Hyville ruuanlaittajille ja kokeille kysymys:
miten teette hyvän ruskean kastikkeen?
Siis sellaisen samettisen pehmeän ja kuultavan kuin jossain hyvissä perinteisissä ravintoloissa.
Kommentit (2)
pohjaksi esim. pihvien paistosta jäänyt voi-öljyseos, jossa on jo sitä lihan makua.
Siihen lisätään ronskit pari ruokalusikallista voita ja se voi nimenomaan ruskistetaan, miedolla lämmällä kuitenkin, ei käräytettä.
Lisätään suuruste, pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoitetaan jatkuvasti. Jauhot saavat ottaa hieman väriä, mutta ei missään nimessä palaa.
Sitten aletaan lisäämään vettä hieman kerrrallaan ja jatkuvasti sekoitetaan samalla.
Kun kastike on kunnolla suurustunut, voidaan hieman huijata ja lisätä siihen soijakastiketta, jolloin saadaan hyvää väriä ja suola kastikkeeseen
jos siinä pihtaa, tulee kokkareita helposti