Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kaikkihan me tehdään sitä! ;)

Vierailija
10.05.2005 |

Nimittäin ruokaa jauhelihasta! Kerätäänpäs tähän, mitä kaikkea siitä voikaan tehdä. Kirjoitelkaa myös reseptejä!

Kommentit (46)

Vierailija
1/46 |
02.08.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunaviipalelaatikko



vajaa vuuallinen kuorittuja perunoita viipaloituna

raakaa jauhelihaa sormilla nypittyinä mötteinä sekaan

lisää 0,5 litraa lihalientä (minä teen kuutiosta)



Uuniin 225 astetta ainakin tunti

sitten voi jo laskea n. 175 asteeseen.

Sekoita välillä, lopuksi maista ja lisää suolaa jos tarvis.



Nam!

Vierailija
2/46 |
03.08.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

- 0,5 kg jauhelihaa

- 5 sipulia

- valkosipulinkynsiä maun mukaan

- 1 purkki anjovista

- 1 tölkki tomaattimurskaa

- purkki tomaattisosetta(semmonen pieni)

- valko- ja mustapippuria

- 2 dl kermaa



Ruskista jauheliha padassa, lisää sipulisilppu ja murskatut anjovispalat liemineen, tomaattimurskaa ja tomaattisose. Mausta pippurilla. Laita seos vuokaan ja kaada kerma päälle. Paista uunissa 175 asteessa noin tunti. Tosin saa olla pitempäänkin, tulee vaan parempaa.



Tarjoa perunamuusin/uuniperunoiden ja salaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/46 |
10.05.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä laitan siihen mausteeksi vähän pizzamaustetta ja tulee hyvää :)

Vierailija
4/46 |
10.05.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

peruna muussia jonne sekaan paistettua jauhelihaa...





jauheliha kastike:



1.ruskista jauheliha ja sipulia..

lisää suolakurkkua ja kermaa...nam;)

2.ruskista jauheliha ja sipuli...kaada tomaattisosepurkki sekaan mausta.. nam:)

Vierailija
5/46 |
10.05.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauheliha-kasvispannu (4 annosta)



· 400 g naudan paistijauhelihaa

· 1 sipuli kuutioina

· 4 valkosipulin kynttä murskattuna

· 2 rkl ruokaöljyä

· suolaa, cajunmaustesekoitusta,mustapippuria, oreganoa

· 500 g kasvissuikaleita, pakaste

· 1 prk (400 g) tomaattimurskaa

· 1 rkl hunajaa

· 100 g maustettua tuorejuustoa

· tuoretta basilikaa



Ruskista jauheliha, sipulikuutiot ja valkosipulimurska. Mausta hyvin. Lisää jäiset kasvissuikaleet, tomaattimurska ja hunaja. Hauduta 30 minuuttia. Lisää tuorejuusto ja silputtua basilikaa. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa riisin, wrappien tai nachojen kanssa.









Vierailija
6/46 |
10.05.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauheliha-perunavuoka (2-3 annosta)



· 200-250 g jauhelihaa

· 1/2 tl suolaa

· 1/2 tl mustapippurirouhetta

· 1 tl paprikajauhetta

· 1/2 kg kuorittuja perunoita

· 1/2 kesäkurpitsa

· 1 sipuli (varsineen)



Liemi:



· 1/2 prk ( 200 g) tomaattimurskaa

· 0,5 dl vettä

· 1/2 tl suolaa

· 1-2 tl valkosipulista yrttimaustetta

· 1 tl timjamia



Pinnalle:



· n. 100 g pekonisiivuja



Kuumenna uuni 200 °C. Paahda jauheliha ruskeaksi ja murumaiseksi teflonpannussa. Mausta. Viipaloi kuoritut perunat, halkaise kesäkurpitsa, poista pehmeä sisus ja viipaloi puolikkaat. Viipaloi sipuli. Kokoa ainekset kerroksittain uunivuokaan. Sekoita liemen ainekset ja kaada vuokaan. Peitä pinta pekonisiivuilla. Paista noin 2 tuntia. Jos pinta ruskistuu liikaa paistamisen aikana alenna uunin lämpötilaa. Tarjoa raikkaan raastesalaatin kanssa. Valmistusaika 2 tuntia 30 minuuttia.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/46 |
10.05.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauheliharisotto



· 1 rkl kasviöljyä

· n. 400 g jauhelihaa

· 1 silputtu sipuli

· 250 g herne-maissi-porkkanasekoitusta

· 3 dl basmatiriisiä

· kanelitanko

· 1-2 lihaliemikuutiota

· vettä (n. 5 dl)

· 2 tl valkosipulista yrttimaustesekoitusta



Kuumenna kasviöljy paistokasarissa ja ruskista siinä jauheliha ja silputtu sipuli. Lisää herne-maissi-porkkanasekoitus, basmatiriisi, vesi, kanelitanko, lihaliemikuutio ja valkosipulinen yrttimausteseos. Laita kansi päälle ja anna kypsyä hiljaa muhien.



