Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Paras lihapullataikinasi

Vierailija
11.08.2010 |

Minä teen aina niitä tylsiä, joissa on kermaviili+sipulikeitto jne.

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
11.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

en "jatka" lihapullataikinaa koskaan millään jauhoilla, en tykkää niiden mausta. Laitan paistijauhelihan joukkoon tavaraa sen mukaan, mihin tarkoitukseen lihapullat tulee. Yleensä teen alkuun mausteista ja valkosipulista tahnan, minkä sekoitan lihaan. Sitten sekaan vaikkapa paprikasilppua, tuoreita yrttejä, chiliä, kuivattua sientä, sipulia, kaprista hienonnettuna, oliivisilppua, tomaatin maltoa, parmesania jauhettuna... Ei kaikkia yhtä aikaa, mutta aina jotain noista ja usein vielä jotain muutakin mieliteon mukaan.



Jos taikina tuntuu löysältä, lisään munan tai kaksi, pyörittelen palloiksi ja uuniin. Ja perhe kiittää :)

Vierailija
2/3 |
11.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

-jauhelihaa

-muna tai kaks

-vettä

-maustettuja korppujauhoja



Parhaita lihapullia tulee näistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
11.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

en "jatka" lihapullataikinaa koskaan millään jauhoilla, en tykkää niiden mausta. Laitan paistijauhelihan joukkoon tavaraa sen mukaan, mihin tarkoitukseen lihapullat tulee.

joskus hyvään lihaan vain suolaa ja pippuria ja grillissä pihvinä mediumiksi. joskus jopa maustan jälkikäteen.

possun liha tarvitsee sideainetta, siihen laitan yleensä korppujauhoa, munaa ja kermaa. usein hienonnettua sipulia (sauvasekoittimella saa sipulin ihan atomeiksi, sillä saa kaupan pullia muistuttavan rakenteen) ja esim. fetajuustoa. mausteita maun mukaan. Lihafondikin käy.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kaksi neljä