Antakaa vinkkejä,mitä hyvää ruokaa illaksi!Miehen kanssa
olemme kaksin piiiitkästä aikaa:)
Haluisin romanttisen kynttiläillallisen järjestää, mutta mitä mä tekisin ruaksi?? Koht pitää kauppaan jo lähteä..
Kommentit (8)
Alkuun maa-artisokka sosekeitto ja hyvää tuoretta leipää
Pääruoaksi vaikka kuharullia, kuhafileen sisään siivu kylmäsavustettua lohta ja mausteita ja file rullalle, kiinni vaikka coctailtikulla. Sitten keität rullat kypsiksi lakeassa pannussa, liemenä kalaliemi, johon voit laittaa myös valkoviiniä ja/tai kermaa.
KAveriksi perunaa ja kasviksi.
Jälkkäriksi vadelmia, joiden päälle sulatat valkosuklaata.
Ja hyvä valkkari juomaksi!
broilerinfileitä, joiden sisään täytettä tyyliin: aurajuustoa, metvurstia, pestoa tms. Ympärille pekonisiivu ja uuniin. Joko salaatin tai valkoviinissä keitetyn riisin kera. Jälkkäriksi mascarponevaahtoaj ja mansikoita ja liraus balsamicoa.
Itse tekisin basilika, tomaatti, mozzarella, salaattia, patonkia ja valkosipulivoita alkuruuaksi.
Meillä mies tykkää kaikesta ruuasta kyllä, mutta pihivit ehdoton suosikki. Niimpä teksin varmaan lehtipihviä, uunibataattia (uuniperunat, lohkoperuna, valkosipuliperunat yms. kävis varamsti myös, mutta olen allerginen perunalle.
Jälkkäriksi marjarahkaa joka molempien suosikkijälkkäri.
Kuharullat kuulostaa hyvältä! Broileria oli eilen ruaksi:)
Kuharullaohjeisiin liittyen: "Keitetään kalaliemessä" miten se kalaliemi valmistetaan?:D Kuinka kauan keitetään?
-ap-
ja hälle tekisin pippuripihvit, valkosipuli/aurajuustoperunat ja joku salaatti kylkeen.
Jälkkäriksi mansikoita ja skumppaa
Helpoin kalaliemi tulee vedestä ja kalaliemikuutioista tai fondista.
Jos jaksat itse keitellä liemen, niin esim. tällä reseptillä: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/32718/Kalaliemi
Kala kypsyy nopeasti, en osaa sanoa tarkkaa aikaa, mutta kalastahan ihan näkee, koska liha on kypsää.
Alkuun Bataattikeitto
(keitetään kypsäksi kasvis- tai kanaliemikuutiolla maustetussa vedessä, soseutetaan. Voi lisätä kermaa, mutta on itselläänkin todella "samettista" ja ah niin hyvää - ja vähäkalorista!)
Pääruoaksi Poron filettä
(paistetaan kokonainen sisäfile pannulla kauniin väriseksi, suolaa ja pippuria päälle, sitten pyöräytä koko file folioon ja nyytti pöydälle - se kypsyy itsestään 15 minuutissa juuri hyväksi!
Lisukkeeksi mustaherukkahyytelöä ja parsakaalipyrettä tai uunikukkakaalia sekä mozzarella-pallukka-kirsikkatomaatti-oliivi-salaattia)
Jälkiruoaksi vadelma-juustokakkua...
juuri nyt mieli tonnikalapihvejä. On nopea valmistaakin.
Jos haluaa tehdä useamman lajin illallisen (helposti), niin tekisin sienikeiton alkuruuaksi, tonnikalan kanssa uunikasviksia tai joku hyvä salaatti ja jälkkäriksi suklaakonvehteja.