virkatodistus perunkirjoitukseen

Vierailija

Onko virkatodistus pakko toimittaa juuri perunkirjoituspäiväksi, vai voiko toimittaa sen myöhemmin pesänselvittäjälle? Vastatkaa pian!

Kommentit (11)

Vierailija

ne olisi oltava perunkirjoituspäivänä, jotta kaikki näkevät ne lisäksi niissä on noutopäivä näkyvillä jolloin verottajakin näkee koska ne on haettu > täten tilaisuus ei täytä kaikkia kriteerejä.

Vierailija

koko nippu on oltava perunkirjoitustilaisuudessa.

Koko nippu = virkatodistus kaikkien asuinpaikkojen seurakunnista/väestörekistereistä missä henkilö on ollut kirjoilla 15:sta syntymäpäivänsä jälkeen.

Vierailija

sukuselvitysten päivämääriä. Ei ole mikään muotovaatimus perunkirjoituksen pitämiselle, mutta sukulaiset täytyy tietty olla selvillä. Sukuselvitykset voi tarvittaessa täydentää myöhemminkin, kuten myös perukirjaankin voi tehdä täydennyksen.Toinen asia sitten kokonaan on, miksei niitä hankkisi ajoissa, onhan perunkirjoitukseen aikaa 3 kk kuolemasta, ehtii isonkin nipun tilata siinä ajassa.Kuitenkin taas kerran, av on vähän väärä paikka kysellä näitä, ilmeisesti perunkirjoitusta kuitenkin hoitaa joku lakimies (ei kuitenkaan pesänselvittäjä kai sentään, tai onhan sekin mahdollista hakea jopa ennen perunkirjoitusta), oikea osoite kysellä asioita. Joka tapauksessa perunkirjoitus on syytä teettää asiantuntevalla taholla (asianajaja), vaikkei se pakollista ole niin saattaapa säästyä kalliiltakin virheiltä.

Vierailija

sen sijaan pakko hankkia ne. Ja hankkia ne ennen perunkirjoitusta, sillä hänen pitää niiden perusteella tietää keitä perunkirjoitukseen kutsutaan.

Vierailija

äitini vuosi sitten, tällöin ainakin kaikki paperit pyydettiin kerralla tilaisuuteen mukaan. Kaikki perilliset olivat paikalla ja asiat saatiin heti päätökseen sekä virallisille että perillisille tarvittavat paperit kuntoon. Tilaisuuden päätyttyä jokainen tiesi missä "tilanteessa" äitimme oli elänyt, mitä häneltä jäi, ketä hänen perillisensä oli jne.

Vierailija

Enkä ymmmärrä, mitä kalliita virheitä syntyy ilman lakimiestä. Ei tavallisessa perunkirjoituksessa ongelmia ole: pitää tietää omaisuus, verottaja osaa kyllä laittaa sille oikeat arvot, jos itse on arvioitu väärin.

Vierailija
Vierailija

sen sijaan pakko hankkia ne. Ja hankkia ne ennen perunkirjoitusta, sillä hänen pitää niiden perusteella tietää keitä perunkirjoitukseen kutsutaan.

Vierailija

No joku 1-3 perillistä, asunto ja irtaimistoa perintö nyt onkin aika helppo jakaa vaikka ilman lakimiestä, ainakin jos nämä perilliset eivät kehitä jotain ihme riitaa tai jos siellä ei ole jotain vanhoja kuolinpesiä sun muuta sekavaa perinnön joukossa.

Virkatodistukset tuli ainakin meille ihan yhdellä soitolla, tosin maksoivat enemmän kuin se normaali virkatodistus yhdestä kunnasta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat