Lue keskustelun säännöt.
apua, valkoisesta tuoreesta parsasta kysymys!
24.04.2010 |
Ostin nipun ja keitin, mutta ovat turkasen kitkeriä. Mitä mä nyt mokasin, pitäiskö ne kuoria ja ennen ´vai jälkeen keittämisen?
Kiitos!
Kommentit (3)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vihreitä parsoja ei välttämättä tarvitse kuoria (mä kuorin kyllä yleensä nekin), valkoiset aina. Kuoritaan siis nupusta alaspäin ja tyvestä katkaistaan se puumainen osa pois. Valkoisessa se on pidempi, jopa kolmasosa koko parsasta, vihreässä joskus vain sentti-pari.
Mä keitän parsan parsakattilassa, veteen laitan aina suolaa, sitruunamehua ja hunajaa. Tarjoilen yleensä hollandaisen, parmankinkun ja parmesanlastujen kanssa. Tänään tosin ajattelin vaihtaa kinkun kampasimpukoihin.
Muistaakseni valkoista parsaa ei juuri tarvitse kuoria. Sen kun keittää suolavedessä (ripaus sokeria?).
Parsat kuoritaan tyvestä alkaen n. 1/3 tai 1/4. Yläosaa ei kuorita. Lisäksi tyvestä leikataan kovin osa pois (sormituntuma).
Googleta.