Onko wasabi ja piparjuuritahna sama asia?
Kommentit (13)
sushissa piparjuuritahnalla?
Kun noissa etnisissä kaupoissakin tuo wasabi on aika kallista :(
ainakaan piparjuuri ei ole turha myrkky, vaan luonnon oma antibiootti kuten valkosipulikin.
No joka tapauksessa ap:lle, että taidettiin saada ihan aitoa wasabia Liettuassa Kaunasissa kun olimme ravintolassa syömässä.
Suomessa on totuttu miedompaan makuun ja siellä vwasabin mennessä suuhun meinasi henki lähteä, tai ainakin tuntui siltä, sillä polte oli niin kova. Otettiin ja maistettiin pelkästään wasabia, ja näin ei olisi kannattanut. Ääntä ei tullut vähään aikaan kun sitä oli syönyt...
Piparjuuri on ihan OK, olen ostanut tahnaa putkilossa.
wasabia saa ihan normaaleista ruokakaupoistakin, eikä hinta nyt niin korkea ole. Kunnollistahan ei suurta määrää tarvita -eikä todella ole tarkoituskaan sellaisenaan maistella, kuten eräs kokeilija täälläkin oli huomannut...
OKS ei taas tiedä mistään mitään, jotain muka-sotkua on tainnut saada syödäkseen.
ja peittää sushin hienon maun suotta.
ja peittää sushin hienon maun suotta.
Minkahan takia japanilaiset sita sitten tarjoavat?
ja peittää sushin hienon maun suotta.
sushia pitäisi syödä.
koparakeiton, talkkunavellin, klimppisopan, rössypotun ja kaljavellin ääressä appamassa niitä napaansa ja päättävän päivänsä mämmillä... ja kehuen vielä, miten pikantin maun veri palttuun antaakaan...
Lisäksi he voisivat riidellä, pitääkö koparakeitossa olla kokonaisia sorkkia vaiko vain puolikkaita.
kun oppivat sushia yleensä syömään (ja vielä pesemään kätensä ensin).
aito maustekrassi yleensä käytetään tuoreena raastetahnana Japanissa.
Maustekrassi (Wasabia japonica, syn. Eutrema wasabi, Cochlearia wasabi, Eutrema japonica), josta käytetään myös nimiä wasabi ja japaninpiparjuuri, on kaalin ja sinapin sukuinen kasvi, joka kasvaa luonnonvaraisena Japanissa jokien rannoilla. Se on läheistä sukua sitä paljon muistuttavalle piparjuurelle, jonka kanssa se ennen luokiteltiin samaan sukuun. Maustekrassia viljellään Japanissa, joka on sen suurin kuluttaja, sekä Kiinassa, Uudessa-Seelannissa ja Yhdysvalloissa. Suuri osa muiden maiden tuotannosta myydään Japaniin.
Maustekrassin viljelyä on pidetty hyvin vaikeana, ja osa sadosta kerätään edelleen luonnosta. Perinteisesti maustekrassia kasvatetaan virtaavan veden huuhtomassa sorassa, matalassa vedessä tai ainakin märässä maassa.
Nimellä wasabi myytävä tuote on yleensä piparjuuresta valmistettua jäljitelmää.
sushiin. Hyvää wasabia saa tokiokanista, sinapin tulisuutta noissa tahnoissa.
kaupoissa myytävissä wasabitahnoissa on värjättyäpiparjuuritahnaa. Tai äärettömän vähän oikeaa wasabia.
Tosin sitä ei olisi kovin monella varaa sitten ostaakaan aitona.