Vierailija
8/46 |
10.05.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaalipata

1 iso kaali

500 g jauhelihaa

1-2 kuulastettua sipulia

100 g pekonia

1 omena

2-3 viipaloitua porkkanaa

Padan pohjalle öljyä, johon voi murskata valkosipulia.



2 dl riisiä, joka keitetään erikseen,

n. 1/2 l vettä, johon voi liuottaa kasvis- tai lihaliemikuution.

Annetaan kiehua kunnes kaali ja porkkanat ovat riittävästi pehmenneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/46 |
10.05.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihakastike á la Rogers



800 g jauhelihaa

1 sipuli



¿ ruskistetaan.



Lisätään purkki murskattuja tomaatteja ja puolitoista purkillista vettä.

1 pieni purkki tomaatti pyreetä

2 prk herkkusieniä

1 prk mustia kivettömiä oliiveja

1-2 rkl pizzamaustetta

pippuria tai sitruunapippuria maun mukaan



Päälle voi ripotella Parmesan jauhoa. Nam!



Vierailija
10/46 |
10.05.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset




6-8 perunaa

300 g jauhelihaa

1 purkki raejuustoa

1 kananmuna

maitoa/ruokakermaa/vettä

mausteita



Viipaloi perunat ohuen ohuiksi siivuiksi. Paista jauheliha ja mausta se. Lado perunat, jauheliha ja raejuusto vuokaan. Kaada päälle maustettu munamaito. Nestettä saa olla lähes perunoiden pintaan saakka. Päälle voi laittaa juustoraastetta. Paista 175¿200 asteisessa uunissa reilu tunti. Kokeile, että perunat ovat pehmeitä. Tarjoa porkkanaraasteen, punajuurten ja puolukkahillon kanssa.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/46 |
10.05.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppo jauhelihamurekeyllätys 4-6:lle



500 g jauhelihaa

1 pussi Ranskalaista sipulikeittoa

1 kpl kananmuna

1½ dl kermaa/vettä/maitoa

3 rkl korppujauhoja

(valkopippuria tai muita mausteita maun mukaan)



Pinnalle: ketsupin ja sinapin sekoitusta



Täytteeksi: kaikki mitä mieleen juolahtaa käy, esim. keitetyt kananmunat ja pekoni, luumut, sienet, sekavihannekset ym.



Sekoita sipulikeitto, korppujauho, mausteet, muna ja neste keskenään. Anna imeytyä hetken (jos käytät vettä, taikinasta tulee suolaisemman makuista, kuin kermalla tai maidolla). Lisää jauhelila ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita puolet taikinasta vuuan pohjalla veneen muotoon ja lisää täyteaineet keskelle. Peitä täytteet lopulla taikinalla ja muotoile esim. ranskanleivän malliseksi. Sivele pinta ketsupin ja sinapin sekoituksella (esim. Felix ja Turunsinappi) kauttaaltaan. Paista uunissa 175 asteessa n. 1-1½ h.



Vierailija
12/46 |
10.05.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lasagnen makuinen perunalaatikko n. 5-6:lle





n.1,5 kg jauhoisia perunoita (esim. rosamunda)



Jauhelihakastike:

n.800g (paisti)jauhelihaa

1-2 sipulia hienoksi hakattuna

1 tölkki tomaattimurskaa

2-3 murskatölkillistä vettä

1 pieni purkki tomaattipyrettä

½ lihaliemikuutio tai soijakastiketta maun mukaan

1-2 valkosipulinkynttä

mustapippuria, sipulijauhetta

oreganoa (pizzamaustetta) maun mukaan



Päälle:

2 pussillista Arlan Magre 17% juustoraastetta



Kuori ja viipaloi perunat. Laita isoon lasagnevuokaan. Valmista jauhelihakastike isossa kannellisessa pinnoitetussa kasarissa. Ruskista jauheliha ilman rasvaa ja lisää sipulit freesaantumaan lihan joukkoon. Lisää tomaattimurska, -pyre, vesi, lihaliemi ja mausteet. Anna kiehua kannen alla hiljalleen n.10 min. Maista. Kastike saa olla aika löysää sekä mausteista, sillä perunoihin ei tule muita mausteita. Sekoita kastike perunoihin vuoassa niin, että joka viipale maustuu. Lisää päälle juustoraasteet. Paista 200-asteisessa uunissa n. 1-1½ h kunnes perunat ovat kypsiä. TÄMÄ ON MEIDÄN LASTEN HERKKURUOKAA JA TERVEELLISEMPÄÄ JA RASVATTOMAMPAA KUIN NORM. LASAGNE.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/46 |
10.05.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset


600g jauhelihaa

1prk kermaviiliä

1 ranskalainen sipulikeitto pussi

1 kananmuna

1 rkl öljyä

korppujauhoja lisäksi jos taikina on liian löysää



Laita uuni päälle 220 astetta. Sotke kaikki ainekset keskenään (paitsi ei öljyä). Jos taikina on löysän tuntuista lisää pari rkl korppujauhoja. hiero 1 rkl öljyä käsiisi ja pyöritä taikinasta lihapullia uunipellille. Paista uunissa noin 20min.Tarjoa perunamuusin kanssa.



