Miten teet oikein hyvän ruskean kastikkeen?
Kommentit (6)
jossa on se lihan aromi jäljellä
Siihen pannulle tuikkaat oikein kunnon palan (runsasruokalusikallinen) ehtaa voita, jonka ruskistat. Sen jälkeen sekoitat joukkoon vehnäjauhoa ruokalusikallisen, mutta varot visusti käräyttämästä sitä. Sekoittelet hieman, niin että jauhokin saa ruskeaa väriä ja sen jälkeen sekoitat joukkoon tarpeellisen määrän vettä. Soijakastikkeejja saat sopivan suolan ja kastikkeen kruunaa ropsaus pippurisekoitusta.
Tärkeintä kastikkeessa on samettinen rakenne, hyvä ja kaunis väri ja ettei siinä ole mitään ylimääräisiä klimppejä.
Tero
Ruskistan jauhelihan. Jahelihan sekaan laitan jauhot ja veden. Sekaan lihaliemikuutio ja muita mausteita. Tähän ei tarvi ylimäärästä rasvaa, mutta pelkkä ruskeakastike ei onnistu ilman voita.
paistorasvasta, siihen jauhoja, tilkka konjakkia ( alkoholi haihtuu), lihalientä, ja sinappia, suolaa, pippuria
olenkaan. Keitän vettä, johon lisään lihaliemikuution. Kun se kiehuu, lisään suurusteen (jauhoja 1-2rkl+ 1dl vettä) sekoittaen, kunnes saostuu. Sitten usein lisään tomaattipyrettä, hiukan suolaa ja mausteita oman maun mukaan; mustapippuria, basilikaa, tuoreita tomaatinpaloja tms..
lisään sitten kastikkeen joukkoon paistetun+maustetun jauhelihan.
-7-
Paljon rasvaa ja pikkasen jauhoja ruskeaksi, vettä sekaan ja sekoittelua kunnes kiehuu ja saostuu. Sekaan lihaliemikuutio, tomaattipyrettä ja pikkasen soijakastiketta. Suolaa ja pippuria makua antamaan.
Jos joku osaa sanoa miten ruskean kastikkeen saa tehtyä ilman kiloa rasvaa että jää köntittömäksi niin saa kertoa.