tonnikalapastaohje? vinkkejä ?
jos saan uusia ideoita näin kun aina sitä samaa reseptiä teen?
Kommentit (3)
kasvissyöjä, mutta joskus oon tehnyt sellaista tonnikalakastiketta pastalle, jossa oli tonnikalaa, kermaa, tomaattimurskaa (vai oliko se pyrettä), tuoretta chiliä ja currya. Se oli hyvää, todella hyvää. Reseptin sain jostain, mutten enää sitä muista.
Tosin vakaumuksellisena kasvissyöjänä pitää kai sanoa tähän semmoinen disclaimeri, että tonnikalan kalastus on ehkä maailman hirveintä rosvokalastusta. Joku joskus vertasi sitä siihen, että yritettäis lihakoukuilla poimia täydeltä torilta rikollisia. Lihakoukkuihin jäis paljon lapsia ja aivan syyttömiä aikuisia, mutta myös niitä rikollisia.
No joo, en tuomitse ketään minkään asian syömisestä, mutta faktat on hyvä tietää kuitenkin!
- purkillinen Flora-ruokacremeä
- purkillinen Creme Bonjour-pippurimixiä
- nokare mustaa Koskenlaskijaa
- puolikas liemikuutio
- kalamaustetta (tai lisää itse tilliä, punapippuria ym. kalaan sopivia mausteita)
Kun kastike on kuumaa, sekoita lopuksi tonnikalapaloja 2 purkillista. Tonnikalaa ei kannata keittää, koska menee vaaleanpunaiseksi hituseksi ja näyttää lähinnä oksulta. Purkissahan se on jo kertaalleen kypsennettyä.
Tulee oikein paksu ja kermainen kastike, sopii vaikka nauhapastan kanssa.
yksi sipuli pieneksi kuutioksi, valkosipulia maun mukaan pilkottuna sipulin sekaan, vähän voita sipulin kuullottamiseen. Sipulit pannulle kun se on kohtuu kuuma ja antaa vähän aikaa kuultua, sitten sekaan tomaattipyrettä tuubista tms. Sille vähän aikaa paistoa sipuleiden kanssa. Sitten sekaan pari desiä kuohukermaa ja kiehutusta sen aikaa että sakenee sopivaksi. Lopuksi tonnikala, mausteita maun mukaan (esim. mustaapippuria, hieman suolaa, yrttiä orega basilika tms maun mukaan) ja lämmitystä sen verran, että tonnikalakin on lämmintä.