Voi pizzan tehdä pari tuntia ennen paistamista?
Olisi yksi meno ja ajattelin, jos tekisin pizzan uunia vaille valmiiksi sitä ennen.
Kommentit (17)
pizzaa ei oikein voi jättää tunneiksi lämpöiseen. Ja johan se kohoaakin siinäajassa tosi paljon..
Ei tulisi mitään hygieniaongelmia, katsos.
Johan siitä tulee aikalailla kuivaa... Pizzapohja kannattaa tehdä ajoissa, että se saa kohota tunnin ja sitten leipoa pohja. Näin tulee mukavan ohut ja rapea pohja..
Täytteitä en laittais kyllä paria tuntia ennen. Ehkä, jos jääkaappiin laittaa odottelemaan, ettei pohja taas ala nousta ja pääliset mene pilalle, voi onnistua.
Kun tekee kunnon pohjan ja mehevät täytteet (ei mitään pullamössöä silti) niin pellillinen pizzaa vaan vie ainakin meillä 200 asteessa sen 25-30min ennen kuin pohja on kypsä.
En tiedä sitten mitä yleensä ihmiset laittavat päälle mutta meillä tulee itsetekemää paksua tomaattikastiketta, juustoa heti tomaattikastikkeen päälle, sitten muut täytteet ja vielä viimeiseksi pizzan oltua uunissa 15min päällisjuusto. Ei muuten todellakaan ole kuivaa. :D
Ja voi ne täytteetkin siihen laittaa.
paistaa mahdollisimman kuumassa uunissa nopeasti, eikä miedolla lämmöllä puolta tuntia.
Minä teen kahta eri pizzatyyliä. Toisessa pidetään pizzaa uunissa 30min 200 asteessa (intensiivillä). Toisessa 20min 235 asteessa (pizzavastuksilla).
Eri täytteet vaativat mielestäni erilaisen lämpötilan.
paistaa mahdollisimman kuumassa uunissa nopeasti, eikä miedolla lämmöllä puolta tuntia.
Tästäkin saamme riidan aikaan aaveemammatyylisesti!
Ihan samahan se on millä asteella paistaa kunhan tulee kunkin omasta mielestä hyvää.
Tai sitten ei koska me ollaan aaveella! ;)
Eli ei kun uuni kolmeensataan ja pizzassa ei saa missään nimessä olla juustoa! Vasta silloin voi oikea aaveemamma olla tyytyväinen perjantaipizzaansa. Sehän on tietenkin sama rutiseeko lapset tai mies koska pizza on sentään tehty autenttisesti! ;-)
Vasta silloin voi oikea aaveemamma olla tyytyväinen perjantaipizzaansa. Sehän on tietenkin sama rutiseeko lapset tai mies koska pizza on sentään tehty autenttisesti! ;-)
:D
Mä päätin tehdä perjantaipizzamme valmiiksi nyt. Ajattelin laittaa täytteetkin. Juustoraastetta lukuunottamatta (ja sekin vaan sen vuoksi, etten jaksa raastaa, vaan odotan miestä kotiin).
Meillä pizzaa paistetaan 250 asteessa 15 min. Tulee hyvää, kunhan tosiaan muistaa ajoissa pois. Kärvähtää helposti.
ap
jos seuraavana päivänä tulossa vieraita. Ei kun heittää uuniin vaan ennen juhlien alkamista!
tee taikina kylmään taikinanesteeseen niin hiiva ei ehdi toimia, käytä hiivaa niukalti.
Uunissa hiiva toimii riittävästi koska se toimii niin kauan kun se on 60 asteinen.
Laita valmis pitsa jääkaappiin odottelemaan paistoa.
Itsellä oli taannoin sänmpylätaikina kohoamassa kun tuli yllättävä meno. 3h myöhemmin tulin kotiin ja ihan kiljulta haisi koko taikina :D roskiin meni...
Tosin oli huoneenlämmössä, ei jääkaapissa (ei kokemusta siitä vaikuttaako hiivaan miten)
- kaikki aineet valmiiksi pikottuina ja raastettuina, tomaattikastikkeet yms.
- pitsapohja jääkaappiin astiassa elmukelmun alle
Kun vieraat tulevat kaulit pohjan suoraan leivinpaperille (tai painelet) täytteet päälle ja uuniin.
Menee ehkä 3 minuuttia kauemmin, kyllä vieraat jaksaa odottaa.
En laittaisi kokonaista pitsaa jääkaappiin odottamaan.
Toinen vaihtis: Teet esim. kinkkupiirakkaa. Sen voi laittaa jääkaappiin odottamaan. (Itse en kyllä laita munamaitoseosta ja juustoraastetta päälle valmiiksi)
Tietenkin voi ajatella hygieniapuolta jne mutta toisaalta pizza kun on uunissa sen puolisen tuntia niin kyllä kaikki pöpöt ovat jo siinä vaiheessa kuolleet. Päällä olevan juustonhan voi tietty aika helposti jättää vielä pois ja ripotella sen sitten päälle.