Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lihapataan ohje?

Vierailija
24.01.2009 |

Mulla olis perunoita, porkkanoita, sipulia ja possunlihaa. Kuinka teen siitä padan jonka voin jättää uuniin hautumaan ulkoilun ajaksi?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
24.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paloittele liha syiden mukaisesti ja ruskista monessa erässä (pannu pysyy kuumana ja nesteet lihasta ei karkaa -> ei tule kuivaa lihaa) voissa/margariinissa. Kaada lihat pataan ja päälle suolaa, pippuria ja vehnäjauhoja (esim. 1 rkl/annos) ja pannun huuhdeliemi. Toista.

Kuori ja paloittele kasvikset pataan. Voit laittaa lihaliemikuution jos haluat. Viimeisen lihaerän ruskistettuasi voit pyöräyttää pannulla vähässä rasvamäärässä halutessasi hieman tomaattipyrettä ja se myös pataan huuhdeliemen kanssa.

Halutessasi voit lisätä tietysti mausteita makusi mukaan esim. paprikaa jne.

175 astetta ja anna hautua pari tuntia.

Vierailija
2/4 |
24.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohje löytyy varmasti. Tavallisesti karjalanpaisti tehdään sekä naudan- että sianlihasta (meidän Pohjois-Karjalassa tosin jostain syystä vain naudanlihasta), mutta kyllä sen varmaan voi tehdä pelkästä sianlihastakin. Saat siitä hyvän pataruoan ohjeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
24.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

siis jäi yksi merkittävä sana tuosta yhdestä lauseesta eli: meidän _mummot_ Pohjois-Karjalassa tekevät karjalanpaistin vain naudasta, mutta yleensä Pohjois-Karjalassa se tehdään sian- ja naudanlihasta eli molempia samaan pataan.

Vierailija
4/4 |
24.01.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

kaikki pataan ja vettä päälle ja maustepippuria ja suolaa perään... JA sit vaan uuniin 3-4 tunniksi.



Mutta ei sit niitä perunoita siihen pataan kumminkaan kiitos ;)