Aina se mies tekee väärin :o)
Mies sulattaa lihan laittamalla sen kuumaan veteen. Minusta näin ei voi tehdä, mutta en osaa myöskään selittää miksi. Osaisiko joku kertoa olenko oikeassa vai en ja miksi?
Kommentit (9)
Mutta erityisesti lihan kanssa olisin varovainen, koska se lihan pinta sulaa suht nopeasti, mutta sen keskus (esim. paistit, jauhelihaköntit) on kuitenkin kylmää. Eli jos lihan pinta on sulanut, jopa lämmin, se alkaa heti kasvamaan erilaisia bakteereita.
Helpoin ja nopein tapa on sulattaa mikrossa. Toinen yhtä hyvä vaihtoehto on kädenlämpöinen vesi, sen ei tarvitse olla kuumaa. Kolmas vaihtoehto on tietenkin ottaa ruoka sulamaan huoneenlämpöön pöydälle ajoissa.
Myönnän siis miehelle olevani väärässä enkä enää naputa hänen sulattamistavoistaan :o)
Ottaa liha sulamaan jääkaappiin edellisenä päivänä.
Huoneen lämpöä en suosittele. Jos mikroa ei ole ja on kiire, niin kuumaan veteen sitten mielummin kuin huoneen lämmössä. Sillä mitä nopeammin liha sulaa lämpimässä, sitä hygieenisempää.
Meillä ukko laittoi eilen jäiset kanat terassille aurinkoon YÄKS. Käskin grillata ihan helvatun pitkään.
lihat sulatetaan (siis jos halutaan vedessä sulatella) kylmässä vedessä!!!
Juurikin siis tuon aiemman selostukseen perustuen että keskeltä liha on vielä jäässä mutta pinnalla se on jo lämmintä jos kuumassa vedessä sulattelee...
kanasuikaleet sulavat nopeasti ja tasaisesti kuumassakin vedessä
lihat sulatetaan (siis jos halutaan vedessä sulatella) kylmässä vedessä!!!
Juurikin siis tuon aiemman selostukseen perustuen että keskeltä liha on vielä jäässä mutta pinnalla se on jo lämmintä jos kuumassa vedessä sulattelee...
Jauhelihan voi kätevästi sulattaa laittamalla se paistinpannuun ja siinähän se paistuessaan sulaa.
Pienen määrän lihasuikaleita voi sulattaa kuuman veden alla. Tosin siinä irtoaa paljon kudosnestettä, joten liha sitkistyy. Mutta broilerin kanssa ei kaikille nyt ole niin väliä.
Kokonainen lihapala taas sulatetaan mieluiten jääkaapissa. Jos unohtui, niin sitten kylmässä vedessä. Jos laittaa kuumaan veteen, pinta alkaa kypsyä ja alhaisen lämpötilan takia kudosneste vuotaa ulos ja liha sitkistyy. Lisäksi lämmin vesi aloittaa bakteerien toimisen ja pilaantuminen alkaa. Koska liha kumminkin ilmeisesti pian kypsennetään, niin mikrobien kasvu ei niin haittaa, vaan ongelma on juuri sitkistyminen.
t: kokki ja kohtapuoliin valmis elintarvikeinsinööri
miksi niin ei voisi tehdä? En tiedä, kun täälläkin usein sulatetaan liha samalla tavalla