Paras omatekoisen salaattikastikkeen resepti?
Kommentit (9)
1/2 dl sinappia
3 rkl etikkaa
3 rkl ananasmehua
3 rkl sokeria
ripaus suolaa ja mustapippuria
1-2 valkosipulinkynttä
1 dl öljyä
Sekoita ainekset sauva- tai tehosekoittimella. Jos tulee liian paksua, voit lisätä vähän mehua. Makeahkona parempaa.
sitruunan mehu, tilkka oliiviölyä, vähän suolaa, valkosipulinkynsi puristettuna ja kuivattua minttua hyppysellinen.
öljyä, viinietikkaa, suolaa, sokeria ja pippuria.
Ja parempi tulee, kun tosiaan laittaa tuota turunsinappia eikä dijonsinappia;)
2-4 kananmunaa keitettynä
salaatinlehtiä
2 dl vispikermaa
n. 2 rkl etikkaa
sinappia
(hieman sokeria)
Keitä kananmunat koviksi, erottele keltuainen. Pilko valkuainen salaattikulhoon salaatinlehtien päälle.
Sekoita vispikerma ja etikka löysähköksi vaahdoksi. Sekoita toisessa astiassa keltuaiset ja sinappi tahnaksi. Yhdistä sinappitahna kermaan. Lisää halutessasi hieman sokeria.
Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita.
Öljyä, pieni loraus etikkaa (eri maku eri etikoista) ja hippunen HerbaMarea. Tosi yksinkertainen, mutta mä tykkään.
2 dl öljyä
1/2 dl punaviinietikkaa
1 dl keitettyä vettä
1 dl sinappia
2-3 valkosipulinkynttä
sokeria
pippuria
Kaikki sekoitetaan keskenään. Tosi hyvää ja käy kaiken kanssa.
SSSP = suola, sokeri, sitruunamehu ja pippuri maustaa kaiken ja lisäksi ruokaöljy.
Syntyy marinadi kalalle ja vaalealle lihalle esim broilerille
Syntyy salaattikastike vinegrette tai salaattikastike kermaviilillä.
Kun oppii tämän peruskiven, voi säveltää valkosipulilla, sinapilla, keitetyllä munan keltuaisella ja kaikilla päivän yrteillä.
Muita ohjeita ei tarvita koko loppuelämänä. Vain rohkeaa kokeilua ja makustelua.
puolikas rkl juoksevaa hunajaa, rouhaise sekaan mustapippuria ja suolaa. Sekoitetaan ja kaadetaan salaatin päälle.