä täällä Tampereella on yliopistoruoka-asiat kyllä paremmin kuin Helsingissä, sen myönnän :)
Ps. Tren yliopistolla on myös Amican ja Sodexon ruokalat
Jyväskylästä myös hyviä kokemuksia. Valikoimaakin on riittävästi, koska eri ruokaloissa (jotka ovat kuitenkin suht lähellä toisiaan) on eri ruokalistat.
Esim. YTHS on ainutlaatuinen säätiö ja nyt kai AMK-puolella kaavaillaan samanlaista toimintamallia. Opiskelijat ovat kyllä todella eri arvoisessa asemassa, kun vertaa yliopisto- ja AMK-opiskelijaa terveydenhuoltopalvelujen suhteen.
Esim. YTHS on ainutlaatuinen säätiö ja nyt kai AMK-puolella kaavaillaan samanlaista toimintamallia. Opiskelijat ovat kyllä todella eri arvoisessa asemassa, kun vertaa yliopisto- ja AMK-opiskelijaa terveydenhuoltopalvelujen suhteen.
Tiedättekö, mihin YTHS:n rahoitus perustuu? Pieni vuosittainen maksu ja pienet käyntimaksut eivät voi kattaa kuluja.
Joskus tietty on pahaa tai huonosti valmistettua ruokaa. Salaattipöydässä ei ole mitään vikaa, leipävalikoima on hyvä, mitä nyt hummus aika usein loppu.
Profiilin nostolla viittasin siihen, että legendaariset proteiinia 0,08 g/100 g on poistettu valikoimasta.
Muiden kaupunikien ruokia en ole maistanut, mutta pk-seudulla ainakin Palmian ja erään osakunnan oman keittiön ruoka häviää UniCafelle.
2
Joskus tietty on pahaa tai huonosti valmistettua ruokaa. Salaattipöydässä ei ole mitään vikaa, leipävalikoima on hyvä, mitä nyt hummus aika usein loppu.
Profiilin nostolla viittasin siihen, että legendaariset proteiinia 0,08 g/100 g on poistettu valikoimasta.
Muiden kaupunikien ruokia en ole maistanut, mutta pk-seudulla ainakin Palmian ja erään osakunnan oman keittiön ruoka häviää UniCafelle.
2
Olisiko ollut joku 60-65 prosenttia. Viidennes saadaan opiskelijoilta käyntimaksuina ja kaikille pakollisen ylioppilaskunnan jäsenmaksun osana. Loput rahoituksesta hoitavat yliopisto ja kaupunki.
ruoat Treellä. Mut oon kasvissyöjä, ja juvenes ei oikein tunnu satsaavan kasvisruokaan. Ehkä ne osaa liharuoat paremmin.
UniCafen ruoka on kyllä aika luokatonta kuraa, verrattuna esim. Amican tarjontaan kauppiksessa.
Itse alalla olleena en enää ikinä mene mihinkään ravintolaan syömään, mikä ei aivan oikeasti ole tasokas. 10-40€/annos ravintoloissa työskentelee paljon ilmaisia ja täysin kokemattomia työntekijöitä, ja touhu on sen näköistä. Se myös että ei osata suomenkieltä, eli kokemattomuuden lisäksi ei ymmärretä ohjeistuksia tuo mukanaan vielä pienen lisäjännän siitä mitä lautaselle on päätynyt.
Vierailija kirjoitti:
Juveneksen ruoka on tosi hyvää! Ihan oikeasti, se on hintansa väärtti (paitsi joka torstaina hernaria ja pannaria). Meillä täällä Tampereella on yliopistoruoka-asiat kyllä paremmin kuin Helsingissä, sen myönnän :)
Ps. Tren yliopistolla on myös Amican ja Sodexon ruokalat
Mikä vika on hernekeitossa ja pannarissa?
Jos joku ihmettelee miksi ruoka ei ole hyvää, niin se johtuu siitä että siinä on niin halvat raaka-aineet. Kastikkeet ruskistetaan väriaineilla, suurustetaan kastikepohjilla, säilykkeet on kaikkein halvimpia yms. Pikantimpaa makua saa kun heitetään sekaan vähän natriumklutamaattia 😂 Lisäksi tehdään sellaista joka sopii kaikille. Siksi et saa ikinä kunnon ruskeaa kastiketta, koska voi olla gluteenittomia asiakkaita jotka ei kestä vehnäjauhosuurustusta. Kermakastikettakaan et saa, koska veget yms.
tosi jännää