Vierailija
14/46 |
10.05.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Chili con Carne





Ruoka onnistuu aina ja valmistuu äkkiä. Meidän perheessä isäntä on nimennyt tämän yhdeksi suosikikseen. Keitä riisi ja lisää keitinveteen yksi lihaliemikuutio. Ruskista jauhelihaa ja kaada mukaan purkillinen chilipapuja. Mausta makusi mukaan, mutta chilipavuista tulee jo aika paljon makua, mausteita ei siis tarvita paljon lisätä. Itse käytän laakerinlehtiä, ainakin 3-4, pikkuisen paprikajauhoa, tomaattipyrettä tai ketsuppikin käy. Mukaan sopivat myös esim hillosipulit. Ja lopuksi loraus kermaa ja anna kiehua kokoon hiljaisella lämmöllä.Tarjoa riisin ja salaatin kanssa.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/46 |
10.05.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tomaattijauhelihakeitto n. 4:lle





400 g jauhelihaa

1 pss peruna-sipulisekoitusta

1 pss kasvissuikaleita

1 prk tomaattimurskaa

1 prk tomaattipuretta

1 l vettä

1 lihaliemikuutio/ vasikan fondia

mustapippuriatimjamia, basilikaaprovencen yrttejä



Paista jauheliha, mausta (reilusti yrttejä!). Keitä vesi, lisää pakasteet ja kuutio/fondi. Lisää tomaattipurkit ja kiehauta hetken. Lisää jauheliha ja keitä vartti.



Vierailija
16/46 |
10.05.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset




1 pss/pkt spagettia



lihakastike:

1 porkkana & 1 sipuli

400g jauhelihaa

1 prk tomaattipuretta

1 dl vettä, öljyä

suolaa, mustapippuria, basilikaa



juustokastike:

25 g margariinia/öljyä

3 rkl vehnäjauhoja

5 dl maitoa

1 prk sulatejuustoa

suolaa, ihan hiven muskottipähkinää



Keitä pätkitty pasta. Valmista jauhelihakastike. Valmista juustokastike: sulata rasva ja lisää jauhot, kiehauta. Lisää maito vähitellen ja sulatejuusto. Mausta. Kaikki edellä mainitut uunivuokaan ja 225 c /n. 30 min.



Vierailija
17/46 |
10.05.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

400g jauhelihaa

500g peruna-sipulisekoitusta

150g kasvissuikaleita tai yms

1prk tomaattipyrettä

1prk kermaa

1/2prk creme bonjour, valkosipuli

mausteita, sipulia



1. Ruskistetaan jauheliha ja sipuli. Maustetaan ja lisätään tomaattipyre.

2. Lisätään peruna ja kasvikset. Kypsennetään pannulla jonkin aikaa.

3. Laitetaan kermaa ja tuorejuustoa sekaan. ( maun mukaan, mulla menee purkki kermaa ja puolikas juusto)

Annetaan hautua kypsäksi kannen alla.



Sipulia ei ole kyllä pakko laittaa, kun sitä on jo perunan seassa..

Vierailija
18/46 |
10.05.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
19/46 |
10.05.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauheliha-kesäkurpitsapannu

[Tulostusversio]



1 punainen paprika

1 pieni kesäkurpitsa

1 pieni sipuli

1 rkl öljyä

250-300 g naudan paistijauhelihaa

1 rkl tomaattipyreetä

1 tl makeaa chilikastiketta (sambal oelek)

0,5 tl suolaa



Pilko paprika ja kesäkurpitsa suikaleiksi.

Kuori ja pilko sipuli.

Kuumanna paistinpannu ja lisää öljy.

Kypsennä kasviksia pannulla miedolla lämmöllä hetki.

Lisää lämpöä ja lisää jauheliha pannulle kasvisten joukkoon. Kypsennä jauheliha.

Sekoita joukkoon tomaattipyree, chilikastike ja suola.

Tarjoa jauheliha-kesäkurpitsapannun kanssa perunaa tai pastaa ja tomaattisalaattia.



Vierailija
20/46 |
10.05.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset


Jauheliha-kasvis-pastapaistos









n. l 1itra kypsäksi keitettyä kokojyväpastaa

400 g jauhelihaa

1 iso sipuli

3 valkosipulin kynttä

suolaa ja pippuria

3 tl yrttisekoitusta

2 porkkanaa

1 parsakaali

1 paprika

1 pss pakastemaissia



Nesteeksi:

200 g kevytsulatejuustoa

4 dl kasvislientä



Paahda jauheliha pannussa. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulit, lisää ne pannuun ja kuullota muutama minuutti. Mausta jauheliha-sipuliseos suolalla, pippurilla ja yrttisekoituksella. Kuori ja leikkaa porkkanat suikaleiksi. Pilko parsakaali ja paprika. Voitele uunivuoka. Levitä vuoan pohjalle kypsä pasta, jauheliha-sipuliseos, maissit, pilkotut porkkanat, parsakaali ja paprikat. Kuumenna kattilassa kasvisliemi ja sekoita siihen sulatejuusto. Sekoittele, kunnes juusto on liuennut liemeen. Kaada seos vuokaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.