Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

parhaat kalangrillausreseptinne grillikauden alun kunniaksi?

Vierailija
19.04.2010 |

ok, juuri nyt ukona on aika viileä, mutt akun se grillikausi tässä kuitenkin on alkamassa, niin kertokaapa minulle parhaita kalangrillausreseptejänne. Minä mielelläni syön kalaa, mutta en ole keksinyt muita hyviä tapoja tehdä sitä kuin



keväiset paistetut ahvenet (Nyljetyt, pareatut ahvenet paistetaan muurikka/paellapannulla voissa ja maustetaan kevyesti valkopippurilla ja suolalla)



sekä savustetut lahnat (no siis vaan hierotaan suolalla ja savustetaan savustuspöntössä)



Mut nämä on aika harvoin saatavilla olevaa herkkua. Ottaisin kiitollisuudella vastaan muitakin grillikalareseptejä.

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
19.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

tylee kalaa, perunoita pieninä lohkoina, sipulia paljon, oliiveja/paprikaa/sieniä tms mitä nyt sattuu kaapissa olemaan. Ja tietysti maustetaan suolalla ja pippurilla. Toimii myös perunanyytit sellaisenaan vaikka grillikanan/lihan lisukkeina

Vierailija
2/4 |
19.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tällaista meillä laitettiin viime kesänä monta kertaa. Kypsennysaika vaihteli aika lailla riippuen siitä, miten paksua file sattui olemaan. Marinadi on vähän outo termi tuossa - siihen kalan päälle tulee pikemminkin yrttitahna.



800 g lohifileetä

0,5 dl silputtua ruohosipulia

1 tl murskattua viherpippuria

½ tl punaista chilipippuria leikattuna

½ rkl raastettua inkivääriä

½ rkl hienoa merisuolaa

1 rkl hienonnettua timjamia

1 rkl sitruunanmehua

4 kpl foliopaperin palaa





Sekoita kaikki ainekset paitsi lohi keskenään marinadiksi (heh, foliotakaan ei kannata sekoittaa joukkoon). Jos mahdollista marinadi olisi hyvä tehdä 1 vrk ennen käyttöä, jotta maut tasaantuvat. Leikkaa lohi 4 yhtä suureen palaan ja aseta lohipalat foliopalan päälle. Jaa marinadi lohien päälle ja tee foliopaloista paketteja. Grillaa foliopaketteja kuumalla grillillä n. 10 min kunnes lohi on lähes kypsää mutta vielä mehukasta. Avaa foliopaketit varovasti ja laita kalan päälle nokare valkosipulivoita. Tarjoa salaatin ja patongin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
19.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ilman folionyyttiä? Minä en ainakaan, aina on fisu kiinni grillin ritilässä.

Vierailija
4/4 |
19.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta sekin on vähän harvinaista herkkua hintansa ja epäeettisyytensä tai -ekologisuutensa takia.